Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 35

Téma: PC na DTP (Photoshop, Corel...)

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Aký bude monitor na tomto PC (rozlíšenie, farebná hĺbka 10/16/30bit)?
    Podľa toho by som dedukoval grafickú kartu. Ak má robiť s PS a Ilustratorom tak začne puntičkárenie o farbách (alebo nie?). Možno by som uvažoval napriek 2D o Nvidia Quadro FX karte, ale to je už iná cenová relácia.
    RAMKu - na začiatok aspoň 6GB ak pustí naraz PS, Ilustrator a Corel.
    HDD - na aký disk sa budú pre PS ukladat temporary dáta? Na druhý (dátový) alebo ešte na iný?

    Ešte otázka k rýchlosti? Koľko grafických SW bude mať naraz spustených - dá sa režim práce "objednávateľa" odhadnúť?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Tak pri pohľade na túto zostavičku už mlsám aj ja.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Citace Původně odesláno od MiBa Zobrazit příspěvek
    Tak pri pohľade na túto zostavičku už mlsám aj ja.
    Jo taky by se mi líbíla.Do takvýhle sestavy by se už možná hodila i BD-ROM mechanika,ale nevim jestli by jí využil..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    2SamecP: ne nevyužil, už teď je tam zbytečně drahej CASE

    Ano vím, pánové. Taková mašina se prostě nemůže dát do levnýho CASE..proto sem tam dal co sem dal, Centurion byl druhý na výběr. CASE max. do 1500kč, víc mi nevyjde rozpočet.

    2Salamander: díky ještě kouknu po nějaké lepšější desce - např. DS4 či pod

    Jinak to vypadá skvělě!
    máš RP++

    jó monitor..to je druhá věc...donutit šéfa koupit novej LCD místo 21" CRT Dell(nepletu-li se) a asi šáhnu po nějakým co doporučoval RH na jeho blogu.

    Do práce sem pořídil i jedno Eizo monitor S2231WE-BK Black 22" TFT/1680x1050/1500:1/8MS/DVI/USB
    http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=71210

    ale to HP co uváděl on, má 102% Adobe RGB... a sonda se bude pořizovat doufám, že již brzy...

    Tak doufám, že to protlačím tuhle sestavu..a bude rozhodovat i čas..bo pokud to bude až v novým roce, tak na přetřes znovu přijde i7

    a OS tam asi bude muset být Microsoft Windows Vista Ultimate CZ 64bit OEM SP1 za 3 600kč bez DPH
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    ...
    Myslel jsem AMD Phenom 2 X4.

    Intel Core i7 je samozřejmě čtyřjádrový čip s technologií Simultaneous Multi-threading, což je starý dobrý vylepšený Hyper-threading. No většina i těch profesionálních grafických programů si stále pořádně neporadí se dvěmi jádry, natož se čtyřmi a SMT. Zatím co jsem viděl přinesla čtyři jádra s SMT nárůst tak leda v syntetice a možná WinRARu...

    Důležité tedy je, že takřka stejný výkon u Penryrnu stojí podstatně méně. A u AMD zdá se ještě méně, neboť cena CPU bude asi stejná, ale dáš to do obyčejné desky za 2k a bez předražených pamětí. S potenciálem vyššího OC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Myslel jsem AMD Phenom 2 X4.

    Intel Core i7 je samozřejmě čtyřjádrový čip s technologií Simultaneous Multi-threading, což je starý dobrý vylepšený Hyper-threading. No většina i těch profesionálních grafických programů si stále pořádně neporadí se dvěmi jádry, natož se čtyřmi a SMT. Zatím co jsem viděl přinesla čtyři jádra s SMT nárůst tak leda v syntetice a možná WinRARu...

    Důležité tedy je, že takřka stejný výkon u Penryrnu stojí podstatně méně. A u AMD zdá se ještě méně, neboť cena CPU bude asi stejná, ale dáš to do obyčejné desky za 2k a bez předražených pamětí. S potenciálem vyššího OC.
    Je to divne, ale stojim si za nazorem PB.
    Opravdu neni nutne kupovat to nejlepsi, co je na trhu.
    Zkus si zjistit, jake verze "tech" grafickych programu mate, jak je to s pripadnym updatem. A hlavne s kolika jadry umi pracovat.
    Nicmene GK od nVidie urcite kvuli CUDA, PS to umi vyuzit a byl by hrich to honit jen pres CPU, kdyz GK s CUDA to spocita mnohonasobne rychleji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    2PB: no nějak na tom PC neplánuji OC

    Já osobně jsem přesvědčen, že Intel vede nad AMD, uvidíme s čím konečně přijde AMD...
    AMD kupuju do kancelářských sestav, ale do výkonostních strojů dávám Intel, ale pokud bude alternativa..velice rád se s ní seznámím

    // toto jsem poslal šéfovi:
    Tak minimálně toto:
    2x
    http://www.dtpobchod.cz/default.asp?...em&stiid=24073

    a pak toto:

    http://www.dtpobchod.cz/default.asp?...em&stiid=24043

    popřípadě toto místo toho prvního
    http://www.dtpobchod.cz/default.asp?...em&stiid=24069
    -to by záleželo na propočtech co vyjde levněji a výhodněji.

