Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Dva kurzory mysi na jednom PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3

    Zdravim,

    Chtel bych se zeptat, jestli nekdo nenarazil na nejaky software, ktery podporuje dva kurzory, kdyz jsou zapojene dve mysi v jednom PC. Je to z duvodu, aby na dvou monitorech mohli pracovat nezavisle dva lide.

    Dekuji za odpoved
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Nemyslím, že je to vůbec reálné, alespoň ne pro práci ve Windows obecně. Možná by se dal napsat program schopný nechat se ovládat dvěma kurzory, ale v případě celého operačního systému by to vyžadovalo si nový kurzor přidat. A i když se to možná nezdá, je kurzor celkem složitá komponenta.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Virtual PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    VirtualPC nevím, možná virtualbox a dle USB VID:PID do jednoho virtualboxu přímo namapovat jednu myš (přes USB filter, tím se zneviditelní pro windows hostitelského OS). Stejně by to pak šlo i s klávesnicí. Ale je to čistě teorie a nevím jestli se dá nastavit krom VID:PID i port jinak to vyžaduje jiný typ myši i klávesnice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Np jeden jede na jednom monitoru v "základním" systému, druhý na druhém monitoru spustí Virtuální PC a jede na něm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No jo, jenže aktivace kurzoru ve virtuální mašině deaktivuje kurzor na hostiteli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Vím jen o myši, která má jeden kurzor hlavní a druhý pomocný - DCT-DPM1. Pak myslím, že na to existuje EasyClone PC Duplicator - přídavná karta.
    Jinak to funguje tak, že stiskneš klávesu. Systém tuto zprávu zachytí a zpráva putuje frontou mezi jednotlivými procesy, které jsou přihlášeny k odběru dané zprávy (např. aplikace na popředí, speciální aplikace registrované do procedury API funkcí SET_WINDOWS_HOOK nebo SET_WINDOWS_HOOK_EX - třeba keyloggery). Kakždý proces si zprávu zpracuje a předá dál. To je ten důvod proč to nejde. Nikde se nic neříká o o tom na kterém monitoru běží přihlášená aplikace (proces) - jinak řečeno se 2 myši přetahují o 1 kurzor
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    30

    Na jednom monitoru hraju hru na celou obrazovku a potřebuji, aby mi na druhé fungoval kurzor. Je to nějak technicky možné? Hru nechci spouštět v okně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Určitě. Pořiď si druhý počítač. Četl jsi předešlé příspěvky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    30

    Četl, ale jde mi o možnost mít na druhém monitoru otevřený prohlížeč a moci v něm hledat. Na pořízení druhého PS je to moc nedůležité.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Myslíš to tak že na jednom monitoru bude spuštěná hra a na druhém současně aby šlo pracovat s druhou myší atd? Tohle právě moc nejde.
    Nebo jen že si hraješ hru, na chvíli ji stopneš a kursor přesuneš na druhý monitor kde máš otevřený prohlížeč?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jaky dovod mas k tomu nehrat hru v okne? Hra to nepodporuje ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Dwarlin
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    93

    Ked mas pripojene dva monitory na jednom pocitaci, neries nic take ako dve mysi, jednoducho si nastav zobrazovanie druheho monitoru tak, aby si tam mal spustene len aplikacie vo fullwindow, myska sa ti bude presuvat z okna do okna jednoduchym posunutim... Takto som to asobne videl u jedneho znameho, mal win vista ultimate32 a ked mi uakzoval ako to nastavil, jednoducho tuto moznost mal priamo v nastaveniach druheho monitoru...

    Neveim ci Ti to pomoze, ale viem ze takto to urcite funguje...
    Naposledy upraveno uživatelem Dwarlin: 27-11-2008 v 10:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Docela dost dobře si neumím představit, že by jsi hrál hru a ještě zároveň pracoval nebo někdo u Tebe
    Podle toho, co by jsi chtěl spouštět na druhém pc, by jsis mohl klidně sehnat buď postarší notebook nebo postarší pc. Tohle fakt asi nevyřešíš .... není to technicky možné
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    124

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nikde se nic neříká o o tom na kterém monitoru běží přihlášená aplikace (proces) - jinak řečeno se 2 myši přetahují o 1 kurzor
    No to by šlo odlišit například tím, že by na dvou monitorech byli přihlášení různí uživatelé.

    Původní post nespecifikuje operační systém. Ve windows to asi problém bude (už jen proto že víc uživatelů současně podporují jen serverové verze). V Linuxu by to mělo jít například pomocí tohoto http://www2.userful.com/products/downloads/free-2-user
    EDIT: případně jiné návody
    http://cambuca.ldhs.cetuc.puc-rio.br/multiuser/
    http://www.linuxplanet.com/linuxplan...orials/3100/1/
    stačí trochu zagooglit...

    EDIT2: na windows to taky pujde ale nebude to zadarmo :-)
    http://www.thinsoftinc.com/product_p...ng_betwin.aspx
    Naposledy upraveno uživatelem JonnyC: 27-11-2008 v 12:35
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. problem s mysi
    Od Ganksta v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-12-2013, 12:18
  2. Interni pamet mysi
    Od hahumikkk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-08-2009, 00:31
  3. Myši: Hlucne kolecko mysi
    Od Tommula v sekci Periferie
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-01-2009, 06:02
  4. Citlivost mysi u her
    Od )aguar v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 26-02-2008, 13:43
  5. Myši: Problem s laserovou mysi do usb
    Od Sakra v sekci Periferie
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 13:21