Zdravím
Nejsem schopný si koupit vyhovující myš. Dělám pořád v CADu a příp. v 3D (SketchUp) a zbytek času s PC trávím vesměs na netu. Sice tu podobné vlákno je, ale já celkem přesně specifikuju co má splňovat a takovou jsem tam nenašel...
Původně jsem si k notebooku koupil Genius BT myš (Traveller 900) - prodleva způsobuje v CADu takové nepřesnosti, že je pro tento účel prakticky nevyužitelná...
U stolního PC mám bezdrátovou laserovou ergonomickou Microsoft 6000 OEM myš - je tak ergonomická, že mě na ní tlačí dvě místa, špatně klouže, baterky v ní prd vydrží, kolečko se chová nehomogenně a boční tlačítka křupou jakoby přes odpor - tudy taky ne...
Pak jsem koupil Logitech RX300 - drátovou. Jenže ejhle - prostřední kolečko se stiskává tak ztežka, že musím držet myšku trošku křečovitě, až se mi o hranu myši (spára horního a bočního plastu) dělá na prsteníčku mozol... Navíc, ačkoliv patří mezi větší myši na trhu, ji mám pořád jen přes cca 3/4 dlaně.
Máte tip na kvalitní typ?
- zřejmě radši drátovou než bezdrátovou
- dpi mi stačí už od 800
- kolečko mám radši krokovací
- pokud bude celkově tichá, bude to fajn
- největší problém mám, že jsem si na netu zvykl na kolečko naklápěcí (zpět/vpřed) a nemůžu najít vyhovující myš s naklápěním
- kolečko se musí snadno stiskávat a držet stisknuté
- musí snadno klouzat (kvalitní podložku mám) - závažíčka pro pařany jdou smyslem mimo mě
- ideální by byla nějaká veliká, měkčená myš aby nikde netlačila
- cena max. kolem 1000,-