Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Reálné zvýšení výkonu 1GB vs 2GB

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Renus
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    88

    Protože uvažuju o rozšíření ze současných 2*512 dual na 2*1024 dual,chtěl bych vidět nějaké testy o jaký procentuální poměr se zvedne výkon,popř zrychlí loading atp..často čtu jak se doporučuje 2GB na Battlefield,Oblivion atp,ale,možná že jsem špatně hledal,nikde jsem nenašel nějaké srovnání.
    Čili vlastně mě zajímá,jestli když utratím kolem 5.000 za nové paměťové moduly,tak za to dostanu odpovídající zvýšení výkonu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Záleží také o jaké jde paměti (DDR nebo DDR-II) - pokud DDR-400 na AMD (socket 939 který podporuje DualChannel), pak zvýšením paměti ze 2x512 dual na 2x1024 dual dojde patrně ke snížení výkonu SAMOTNÝCH PAMĚTÍ, což je proto, že pokud používáte časování od procesoru 1T, budete jej velmi pravděpodobně muset zvýšit na 2T (příliš mnoho adresovatelné paměti), což lehce sníží výkon samotné paměti. Je dokonce možné, že bude nutné snížit frekvenci pamětí z DDR400 na DDR333.
    - tj. aplikace, které by se komplet vešly do původních 1GB budou s novými 2GB možná lehce pomalejší, možná i více pomalejší (pokud bude nutné snížení frekvence pro zachování stability).

    Aplikace, které se do původních 1GB nevešly, budou samozřejmě rychlejší, pokud nebudou muset swapovat na disk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Styryx
    Je dokonce možné, že bude nutné snížit frekvenci pamětí z DDR400 na DDR333.
    Omg, taková hloupost. S tímhle jsem se vážně nikde nesetkal, že by někdo, kdo dokoupil 2x1giga moduly musel snižovat frekvence ap.... Nehledě na to, že pokud někdo vyrobí modul, který má při např. CL2 běžet na 400MHz tak prostě na těch 400MHz jet musí, jinak je to reklamovatelné. A za druhé, dual podporují jak s939, tak i AM2 a 775, takže nevidím problém...

    Rozdíl ve výkonu poznáš, především u aplikací (her) s náročnějšími scénami. Např. pokud hraješ LOTR: TBFME2 tak v náročnějších scénách gigovka nestíhá, začíná swapovat disk a požitek je ten tam... Podobně je to např. s ArchiCAD, který, pokud například děláš přelety či průchody, si sežere taky znatelné množství (nehledě na to, že čím víc ram, tím kratší dobu to trvá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Omg, taková hloupost. S tímhle jsem se vážně nikde nesetkal, že by někdo, kdo dokoupil 2x1giga moduly musel snižovat frekvence ap
    Koukněte např. sem: http://www.svethardware.cz/osaditeln...4-pameti/13237
    je to tu celkem dobře znázorněné. Pokud budete mít oboustranné moduly (což je většina 512 a výše), skutečně pravděpodobně na s.939 budete muset snižovat frekvence, řadič procesoru to na frekvenci 400 neutáhne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Jo sorry, přehlédl jsem že chcete zvyšovat z 2x512 na 2x1024 a ne na 4x512. Tak to je jiná, tam ke snížení nedojde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Styryx
    Jo sorry, přehlédl jsem že chcete zvyšovat z 2x512 na 2x1024 a ne na 4x512. Tak to je jiná, tam ke snížení nedojde.

    U využití 4 modulů je to pravděpodobné, proto málokdo doporučuje použití 4 modulů...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Renus
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    88

    Citace Původně odesláno od Styryx
    Jo sorry, přehlédl jsem že chcete zvyšovat z 2x512 na 2x1024 a ne na 4x512. Tak to je jiná, tam ke snížení nedojde.
    O tomhhle samozřejmě vím,proto chci 2*1024,swap zaznamenávám hlavně u B2,jde mi o to jestli "odstranění" swapu za 5k stojí?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Pokud nebudeš přecházet na jinou platformu v dohledné době tak jo... Ve hrách jteré budou vycházet tak je určitě využiješ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    a ani s tím 4x512mb moduly to není tak horké..např mě to funguje...ačkoli mě už několik lidí ujistilo že to nepůjde nebo půjde jenom na 333Mhz...jediný co je pravda je 2T(mám DFI) ale ve hrách jsem poznal že je to jedno 1T nebo 2T..pokud honíš skore v 3D marku tak je to asi horší ale jinak je to paráda....2GB lepší než 1Gb..(NO FLAME)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Renus
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    88

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Pokud nebudeš přecházet na jinou platformu v dohledné době tak jo... Ve hrách jteré budou vycházet tak je určitě využiješ...

    Pořešil jsem to objednáním **1024 modulů a budu si to moct otestovat sám
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Peca-on-line
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    15

    Největší rozdíl zaznamenáš v chodu systému jako takového, přepínání mezi náročnými aplikacemi a podobně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele Renus
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    88

    2*512 dual Corsair(Value select) CL 2.5 400MHz
    čtení:5.335
    zápis:1.557
    latence.57.3

    vs

    2*1024 dual OEM Cl 3 400MHz
    čtení:5.229
    zápis:1795
    latence 59.9


    Everest verze 2.20.405
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele [CZ]mike
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od Peca-on-line
    Největší rozdíl zaznamenáš v chodu systému jako takového, přepínání mezi náročnými aplikacemi a podobně.

    Tobe zere normalne windows pres 1GB?! Rozdil mezi 1x2gb jde poznat v aplikacich co swapovaly nebo treba pri praci s videem
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Renus
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    88

    Bleh,koupil jsem OEM verze(2*1024) a v dualu je pc nestabilní,aplikace mrznou nebo padají do modré,testoval jsem je každou zvlášť,v singlu OK,ale v dualu prostě nefachčí

    čipset:nForce-ultra
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele [CZ]mike
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od Renus
    čipset:nForce-ultra
    nForce 2 / 3 / 4 ??? To si mame vybrat? pokud to neni certifikovany dual channel kit cemu se divis?

    //zvedni napeti,sniz casovani(pokud je to mozne nenastavuj auto, ale primo hodnoty)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zvýšení výkonu pomocí SSD.
    Od MoldyFish v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-06-2014, 01:03
  2. Zvýšení výkonu notebooku
    Od souteh v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-06-2010, 11:23
  3. Zvýšení výkonu
    Od L4mka v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-10-2009, 23:22
  4. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-06-2008, 11:57
  5. Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 23-02-2008, 19:13