V červenci jsem zakoupil graf. kartu PowerColor HD 4870 a k ní chladič Accelero twin turbo, chtěje tak zvýšit účinek chlazení a taky snížit hlučnost. Doma jsem pak sundal referenční chladič, odmastil čip gpu, paměti a napájecí obvody technickým lihem. Paměti i napájecí obvody jsem polepil přiloženými pasivy tak jak je uvedeno v návodu u twin turba. Na netu jsem se dočetl, že pasivy právě na napájecí části moc nedrží, díky malé styčné ploše, ale po nalepení jsem to vyzkoušel a přišlo mně, že drží dobře. Omyl!!! v pátek jsem po dohrání COD 5 přepnul počítač do režimu spánku a po chvíli se z PC ozval varovný signál a slyšel jsem jak se fany roztočily na plné otáčky a než jsem k němu doběhl, tak už byl cítit smrad jak když se pálí plast.Tak jsem počítač natvrdo vypnul...nechal vychladnout a když jsem ho zapnul tak se ozval jen syčivý zvuk a konec. Už jsem celkem tušil co mě čeká po otevření case....dva pasivky co byly na napájecí části karty byly odpadené trochu ošlehlé černiskem a smd součástky okolo jednoho IO napájecí části byly spálené na uhel. Takže mám teď jednu nepoužitelnou GK u které můžu na záruku zapomenout.:-( Berte to jako varování a věnujte velkou pozornost chlazení napájecí části GK...a nespoléhejte na pasivy, které jsou k tomuto chladiči přiložené, minimálně bych k jejich přilepení použil nějaké teplovodivé lepidlo, nebo vyřešit jejich instalaci nějakou mechanickou cestou....šroubek už tak snadno nepovolí.:-)
řešení... http://www.svethardware.cz/forum/sho...15&postcount=6