Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: přidání dalších 2GB DDR II

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    37

    mám na své zkl.desce 1+1 GB DDR II 667Mhz dual chanel .Jsou tam celkem 4 sloty a paměti jsou z výroby zapojeny na přeskáčku. dostali se mi do ruky identické kousky 1+1 GB dal je do volných slotů a nic,pamět nenarostla . musí se to někde nastavit,povolit? někde v biosu? nebo jinde?....deska podporuje až 8 GB .
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    mozna by se hodilo napsat nejake podrobnosti o tvem PC
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Zkus ty moduly různě popřeházet, případně taky vyzkoušej clear CMOSky (BIOSu).
    Podívej se taky jestli ty volné sloty na ramky nemáš zanešené prachem - kdyžtak to opatrně povysávej (ale to by byl opravdu extrém )

    Ale samo sem napiš tvou sestavu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    37

    zákl.deska ASUS M2NPV-VM,AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+ ,Socket AM2 (940),
    BIOS Version ASUS M2NPV-VM ACPI BIOS Revision 0705,RAM 1+1 A DATA 1024 MB DDR 2 667 MHz , Grafika ASUS X 1950
    , Wifi karta D-Link AirPlus G DWL-G510 Wireless PCI Adapter(rev.C),Bluetooth PAN Network Adapter
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    zkontroluj kompatibilitu
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...NPV-VM_QVL.pdf

    a podle http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...7_m2npv-vm.pdf
    - deska udajne nepodporuje oboustranne moduly (se 16 pametovymi chipy)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    37

    koukám na to ...nachápu nic . to jako že jeden pár ty paměti podpoduje a druhej pár ne ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Urcite ti nepridalo na pamati? Alebo len nemas 4GB ako si predpokladal. Pozri sa, co ti vypise v BIOSe, co vypise pri bootovani.

    skus CPU-Z, co ti vypise o pamatiach
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 25-11-2008 v 12:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pozeral som forum a su tam podobne problemy, aj ked nie uplne tie iste. Vysledok je ale taky, za jednoducho ASUS ma zoznam testovanych pamati. Mas ho v manuale. Aj testovane pamate napriklad nemusia bezat v dual channel mode, alebo nemozes pouzit maximum moznej kapacity RAM. V tej tabulke v pravych troch stlpcoch mas mozne konfiguracie pamati. Tu je to forum. Aj ked je to o inej doske, ale su tam univerzalne zistenia o podpore RAM modulov roznych vyrobcov. Tu je forum k tvojej doske, skus ho prejst.

    Pozri sa, ci mas najnovsi BIOS, aj ked to nemusi byt ten pravy povod problemu.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 25-11-2008 v 12:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    - vložil si tie nové pamäte namiesto pôvodných? S akým výsledkom?
    - fungujú staré pamäte v doteraz nepoužívaných slotoch?
    - sú tie nové pamäte ozaj identické s pôvodnými (tie isté chipy?)

    ASUS QVL list obsahuje iba tie pamäte s ktorými to testovali, ak tam iné nie sú neznamená to že nebudú fungovať (z podobného QVL zoznamu pre ASUS P5K Deluxe som si tiež lámal cca pred rokom hlavu a "zobral som ho" s určitou rezervou).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    37

    děkuji všem za rady a podněty. Odpovědí byla tentokrát hrubá síla . Do slotů 1 a 3 šli paměti vložit snadno a zlehka ale do slotů 2 a 4 nikdy zcela nezapadli .( to jsem zjisti až když sem se podíval hodně zblízka ) Dvojice slotů jsou každá jiná , nevím proč ale asi to má nějaký důvod . Nakonec sem je tam musel značnou silou natlačit a ejhle systém je načetl . Takže teď mám 4 GB resp. 3,25 GB.....naprostá spokojenost
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Neuveris, kym to neuvidis. Ale pozri sa detailnejsie na fotky DIMM slotov v manuali. Podla fotiek su fakt odlisne, ale myslim, ze je to len omyl. Proste nemali ine fotky ciernych slotov. To je fakt sila .
    Tu je novsia verzia manualu. To iste.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7 ntldr nenalezen po připojení dalších 2 HDD ok, prosím o radu
    Od Worfvx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-04-2013, 20:21
  2. Prefixy v dalších sekcích mimo Software
    Od Karel Polívka v sekci Fórum a magazín SHW
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-09-2009, 17:21
  3. Nenačítají se stránky kromě google.com a pár dalších
    Od ENT3R v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-05-2009, 08:46
  4. DDR2: Přikoupeních dalších 2x1 GB na 32 bit systém
    Od Commanderwar v sekci Operační paměti
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 27-01-2009, 11:38
  5. Warrenovky aneb skrz Looking Glass Studios a dalších
    Od adolfik v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-07-2008, 20:08