Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Podivne chovani WiFi na Zyxel 660

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    Ahoj, tak mam tu dalsi problem Znamy ma pripojeni pres adsl, doma pouziva router zyxel 660, podivne chovani je vtom, ze pokud je na zyxela napojen s PC pres kabel, jede mu pripojeni k internetu plnych 5Mbit, pokud se pripoji na zyxel pres wifi, ma rychlost do internetu pouhe 2Mbit. WiFi by mela fungovat vporadku na plnych 54 Mbit, bez ztraty paketu... delaji to vsechny domaci PC... netusil by nekdo, vcem muze byt problem ? dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    WiFi ti nemusi fungovat na full speed kabloveho pripojenia. Je obmedzovana mnohymi faktormi - vzdialenost od vysielaca, prekazky, kompatibilita AP a klienta...
    Pozri sa aku mas nastavenu rychlost WiFi na AP a taktiez na PC. Aky je to presny model?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    deje se to se vsemi PC pripojenymi na router, je jedno jestli lezi notas u routeru, nebo je o 3 pokoje dal, rychlost pripojeni ukazuje plnych 54Mbit a stejne je to vzdy vysledne omezene do internetu pres router na 2 Mbit... a pres kabel jede internet na plnych 5Mbit, bude to teda chyba routeru ? nebo jak tomu rozumet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od TomasOxx Zobrazit příspěvek
    deje se to se vsemi PC pripojenymi na router, je jedno jestli lezi notas u routeru, nebo je o 3 pokoje dal, rychlost pripojeni ukazuje plnych 54Mbit a stejne je to vzdy vysledne omezene do internetu pres router na 2 Mbit... a pres kabel jede internet na plnych 5Mbit, bude to teda chyba routeru ? nebo jak tomu rozumet...
    aky mas presny model
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    Router udajne zyxel 660 HW, sitovky nevim... jako cele to neni moje a nevidel jsem to, jen sem prepisuji problem neregistrovaneho navstevnika Ale samotneho by me to zajimalo, je to podivne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od TomasOxx Zobrazit příspěvek
    Router udajne zyxel 660 HW
    Za tym HW musi byt este dalsie oznacenie, je minimalne 6 modelov 660HW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    zyxel 660 hw t3 v2 ? udajne, snad
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od TomasOxx Zobrazit příspěvek
    zyxel 660 hw t3 v2 ? udajne, snad
    moze byt, mrknem
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od TomasOxx Zobrazit příspěvek
    zyxel 660 hw t3 v2 ? udajne, snad
    OK, pozrel som manual.
    Po pripojeni cez webove rozhranie routera mozes spustit Wizard, alebo niektore veci nastavit rucne. Hlavne si ustraz tieto, cez Network > Wireless LAN:
    - vypnut OTIST, funguje len ked mas zaroven Zyxel klient adapter a este by to musel podporovat
    - na PC si odskenuj (cez tlacitko Scan) okolite zariadenia v dosahu, pozri na akych kanaloch vysielaju a nastav na AP kanal s minimalnym odstupom 1 kanalu od ostatnych zariadeni. Ak nie je volny ani jeden kanal, nastav podla najslabsieho naskenovaneho. Ak nic nenaskenujes, tak nastav kanal v strede rozsahu, t.j. 6 kanal
    - SSID nastav tak, aby nikto nevedel odhadnut komu AP patri (nedavaj meno), len nejake kratke slovo bez diakritiky
    - vypni Security - vsetky sifrovania, neskor si to nastavis, alebo das pristup podla MAC adresy cez "MAC Adress Filter"
    - vypni Bandwidth managment, mas len 2 PC, takze to nie je nutne a pri stahovani velkych suborov z internetu si to ustrazis sam
    - vo Wireless Advanced Setup nastav Preamble na Dynamic (nenechavaj Mixed, mozno je aj tato polozka dovodom sucasnej znizenej priepustnosti), 802.11 Mode na 802.11b (neskor, az to bude fungovat lepsie, mozes skusit 802.11g)
    - vypni DHCP pre LAN, IP na pocitacoch nastav manualne
    Funkcnu kofiguraciu routera si uloz na disk.
    Vyskusaj to a daj vediet, potom budeme riesit dalej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    1

    Mám přesně tytéž problémy, mám tento modem ZYXEL P 660 T3 v2 a lan jede 10 000kb/s ale WIFI jede pouze tak 6-8000kb/s nevim co stim a docela mě to omezuje
    Odpovídat lze po přihlášení