Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Rozvod internetu v bytě

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    20

    Přijímám bezdrátový signál do tohoto přístroje(http://www.100mega.cz/product.jsp?artno=NETO6599) který má dva vývody.Zatím používám oba vývody na kabelové připojení s PC i notebokem.Chtěl bych na stolním PC zachovat toto propojení, ale notebok připojit bezdrátově.Poraďte co mám dokoupit a jak to vše propojit.Děkuji za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    No jelikož je to wifi router, tak nepotřebuješ nic. Prostě u něj povol wifi, nastav šifrování (všechno bys měl najít v návodu) a pak jen zapni wifi na nouťasu, dej hledat sítě a jedééém

    Už jsme to tu někde před nedávnem řešili, proto se zeptám, máš tam tu černou anténku? Třeba někde i někde v krabici?
    Nebylo by také naškodu se spojit přímo s poskytovatelem tvého netového připojení, bude vědět co a jak. Můžeš se tak vyhnout zbytečnému nákupu dalších věcí
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    20

    Pokud tomu rozumím, když našroubuju anténku na AP, kterou opravdu mám v krabici poběží obojí propojení ? Ještě bych potřeboval poradit v jakém nastavení mám tu wifi povolit.
    Naposledy upraveno uživatelem frmolak: 19-11-2008 v 19:40 Důvod: Doplnění dotazu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Michal Koláček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    121

    Dobrý den, stačí pouze přes webové rozhraní nastavit na routeru Wi-Fi, dále zabezpečení a vše uložit. Na NTB následně povolit bezdrátové připojení (NTB musí podporovat Wi-Fi), vyhledat sítě k dispozici a připojit se do té Vaší.


    M.

    ///EDIT: Ano s anténkou poběží obě připojení (drát i bezdrát). Na webové rozhraní routeru se přistupuje s prohlížeče zadáním adresy 192.168.xxx.xxx (výchozí brána)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Imho ano, pokud nemá náhodou poskytovatel nějak speciálně upravený firmware (o čemž silně pochybuju), tak to z principu musí chodit.

    V návodu by to nastavení mělo být popsáno
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    20

    Dobrý den.Ať koukám jak koukám nemohu toto nastavení na routeru najít.Je to vše v Angličtině a to je moje slabina.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    eraser

    Moment, moment, moment...

    Ak dobré čítam, tak frmolak píše, že pomocou daného AP je bezdrátovo napojený na provider a dva RJ45 porty používa pre notebook a PC. Pritom predpokladám, že danú 2 dB(i) anténku, ktorá je mimochodom všesmerová, ktorú má v krabici, nepripojil z toho dôvodu, že do daného RSMA portu prikrútil smerovú anténu, ktorú má namierenú na AP profidera.

    V tomto prípade by som AP a anténu nechal tak ako je, vrátane nastavenia AP, no a prikúpil ďalšie AP, kľudne i toto isté a zapojil ho na toto AP pomocou kábla, ktorý momentálne používa notebook.

    Jediné však neviem s istotou tvrdiť a to je rezervovanie IP, prípadne routovanie, pretože toto AP sa dá nastaviť ako router. Je to dôležité z toho dôvodu, že druhé AP musí mať pridelenú IP adresu z daného rozsahu... teda, aby som to nekomplikoval, chce to screenshot nastavenia AP a info od providera, ako to je s IPčkami, resp. koľko ich máš prípadne pridelených.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    20

    Opravdu mám místo anténky připojenou venkovní anténu pro příjem od providera.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Je to trochu inak. Ako si pisal, tak pouzivas bezdratove pripojenie, cize wifi je vyuzite na pripojenie k ISP v klient mode. Predpokladam, ze smerovou antenou. Nemozes ho zaroven pouzit ako AP na sirenie wifi signalu v byte. Disponuje sice modom WDS, ktory umoznuje pouzit zariadenie zaroven ako klient a AP, ale v tvojom pripade by to neslo.
    Najjednoduchsim riesenim je dokupit podobne zariadenie (staci lacnejsi 5450). Prepojit UTP kablom, nastavit do AP modu. Mozno bude este treba doladit konfiguraciu DHCP, radsej zapnut povolenie pripojenia na zaklade MAC adresy a znizit vykon, aby si zbytocne nevyzaroval do susednych bytov.

    Edit: kym som to dopisal, tak pribudlo par prispevkov, ale viac-menej s podobnym navodom. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    všechno špatně, musím se omluvit, špatně jsem četl a když koukám na obrázek toho tvého APčka, tak mi to docvaklo...

    Takže máš defacto dvě možnosti:
    Buďto, jak už jsem psal, se spojit s tvým poskytovatelem netu a domluvit se s ním, třeba by bylo možné jen stávající APčko vyměnit a za příplatek koupit jiné, které by už umožňovalo i wifi rozvod po bytě. Js. prostě budeš mít výhodu toho, že budeš mít jednu krabičku.

    Nebo si koupit tedy ještě jednu krabičku, třeba tenhle wifi router - D-Link DI-524 (zatím můžu doporučit, kupoval jsem ho cca před měsícem a spokojenost ) a připojit ho tedy (na tom DLinku WLAN), jak už naznačoval eraser i EditorPO, tam kam dnes připojuješ ntb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    Jediné však neviem s istotou tvrdiť a to je rezervovanie IP, prípadne routovanie, pretože toto AP sa dá nastaviť ako router. Je to dôležité z toho dôvodu, že druhé AP musí mať pridelenú IP adresu z daného rozsahu... teda, aby som to nekomplikoval, chce to screenshot nastavenia AP a info od providera, ako to je s IPčkami, resp. koľko ich máš prípadne pridelených.
    Nemusi sa starat o IP rozsah.
    Ja mam doma wifi pripojenie od jedneho ISP, opticke pripojenie od druheho ISP, zaroven jedno AP v obyvacke a druhe AP na okne, aby sa mohol pripojit kamarat mojho syna. Routovanie mam natvrdo nastavene len na mojom PC, pretoze niektore veci riesim len cez wifi, zbytok cez optiku. IP adresy prideluje len router na optike. Obidva AP maju nastaveny DHCP relay na tento router.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    20

    Děkuji všem zúčastněným za rady.Nechám si to projít hlavou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od frmolak Zobrazit příspěvek
    Děkuji všem zúčastněným za rady.Nechám si to projít hlavou.
    Dufam, ze si sa nezlakol tejto zaplavy informacii :-). Aj ked niektore ta zbytocne poplietli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Tak tak, neměj z toho strach, je to vcelku snadné (mimojiné i po zkušenostech s tím mím routerem)

    2 frmolak: Ještě jednou se ti tedy omlouvám, za poskytnutí trochu "zavádějících" informací. Jsme jen lidé...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele Michal Koláček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    121

    Zajímavá debata. Já myslel právě na mód WDS, jenž umožňuje použití AP+klient, ale někdo psal, že to v tvém případě nejde. Takže z mé strany taky omluva za mlžení!


    OT 4 EditorPO: Proč nelze použít WDS?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Rozvod internetu po bytu
    Od Aytech v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-11-2017, 15:34
  2. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-09-2014, 00:34
  3. Vymazání 0 byte file
    Od VGreg v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 17-06-2011, 23:33
  4. adresy do 64 byte
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-02-2011, 21:22
  5. prijem wifi a rozvod po baraku
    Od jacobsen v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-10-2009, 08:06