USB klavesnice i myš nenaběhnou-blok systému
Stále dávám dohromady kámoše syna počítač,už teda vše běží dal jsem novej zdroj(fortron450W),grafiku(AR3870 512) a přidal paměť....pc už se rozeběhlo,jenže nešla myš ani klávesnice,poprvé jsem se sice dostal do biosu ale se startem systému konečná(musel jsem použít svou Reclusu(microsoft+razer) a myš lachesis(razer),pak přišel syn a říkal že s mou klávesnicí měl problém(nespustila se na žádném pc) na lan party....použil jse teda starou klávesnici(bohužel také usb) a myš X7......myš nevím ale klávesnice se nespustí-dostanu se jen do startovní obrazovky a dám-li del (bios) či f1 start klávesnice nereaguje......zkoušel jsem i redukce myši a klácvesnice na ps2.....nic má starší desku(2005) FIC s chipsetem intel 915 a celerona D(335 2.8GHz).......fakt to je stroj,vcelku si tou opravou dávám rány do mozku...s tímto problémem jsem se ještě nesetkal...zkoušel jsem i USB HUB s vlastním napájením....fakt netuším.....každá rada (či pokus o ní) dobrá.......myslel jsem,že zdrojem už budou problémy z krku a .....
A máš povoleno v biosu USB legacy support nebo jak se to jmenuje? Prostě aby to bralo
USB myš a klávesnici i při startu?
USB myš a klávesnici i při startu?
Já se díky klávesnici do biosu nedostanu,resetoval jsem ho(baterkou).....pravda je,že před tím,když jsem nastavoval bios jsem na to zapoměl,možná v tom je zádrhel,já to tam mám automaticky a tak nějak jsem si to neuvědomil..........co ale když dám ty redukce na ps2????to je to samý a nebo k+m stejně hlásí jako usb?????
Ak ide kombinácia PS2 klávesnica a USB/PS2 myš nič by som neriešil. Hlavne za dodatku, že pôvodný majiteľ má myš aj klávesnicu PS/2.
Stálo by za to pozrieť FAQ na predmetnú MB či tam nie je popísaný podobný prípad, prípadne pozrieť manuál MB.
Stálo by za to pozrieť FAQ na predmetnú MB či tam nie je popísaný podobný prípad, prípadne pozrieť manuál MB.
když použiješ redukci na PS/2 tak to bude fungovat normálně. ;)
Ale když má původní majitel klávesnici PS/2 tak bych to opravdu neřešil.
Ale když má původní majitel klávesnici PS/2 tak bych to opravdu neřešil.
Ta deska je už fakt těžce za zenitem "MB FIC P4M 915PD1",hledal jsem aspoň manuál a ani ten jsem neobjevil.....no syn s milkou odešel tak jdu štrachat do pc skříně jestli tam není ještě nějaká postarší myš či klávesnice...
Tak v tom případě musí být vadná klávesnice nebo redukce. Protože sám redukci používám a to mám ještě starší desku. ;)
Manuál je na svete, v porovnaní s dnešnými je aký je:
http://www.elhvb.com/mboards/FIC/index.html
Tu riešili túto MB, nie však problém s USB:
http://motherboards.mbarron.net/forum/viewtopic.php?t=471&sid=0c721c43af809cd000d97ebd5290fded
http://www.elhvb.com/mboards/FIC/index.html
Tu riešili túto MB, nie však problém s USB:
http://motherboards.mbarron.net/forum/viewtopic.php?t=471&sid=0c721c43af809cd000d97ebd5290fded
[QUOTE=Scream CZE;187219]Tak v tom případě musí být vadná klávesnice nebo redukce. Protože sám redukci používám a to mám ještě starší desku. ;)[/QUOTE]
A tá redukcia je na klávesnici, alebo myši?
EDIT: Na klávesnici (už to vidím na začiatku vety).:mistake
A tá redukcia je na klávesnici, alebo myši?
EDIT: Na klávesnici (už to vidím na začiatku vety).:mistake
ty redukce jsou ze starejch myší....teď jsem přes tu redukci pustil herní klávesnici(starší) ale ta je zas poloviční a nemá del :-) ovšem f1 zareagovala a enter taky,pak se to bloklo kvůli biosu......jinak moc dík za odkazy na manuál a forum......hned jdu na to mrknout......zejtra mi kluci ráno přivezou baterku na auto a s ní i tu klávesnici a myš ps2,zatím všem díky moc za pomoc,ráno moudřejší večera snad to půjde,s tímto strojem jsem si fakt užil ......
ta redukce je na klávesnici i na myši.....naposledy když jsem zkoušel tu další normální klávesnici(usb přes redukci) hodilo mi to chybu klávesnice-není klávesnice ...předpokládám,že je docela možná nefunkční-synovi na notebooku nefunguje,mě v pc funguje....no hotovo.....radši jdu prásknou nějakou nestvůru v Dead Space .... díky moc,doufám,že zejtra to bude o.k.,dám sem zprávu....