Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Prosím o radu

  1. #1
    ozzi

    Dobrý den,
    Trošku sem si upgradoval svůj komp a proto bych se rád zeptal na pár rad ohledně nastavení BIOSu. Konkrétně sem koupil novou grafiku a paměti.

    Moje sestava byla: MB Soltek SL-KT600-C (chipset Via KT600), CPU AMD Athlon XP 2500+, paměti PQI 512MB DDR400, GK PowerColor Radeon 9600PRO 256MB, disky WD 120GB a Seagate 250GB, +vypalovačka DVD, čtečka karet atd…u této sestavy sem vyměnil grafiku za Sapphire Radeon HD3650 512MB DDR2 (takty 750 jádro, 1000 paměti) a operační paměti za A-DATA 2x1GB DDR400.
    Tady bych se rád zeptal jen ohledně grafické karty, na paměti se optám na fóru o operačních pamětech tady na webu.
    Co mě zajímá je nastavení BIOSu. Rád bych, aby mi někdo poradil co nejlepší nastavení u těchto parametrů (v závorkách budu uvádět, co mám nastaveno): AGP fast write (disabled), AGP aperture size (64MB), AGP master 1 W/S write (disabled), AGP master 1 W/S read (diasbled), AGP read synchronization (disabled).
    Vim že je to hodně obsáhlej dotaz, a proto budu moc vděčném komukoli, kdo odpoví. Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pokud vše jede jak má, tak bych nechal tohle nastavení. Většina z těch položek ovlivní výkon naprosto minimálně a karta je stejně limitovaná procesorem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Přesně, ten procesor bych zkusil přetaktovat, dost kartu brzdí.

    Co máš za zdroj ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    ozzi

    Zdroj mám od kámoše skoro novej, asi měsíc používanej. Je to značka Jersey, kterou, se přiznám, neznám. Má 500W, což si myslim, že by mělo bohatě stačit i když je "neznačkovej". Jinak díky moc za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Totální krám...ta sestava sice nemá moc velkou spotřebu, ale i tak je ten zdroj hrůza a velmi brzy by mohl dorazit filtraci desky (zvlášť jestli před tím jsi měl něco podobného).
    K té sestavě bych dal tak Seasonic SS-400ET, snad ještě Corsair CX400...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    4

    Lidičky potřeboval bych pomoct v mém počítači mám Ati Radeon 9100 ketrá má frekvenci 350Mhz a64Mb pamět.A teď nevím když chci ještě jednu grafiku jestli musí mít stejný počet frekvence i pamět nebo setjny počet jenom frekvence .Protože kamarád říkal že jeho kámoš měl 2 grafárny v kompu a každou jinou a že mu to dělalo neplechu vadí to nebo musím mít stejné.jo tu jednu už mám zabudovanou jeto ta Ati Radeon 9100 a má 64mb a 350Mhz. A kdyžtak pokud ji musím vypnout a dát tam jinou kde ji mám vypnout. Předem děkuji za odpověď jinak muj mejl je gango32@seznam.cz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    nebylo by lepsi napsat, co presne mas za PC ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Jo asi tak.Hlavně nezapoměň napsat jakej máš zdroj!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    4

    Moje pc Je intel pentium 4 intside 2.79 Ghz
    512 Mb RAM
    grafika 64 Mb Ati Radeon 9100 IGP frekvence 350 Mhz integrovaná v zákaldní desce
    Zdroj 300 watů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    4

    jo a jenom sem se chtěl zeptat bylo by lepší tugrafárnu vypnou neboji nechat a dát do slotu nějako navíc .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    4

    jinak základní deksa je Asus P4RW800 nebo tak nějak
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tam bych dal tak Radeon 9600 maximálně...integrovaná karta se rovnou vypne. Podívej se ale co máš za značku zdroje, pokud je to no-name, po letech provozu nemusí přidání další karty ani ustát. Kondenzátory na desce jsou v pořádku ?
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Prosím o radu.
    Od eWort v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-08-2012, 11:06
  2. Prosím o radu
    Od mafra72 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 15:27
  3. LCD: prosim o radu
    Od ludekj v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-12-2007, 19:29
  4. Prosim o radu
    Od magnum55 v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-11-2007, 21:04
  5. Prosim o radu
    Od Gling-glo v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 13-03-2007, 16:35