Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Hlinikovy blok - ano, ci ne ?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Dobrý den, měl bych zájem o tento blok http://www.alphacool.cz/produkt/Zalm...rg1=0106070000
    ale bojim se galvanické koroze, proto bych se vás chtel zeptat, jestli by nebylo lepsi vzit nejaky jiny blok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    Dobrý den,

    určitě bych se hliníku vyhnul, obzvláště pokud jsou EK Water Blocks vodní bloky v akci za slušnou cenu http://www.alphacool.cz/search.aspx?...b3870%2b-%2bX2 a je to poctivá měď.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    dekuji za velmi rychlou odpoved.

    Dal bych se tedy zeptal na blok na CPU - mam Q9300, ale netaktuji. Jde mi o ticho.
    A cerpadlo nejspis nejaky Eheim ... ale abych pravdu rekl, moc se ve vodnim chlazeni nevyznam ...
    mohl byste mi tedy poradit ?

    //moje idea je
    - EK Water block na 3870
    - nejaky normalni blok na 775 socket
    - cerpadlo Eheim
    - expanzku bych si vyrobil sam
    - blok na chipset bych sehnal Swiftech MCW30 (je OK ?)
    - a radiator - stacil by na 2x120mm ventilator ?
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 23-11-2008 v 14:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    blok na s775 zalezi na Vas...pokud netaktujete tak i ten nejlevnejsi bude pro Vas vice nez dostatecny...ale tak idealne nexxxos xp nickle plated nebo lepsi...nema smysl zas na tom bloku nejak setrit.
    eheim...se da, ale lepsi bych doporucil bud innovatek hpps plus (je tiche samo o sobe) nebo laing DDC-1T a k nemu nejaky watercool odhlucnovaci box. asi bych Vam doporucil ten hpps - je to predelany eheim s vyssim vykonem a nizsim hlukem.
    swiftech mcw30 je ok...
    radiator 2x120mm urcite bez problemu staci, obzvlast pokud netaktujete. v podstate cokoliv z nasi nabidky v teto velikosti se da doporucit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Takze prozatim bych to videl na tuhle kombinaci
    Alphacool NexXxoS Xtreme II rev2
    EK Water Blocks EK-FC 3870 CF - Acetal
    Innovatek HPPS Plus - 12V
    Swiftech MCW30 Northbridge Cooler
    Thermalright XWB-1
    Tygon R3400 hadice 14/11mm černá - 2m
    ale urcite to bude chtit jeste doladit + nejake fitinky a tak
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    hadici radeji 3 metry....to staci. nekdy staci i 2 metry, ale byva to jen tak tak...
    taky potrebujete kapalinu, dle Vaseho vyberu...
    pak potrebujete 8x fitinku pro radiator, cpu vga chipset blok a to tuhle http://www.alphacool.cz/produkt/Vyst...dici_10mm.html a idealne take stahovace hadice tzn 8x toto http://www.alphacool.cz/produkt/D-Te...8_-_12_mm.html (ale neni nutne)
    a s pumpu je to slozitejsi (to je nevyhoda eheimu a hpps), tam potrebujete 1x http://www.alphacool.cz/produkt/Vstu...8_na_1-4-.html na vstup a 1x http://www.alphacool.cz/produkt/Vyst...6_na_1-4-.html na vystup a na to dve fitinky 2x http://www.alphacool.cz/produkt/Vyst...dici_10mm.html - coz tu pumpu celkem prodrazi a proto casto uzivatele radeji voli nejaky laing a podobne...tam se za toto usetri.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Dobra, mohl byste mi tedy navrhnout neco "rozumnejsiho" ?
    Nejaky set, okolo tech cca 7tisic, co nejtissi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,537

    tam staci hadici 14-11 vymenit za tu samou hadici 11-8 http://www.alphacool.cz/produkt/Tygo...erna_-_1m.html

    pak staci vzit na vsechny bloky 8ks techto fitinek http://www.alphacool.cz/produkt/Srou...ro_11-8mm.html a na pumpu staci 1x http://www.alphacool.cz/produkt/Vstu..._stribrna.html protoze vystupni fitinka na tu hadici uz je soucasti pumpy.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vodní blok pro AMD 7950
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-01-2014, 21:48
  2. Blok na chipset se sponami
    Od Narria v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-04-2013, 17:34
  3. Kompatibilní CPU blok na GA-EX-58-ud5
    Od wthulmann v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 22:06
  4. Windows 7: Blok po instalaci
    Od Handy2 v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 21:49
  5. vodní blok na 9800gx2
    Od DarkRing v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-05-2009, 18:26