Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Zmenšení diskového oddílu - "Program přestal pracovat"

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    9

    Ve spravci disku chci zmensit systemovy oddil ale kdyz se o to pokusim napise mi to "Přístup byl odepřen". Mam Windows Vista x64
    Uz delsi dobu se proste snazim rozdelit disk na dva oddily bez reinstalace Windowsu, zadnej program (spravce disku) na 64bit OS nefunguje a Gparted nefunguje (pri prepnuti z textoveho do grafickeho rozhrani pise monitor "Intput not supported"). Diskpart jsem taky skousel.
    Nemate nekdo nejake reseni ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od W3N4 Zobrazit příspěvek
    Ve spravci disku chci zmensit systemovy oddil ale kdyz se o to pokusim napise mi to "Přístup byl odepřen". Mam Windows Vista x64
    Uz delsi dobu se proste snazim rozdelit disk na dva oddily bez reinstalace Windowsu, zadnej program (spravce disku) na 64bit OS nefunguje a Gparted nefunguje (pri prepnuti z textoveho do grafickeho rozhrani pise monitor "Intput not supported"). Diskpart jsem taky skousel.
    Nemate nekdo nejake reseni ?
    Jak to máš rozložený na tom HDD a jak je veliký? Máš tam jeden oddíl, nebo dva a ten systémový chceš zmenšit? Na kolik?
    Minulý týden se mi stalo, že jsem při instalaci WV 32bit na 320GB disk vytvořil oddíl cca 150GB pro systém, že pak ve widlích dodělám zbytek (zmenším ten systémový na 90GB a vytvořím 200GB oddíl na data).
    Jaké bylo moje překvapení, když ten oddíl šel zmenšit, ale jen na dejme tomu 120GB. Víc mě to prostě nedovolilo.
    Vyřešil jsem to tak, že jsem ten disk připojil k mýmu PC, zformátoval a vytvořil oddíly a pak jsem ho takhle připravený vrazil do toho nového PC.
    P.S. Předpokládám, že Správce disků ve Správci zařízení jsi zkoušel.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 25-11-2008 v 16:56
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    9

    Ano, jak pisu skousel jsem spravce disku i diskpart. Mam 320GB disk a pri instalaci vist jsem si ho zapomel rozdelit tak to chci udelat ted. Snazim se ho zmensit o 120GB. Mam jediny oddil a to systemovy. 120GB je mas vice mi to nedovoli nastavit, problem je ale v tom, ze kdyz stisknu tlacitko zmensit, chvili to pracuje a pak vyskoci okno "Program přestal pracovat"
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Stáhni si odsud demo profi verze. Ta umí i 64bit Visty. Mám ozkoušenou Home verzi (ta je zadarmo) a funguje to skvěle. Žádné reinstaly atp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    9

    Ta profesional verze je jen demo a tak nelze aplikovat zmeny
    A home verze zase nepodporuje x64 tak to je skoda. Ale dik za snahu skusim to nejak s tim demem "vykutit"
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od W3N4 Zobrazit příspěvek
    Ta profesional verze je jen demo a tak nelze aplikovat zmeny
    A home verze zase nepodporuje x64 tak to je skoda. Ale dik za snahu skusim to nejak s tim demem "vykutit"
    Aha, tak to se omlouvám. Neměl jsem důvod tu profi verzi zkoušet (mám XP 32-bit). Myslel jsem, že v demu nepůjdou jen pokročilejší funkce a ony nefungují ani základní....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    9

    Skousim stahnout Paragon Partition Manager 9.0 Trial x64 ktery by snad mohl byt jenom omezeny na 30 dni..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    9

    Tak ten taky nejde. On snad zadny free partition manager x64 neexistuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    me pomohlo:
    1) napred defragmentovat disk OO Defragem
    2) zmenit velikost disku DiskPartem (GParted) z Live distribuce Ubuntu Linuxu, ten funguje vzdycky 100%
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    9

    Me ale Gparted nefunguje, vzdy pri prechodu z textoveho do grafickeho rezimu vyhalsi monitor chybu "intput not supported" skousel jsem i jiny monitor a taky to neslo. Na druhem pc to funguje bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od W3N4 Zobrazit příspěvek
    Me ale Gparted nefunguje, vzdy pri prechodu z textoveho do grafickeho rezimu vyhalsi monitor chybu "intput not supported" skousel jsem i jiny monitor a taky to neslo. Na druhem pc to funguje bez problemu.
    zajimave, a zkousel jsi tu defragmentaci ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od W3N4 Zobrazit příspěvek
    Me ale Gparted nefunguje, vzdy pri prechodu z textoveho do grafickeho rezimu vyhalsi monitor chybu "intput not supported" skousel jsem i jiny monitor a taky to neslo. Na druhem pc to funguje bez problemu.
    Nejjednoduší řešení: připojit disk na jiným PC, formát, vytvoření oddílů s velikostí podle potřeby, instal nového OS.
    Tohle jsi ale asi slyšet nechtěl. Viď?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    9

    Zacinam verit ze to skratka nejde
    O&O partition manager : nejde kliknout na change size (zasedle)
    Paragon Partition Manager 9.0 : Nelze potvrdit zmenseni oddilu (zasedle tlacitko Yes at delam co delam)
    EASEUS Partition Manager : nelze potvrdit zmenseni oddilu (je zapotrebi plna verze)
    Spravce disku ve win : "Přístup byl odepřen"
    Diskpart: "Přístup byl odepřen"
    Gparted : Problem s grafickym rozhranim
    Instalacni cd UBUNTU : Taky nejakej ERROR...

    Jednoduse jasne to nejde, mozna je jenom treba neco zaskrtnout v nastaveni disku ale opravdu nevim co.
    Pri pristim reinstalu si ten oddil vytvrim a bude vymalovano. No nic, dekuju vsem za snahu, napsal jsem na 4 fora a jenom tady jste mi odpovedeli takze je videt, ze to tu docela funguje
    Naposledy upraveno uživatelem W3N4: 25-11-2008 v 23:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    fanynek: No pokud má jinej pc, tak neni problém přehodit data na jinej pc, vytvořit oddíly dle potřeby, přehodit data zpátky. Jen pozor, aby se zkopírovaly správně i práva (třeba total commander to umí).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Hele W3N4, pak kdyžtak napiš, jak jsi to vyřešil.
    Víš, jak jsem psal, že jsem si vytvořil ten oddíl při instalaci a pak mi nešel zmenšit..... Mám ti nějaký divný tušení, že on ani menší vytvořit při instalu nešel, tak jsem si myslel, že to pak změním z Widlí, a ono taky prdlajs.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Program dcgmncvuxwpf.exe přestal pracovat
    Od Freesmeki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-04-2014, 22:31
  2. Win 7 - změna "systémového" oddílu
    Od Gouranga v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-07-2012, 20:37
  3. Program Catalyst Control Center přestal pracovat
    Od G.i.k v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-06-2012, 19:25
  4. skype program přestal pracovat.....
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-05-2011, 15:05
  5. GTAIV.exe - Program přestal pracovat
    Od Tommy007 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-07-2010, 11:47