Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: PC na DTP (Photoshop, Corel...)

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    dostal seme za úkol udělat nabídku na PC pro grafika - práce ve Photoshopu, Illustratoru, Corelu...
    a že to má být rychlý...

    tak sem si určil cenu cca 30k bez DPH.



    Co na to říkáte?

    Furt nejsem přesvědčen, zda se vypaltí ten Matrox Millenium...
    CPU -Mrzí mě, že i7 - 920 má podporu pamětí jen do 1066 a vyšší stoj ca 2x tolik asi dokoupím hladič...časem (Noctua)

    Zdroj - ten by to měl snad utáhnout..nejžravější je CPU (příkon udávají na 130W)

    HDD - Velociraptor na systém a swap, F1 na data

    Tak co vy na to? Vyplatí se i7, nebo ještě počkat na novej rok..nebo nějakej čas, aby ceny spadly?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    nekupuj Core i7, ale nejakou GK nVidia, ktera podporuje akceleraci photoshopu (CS4) ... to by se imho vyplatilo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Na grafiku bych asi dal vic pameti, coz znamena i jiny OS.
    Jinak i7 ted vysel, takze ceny maji strop, pokud to nespecha, tak bych pockal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Ten disk určitě vem dvouplotnovej buď Samsung SpinPoint F1 3.5" 640GB nebo Western Digital Caviar SE16 640GB-Jsou tižší chladnější,rychlejší.Zdroj by to měl utáhnout s prstem v nose.Case bych dal osvědčenýho Cooler Master Centurion 534 Light SKNA silver nebo Yeong Yang Ara YY-5605 černá.
    EDIT:S tim i7 se určitě vyplatí počkat,ceny padnou..Pokud vydrží čekat tak se to vyplatí..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jak to spěchá ? Počkal bych na Deneb, bude to stát o třetinu méně. Sice má nějakou ztrátu na frekvenci, ale bude dosahovat pravděpodobně nad 4,5 GHz

    Když teď, tak Penryn, 200 MHz na frekvenci ztrátu dožene a bude to také mnohem levnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Na CS4 to chce výkonější grafiku, jak již tady padlo, na photoshop určitě víc paměti to taky padlo, nějakej douplotnovej disk - to taky padlo. Já bych jen doplnil, že zdroj je zbytečně silnej, i s nějakou rozumnou grafikou by stačil o 100W slabší. Ale zas jestli se tam dá 260, tak možná radši nechat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    44

    Hulan ma na svym webu docela dobry navrh. Nevim jestli to sem muzu dat ale kdyz pohledas najdes ;-)

    Ma to tam na DTP i na hry a bez monitoru se taky vejde do 30tis.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    2all: díky, ale proč jinou grafiku? Matroxky sou určený na DTP aplikace => teoreticky to má mít větší výkon, protože je to optimalizovaný na 2D...což je to co potřebuji.

    ano, je jasn, že počkám...až ceny padnou, doufám, že tak leden 09.

    2plt. disk na ty data, bral sem tu 750GB proto, že má 32MB Cache..., ale pokud myslíte, že je lepší 2plt. verze s 640GB...
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54508

    2PB: specifikuj cos myslel těma CPU, nechápu tě.
    i7 by měl být "8" jádrovej, pokdu sem to správně pochopil

    ad RAM - nechce se mě tam dávat 64b Visty, ale možná to bude nutný "pokrok" pak bych tam dal 3x2GB RAM (cena)

    2Jackal: klidně sem dej link, já proti RH nic nemám...
    Naposledy upraveno uživatelem Sieben: 25-11-2008 v 18:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Jackal007 Zobrazit příspěvek
    Hulan ma na svym webu docela dobry navrh. Nevim jestli to sem muzu dat ale kdyz pohledas najdes ;-)

    Ma to tam na DTP i na hry a bez monitoru se taky vejde do 30tis.
    No, az na to, ze to zas neni tak dobry navrh a je to od Hulana ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    OD Hulana,to seš vtipnej
    Sieben:Ten dvouplotnovej disk se určitě vyplatí i pokud má menší cache.Uplně nejlepší by bylo vzít dvouplotovej Western Digital Caviar Black 3.5" 640GB s též 32MB cache,ale ten už nemá tak dobrej poměr cena/výkon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    no tak sem koukal na Radkovu sestavu a celkem dobrá, teď ještě zjistit jak je to s tou CUDou...

    jen nechápu, proč proboha(jo už vím proč) tam dal Visty Home... (kůli ceně)...minimálně na Business ed, či nejlíp Ultimate.

    No aspon mám nad čím přemýšlet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, jde o to, že novej photoshop bude umět využít nviodiovskou CUDA. Jinak výkon ve 2D grafikou nezvýšíš, matrox měli smysl v době analogovejch připojení, kdy měli nejlepší obraz, ale v době DVI už stačí libovolná grafika...pokud nechceš akcelerovat výpočty. Pak nvidia, nejlépe řady 2xx.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Na grafiku nesetri RAM, misto i720 dej radeji 8GB Ram + C2D.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Na grafiku nesetri RAM, misto i720 dej radeji 8GB Ram + C2D.
    Moje rec PS si umi zchroustnout celkem DOST RAMky. A C2D+CUDA+8GB RAM by mohli trhat asfalt v PS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Tumas mlsej http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...C901JIF01J7L01
    Ale pockat na Core i7 je taky volba ....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. photoshop cs6
    Od hugostieglitz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-08-2012, 20:09
  2. Notebook na práci, photoshop
    Od cenelu v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 51
    Poslední příspěvek: 11-10-2009, 11:58
  3. Netbook a Photoshop
    Od eXerTz v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-06-2009, 21:33
  4. Notebook, Corel apod...
    Od benik.martin v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-02-2009, 14:43
  5. Photoshop bug nebo jsem buk já?
    Od P@pi v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-01-2007, 17:39