rychlejsi pc
potreboval bych poradit,chci si zrychlit pc,mam pouzeAMD athlon 64 processor .2,19 ghz,1 gb ram,jakej procesor je pro me nej?chtel by ted neco koupit a zase tak rok to nechat bejt,zavisi to jeste na nejakejch dilech v pc bo jen na novym procesoru?,diky za rady:)
Zrychlit PC?Jako v čem,ve hrách nebo?Napiš celou sestavu včetně zdroje a základní desky!
EDIT:a včetně grafiky...
EDIT:a včetně grafiky...
Jj, Samecek ma pravdu, bez toho Ti moc neporadime .... moji kristalovou kouli si pres vykend pujcil kamarad
tak zkousel semt o dohledat a mam nejsis,AMD athlon 64 3700+.1 gb ram ddr400mhz,250gb sata disk,geforce 8800gts,deska:chipset 945,zdroj:spinaci zdroj switching power suppl model. lc b36datx, sry doufam ze to bude stacit ,
tak jeste by to chtelo nazev desky ... zkus se podivat do Everestu.
Ale hlavne nebude stacit ten zdroj ....
byt tebou, tak ho ihned vymenim + nenapsal jsi urceni PC (hry ?)
//Jeste by se hodilo napsat, kolik do toho hodlas dat penez :)
Ale hlavne nebude stacit ten zdroj ....
byt tebou, tak ho ihned vymenim + nenapsal jsi urceni PC (hry ?)
//Jeste by se hodilo napsat, kolik do toho hodlas dat penez :)
everest neznam,mno tak kvuli procesoru mi nesel assasin a ted mi nejde cod5,dystak mi napis pls kde ten program bo co to je stahnu pls,ja tu ted nebudu ,pridutak kolem pul 9 semt u zase,zatim cus a diky
takze presnej nazev desky je MSI amethyst-m,takt 200mhz.sbernice dual ddr sdram,mno ja nevim chtel bych co nejmin,ale uz taky bych do toho nechtel nejakou dobu investovat,ted sem si koupil tu novou grafiku tak jen tohle mi zbejva
jestli je to socket (imho je :D), tak pro tebe bude nejlepsi sehnat nejaky bazarovy dvoujadrovy procesor a dokoupit 1GB RAM ... + ten novy zdroj by ta asi taky chtelo :thumb
(procesor treba AMD Athlon 64 X2 4200+)
(procesor treba AMD Athlon 64 X2 4200+)
mylsis ze dvoujadro staci?ja sem premejslel treba o 4 jadru,pac nechci do otoh dlouho investovat,kolik tak odhadujes cenu?
no, ale pokud chces nejaky vyraznejsi "upgrade" bylo by potreba vymenit i desku a RAM ... a nevim, jak by se Ti do toho chtelo :D
//cenu toho procesoru bych videl tak kolem 1500 (spatne se shani) + RAM (600) a zdroj (900)
//cenu toho procesoru bych videl tak kolem 1500 (spatne se shani) + RAM (600) a zdroj (900)
ne tak vis co ,ja kdyz vidim jak ted dou ty hry dopredu tak nechci si ted neco koupit a za pul roku abych kupoval zas eneco novyho, voto mi de,chtel bych aby mi to vydrzelo dlouho a mohl sem na tom parit novy hry,ale nechci abych do toho zase vratli strasny prachy
"strasny prachy" je relativni pojem, pri dnesnich cenach komponent mas nejlepsi koupit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a mas v podstate novy PC, nebo muzes takhle "pokoutne" upgradovat ... to je na tobe :)
Intel - ale ta deska nic moc, chtelo by to neco s chipsetem P35 :(
AMD - tady asi lepsi volba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
EDIT//to Samec - nechtel jsem jit pres limit :p, ale souhlasim, ze by to bylo lepsi, i kdyz o dost drazsi :(
AMD - tady asi lepsi volba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
EDIT//to Samec - nechtel jsem jit pres limit :p, ale souhlasim, ze by to bylo lepsi, i kdyz o dost drazsi :(
Mno lepší,jak se to vezme.Bude míň výkonnější,ale zase levnější.Osobně bych vzal tohle to sice přes limit,ale když to co máš teď prodáš na aukru tak na tom ještě docela trhneš a takhle by to bylo hodně výkonný a zas by ti to vydrželo delší dobu..
mylsis ze by tohle jeste nekdo koupil?hey a kdyz mam 2 x 512 ram muzu to do ty novy z.desky dat taky?
[QUOTE=Tmac10;186014]tak 5 tis :)aby to bylo kulatejsi cislo,mylsis ze bys z toho neco vykouzlil?[/QUOTE]
jak pise Samecek, takhle by to bylo OK a nemusel bys delsi dobu upgradovat, maximalne casem pridat pamet ;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=Tmac10;186015]mylsis ze by tohle jeste nekdo koupil?hey a kdyz mam 2 x 512 ram muzu to do ty novy z.desky dat taky?[/QUOTE]
treba na Aukru by to nekdo 100% koupil, ty RAMky ale pouzit nemuzes
jak pise Samecek, takhle by to bylo OK a nemusel bys delsi dobu upgradovat, maximalne casem pridat pamet ;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=Tmac10;186015]mylsis ze by tohle jeste nekdo koupil?hey a kdyz mam 2 x 512 ram muzu to do ty novy z.desky dat taky?[/QUOTE]
treba na Aukru by to nekdo 100% koupil, ty RAMky ale pouzit nemuzes
[QUOTE=Tmac10;186019]a jeste kdyz koukam na tu desku,neni nejaka moc draha?sry ja se v tom moc nevyznam:)[/QUOTE]
Kvalitní deska je základ Pc,takže se na ní nevyplatí šetřit...:thumb
Kvalitní deska je základ Pc,takže se na ní nevyplatí šetřit...:thumb
[QUOTE=Tmac10;186026]tak ja si to jeste promyslim ,takze fakt myslite ze tohle by mohlo stacit co se tyce prosesoru?[/QUOTE]
Vzhledem k tomu,že tenhle CPU je tady hojně doporučovaný i do ještě silnějších herních sestav tak myslimže snim budeš naprosto spokojený..A OC potenciál má opravdu slušný jak psal Salamander..:thumb
Vzhledem k tomu,že tenhle CPU je tady hojně doporučovaný i do ještě silnějších herních sestav tak myslimže snim budeš naprosto spokojený..A OC potenciál má opravdu slušný jak psal Salamander..:thumb