    A pak něco dalšího, ale tohleto myslím zatím stačí, na vysátí přebytečných financí...

    tak si na to klikněte ať víte, jaké lahůdky budem muset koupit...(a ano já vím, jsou i mnohem dražší SW )
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, já myslim, že maj popodstatnění oba názory. Pokud je to pro člověka, kterej dělá
    kšefty placený za hodinu/za kus a je hodně slušně placenej, tak se mu investice do Ci7
    vrátí.
    Na druhou stranu pokud nechce investovat tolik, tak je sestava s CQ levnějšía taky
    naprosto dostatečná.
    U toho CUDA si zjisti, jestli má photoshop kterej to využije, pokud ne, tak je lepší
    zatim silnou grafiku nekupovat a koupit ji až s photoshopem (bude stát polovinu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    .....
    No myslim si, ze v ramci celeho baliku grafickych aplikaci neni cena premrstena a odpovida cene SW.
    Jen to rozhodovani bude horsi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    No, já myslim, že maj popodstatnění oba názory. Pokud je to pro člověka, kterej dělá
    kšefty placený za hodinu/za kus a je hodně slušně placenej, tak se mu investice do Ci7
    vrátí.
    Na druhou stranu pokud nechce investovat tolik, tak je sestava s CQ levnějšía taky
    naprosto dostatečná.
    U toho CUDA si zjisti, jestli má photoshop kterej to využije, pokud ne, tak je lepší
    zatim silnou grafiku nekupovat a koupit ji až s photoshopem (bude stát polovinu).
    S tou cenou GK+PS - mas nekde nejaky zdroj? Moc by me to zajimalo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    dneska večer vám napíšu co je tam teď za PCC (C2D, nebo C2Q, buď P965/P35 deska, 2GB Ram)...jestli bych neprovedl upgrade, zatím zvětšit ramky na 8GB+OS.

    jasně, ta cena za SW je "adekvátní" jenže v momentě, kdy jich potřebuješ najednou koupit 6, k tomu další SW...tak se dostáváš na ceny >250 000Kč...což je pro menší firmu(do 30PC) i když celkem vydělává velkej balík peněz

    //teď tam je Adobe CS3 + nějaká levná atina...
    jak je to teda stou CUDOU?

    // jak jsem psal, tak Velociraptor bude na OS+SWAP a druhej disk bude na data
    Naposledy upraveno uživatelem Sieben: 26-11-2008 v 08:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    //teď tam je Adobe CS3 + nějaká levná atina...
    jak je to teda stou CUDOU?
    Pokud vím, tak z CS4 používá Photoshop OpenGL (běží to tedy i na ATi) pro práci s obrázky (otáčení a já nevím co ještě velkikých obrázků s reálném čase bez zátuhů) a pak pro videa lze akcelerovat náhledy a snad i samotné enkódování. To s videy běží jen na CUDA a to na profesionálních kartách, jak už padlo. Pozor na to, že to ale běží jen na některých vyšších verzích CS4. Mrkni na stránky Adobe...

    Jinak upgrade stojí myslím kolem třetiny ceny plné verze...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    já ale nepotřebuju video! dělá se tam 2D grafika, tzn grafika na plakáty, billboardy, polepy aut...
    absolutně žádné video! musm si zjistit, k čemu ta CUDA je určená...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    CUDA urychluje v photoshopu prekreslovani obrazku
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    já ale nepotřebuju video! dělá se tam 2D grafika, tzn grafika na plakáty, billboardy, polepy aut...
    absolutně žádné video! musm si zjistit, k čemu ta CUDA je určená...
    Pak stačí klidně i ATi karta, protože akcelerace Photoshopu funguje na OpenGL (no možná i na Direct3D, tak mne nechytejte za slovo kdyby ne), takže to jde i na ATi kartách.

    CUDA je výhradně na akceleraci videa.

    http://www.adobe.com/products/photos...shop/features/ poslední bod, je tam řeč o dnešních grafických procesorech, nic konkrétního.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. photoshop cs6
    Od hugostieglitz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-08-2012, 20:09
  2. Notebook na práci, photoshop
    Od cenelu v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 51
    Poslední příspěvek: 11-10-2009, 11:58
  3. Netbook a Photoshop
    Od eXerTz v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-06-2009, 21:33
  4. Notebook, Corel apod...
    Od benik.martin v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-02-2009, 14:43
  5. Photoshop bug nebo jsem buk já?
    Od P@pi v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-01-2007, 17:39