Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 54

Téma: Problémy s PC (HW/SW): problém s novým PC

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Petr

    Znění dotazu:
    Ahoj, mám problém. Pořídil jsem si nový počítač, respektive sestavil ho z jednotlivých komponentů. K mé radosti vše hned na první spuštění fungovalo, tak jsem dal instalovat Windows XP. Proběhlo zformátování hardisku,zkopírování instalačních souborů na disk a následný restart.
    Po té nastartovala instalce systému a v tom momentě mi vyskočila modrá smrt o chybě hardwaru. Zkusil jsem postup několikrát opakovat, a vždy se stejným výsledkem. Jsem bezradný, do teď jsem měl vždy sestavy postaveny na AMD a s takovým problém jsem se nikdy nesetkal. Napadá někoho, čím by tato chyba mohla být způsobena? Sestava kompu je níže. MOc děkuju za každou pomoc.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    INTEL Core 2 Duo E8400 - 3,00GHz,
    GIGABYTE EP45-DS3 - P45/ ICH10, PCIe x16, DDR2 1200, SATA II, USB2.0, 2x GLAN, FW, ATX, 8ch audio, sc775(Základní deska),
    GIGABYTE R485-512H-B, 512MB DDR3 (2000MHz), ATI Radeon HD 4850 (625MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI(Grafická karta)
    4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz PC8500 A-DATA Extreme Edition Vitesta RETAIL BOX - vhodné pro DualChannel
    SEAGATE Barracuda 7200.11 500GB, SATA II NCQ 32MB cache, 7200ot, PMR, ST3500320AS(Pevný disk)
    LG GH22LS SATA černá (black) - DVD±R 22x, DVD±R DL 16x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, DVD-RAM 12x, SecurDisc, LS, bu(DVD vypalovačka)
    Zdroj Enermax PRO82+ 525W ATX2.3, aktivní PFC, 120mm ventilátor, dual system
    Thermaltake Wing RS 101 VG8000BNS - černý (black), ATX, midi tower, 4x5.25", 1+5x3.5"(Počítačová skříň)

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Aspon fotku Bluescreen.



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Tak tak, důležitý co je na BSOD. Jinak, první bych zkusil otestovat paměti přes MemTest nebo GoldMemory. Podtaktovat procesor i paměti a teprv po nainstalování Windows dát plnej takt a otestovat Orthosem apod.

    Zrovna u těch A-Data pamětí, máš je nastavený na plný frekvenci 1066? Nemají moc dobrý chlazení, mně se třeba v PC na plný frekvenci přehřívají (zkus na ně po chvíli provozu nebo testu v MemTest sáhnout, jak jsou horký) a bez dodatečnýho chlazení přímým větrákem začnou po chvíli házet chyby, takže je mám jenom na 800 MHz. Víc ti řekne MemTest (ten osobně vždycky dělám jako první věc po sestavení počítače ještě před instalací Windows).

  4. #4
    Neregistrovaný

    Memtest zkusím, bluescreen teď neposkytnu, neboť u PC nejsem. Trochu mi přišla nestandartně horká grafika, mohla by být příčina zde? A pak jsem přemýšlel, jestli v tom nemůže mít prsty SATA disk, ale to by podle mně nedošlo takhle daleko.

  5. #5
    Neregistrovaný

    Ještě mě napadlo, jestli v mé sestavě nemůže být něco nekompatibilního?

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Grafiky i bejvaj docela horký, případný podtaktování se dá stejně udělat až z běžících Windows takže bych začal nejdřív těma paměťma (teda, dá se to udělat i modifikací biosu grafiky, ale to bych osobně nedělal, to už spíš na ní na zkoušku nasměrovat nějakej větrák a nechat otevřenou bočnici).

    SATA disk by imho na vině být neměl, to by nešel Windows ani nainstalovat (zaseknul by se už před kopírováním souborů, že nenalezl žádný disk nebo tak něco).

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Ten radeon co mas docela pali. 80 stupnu je u nej bezne, tj klidne se muzes spalit. To ale asi nebude ten problem



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    25

    Už jsem se registroval(abych nemátl)...

    Ještě bych měl dotaz k tomu procesoru....v Biosu se ukazovala teplota 72 stupnu na procesoru, to je také u tohoto typu normální? Koupil jsem si novej počítač mimo jiné kvůli tomu, že starý se mi docela přehříval, ale tohle mi přijde ještě horší...

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    No u CPU to normalni urcite neni. Mas vetraky co foukaji vzduch do a z casu? toci se vetrak na cpu?

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    25

    Větrák na procesoru se točí, nicméně je to pouze větrák dodávaný přímo s procesorem...co se týče case, tak mám větrák na zadní části casu, ale běheme sestavování a následné instalace jsem nezavíral case, takze ho mám normálně otevřenej...

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od glumik Zobrazit příspěvek
    Větrák na procesoru se točí, nicméně je to pouze větrák dodávaný přímo s procesorem...co se týče case, tak mám větrák na zadní části casu, ale běheme sestavování a následné instalace jsem nezavíral case, takze ho mám normálně otevřenej...
    Mas pod chladicem CPU pastu? Je spravne usazen? Neni tam te pasty moc?
    I stock chladic to musi zvladnout lepe.

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    25

    No a jsme u toho...s Intelem jsem do ted nemel zkusenosti, vsechny predchozi sestavy byly AMD. V BOX verzi tam uz byla nejaka zakladani pasta primo ne vetraku. To u INtelu jsem tam nevidel, i kdyz neco tam bylo take naneseno, tak jsem usoudil, ze to staci. Myslis, ze tam mam dat teda jeste CPU pastu? Doma jeste nejakej zbytek mam. Je mozny ze se prehriva procesor a tim naskakuje modra obrazovka?



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Tech 72 stupnu je fakt moc. Ale je to divne, pri vysoke teplote by mel intel pouze zpomalit. (Pokud se mylim tak me opravte). Pokud na tom chladici neco bylo, tak to byla asi pasta. Sahni na ten chladic, pokud nebude horky ale chladny, tak je asi chyba v prenosu tepla z cpu na chladic. Bud moc pasty, krive nasazeny a odstavajici chladic atd.

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    a mas ten chladic dobre docvaknuty ? Je potreba pouzit trosku vetsi silu, aby se dobre chytil

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Tak ja bych v prvni radel provedel reset cmos ... pak sundal chladic z procesoru omrknul pastu .. Mimochodem co za chladic jsi tam dal ? Ten box chladic ktery se dodava k e8400 je dost nevhodny .. idealni je rovnou koupit freezera 7 ktery tento proc krasne zvladne uchladit a stoji neco pres tri stovky ... Po tom resetu prolez poradne bios maximalni teplotu si nastav na nejakych 65 stupnu na procesoru at mas jistotu ze si neco neodvaris .. Po te co si budes jisty ze je vse spravne nastavene a chladic spravne nasazeny (Nekdy je k docvaknuti potreba opravdu hruba sila) to zkus zapnout a mrkni co delaji teploty ..

    Kdyz za chodu sahnes na ten chladic procesory je horky nebo jen vlazny?

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. problém s novým pc
    Od Rubufaso v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-08-2013, 13:34
  2. Problém s novým PC (nekompatibilita desky s RAM?)
    Od K.ats v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-03-2013, 18:54
  3. Problem s novym PC-Nestabilni pri vytizeni
    Od makakanakakashy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 28-06-2011, 22:07
  4. problem desky s novym procesorem
    Od payja v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-08-2009, 12:41
  5. LCD: Problém s novým LCD
    Od malder v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-02-2007, 10:20