Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: disk nenabehne+ulomený pin+upg GK

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    27

    /úvod/Proč, aby se zjistila příčina problemů rychleji a že jsem se už setkal s pc.

    Před instalací hardwaru a následně i poté jsem se vždy dotkl materiálu, který není izolantem. V mém případě to bylo dřevo a lino.

    Zdroj ATX 2.03AAA 450W JSP 20 měsíců starý zakoupen předtím jako nový pc byl zapínan málokdy.
    na disku wd400JB byl nainstalován OS

    Chtěl jsem provést upgrade grafické karty z původní ati radeon 9250 128MB 128bit na ati radeon 9700 128MB 256bit na desce asus p3v4x via apollo pro 133A rev 1.02, nová grafika měla v pořádku kondíky(nebyly vyboulené, byly pevně spjaty s deskou GK jejím plošným spojem, kondenzátory nebyly vyteklé nebo nafouklé, grafika byla odzkoušena na jiném pc než byla vložena do mého pc.Tím tedy odpadá ještě možnost vyschlých kondenzátorů. Byla zapojena do slotu AGP 2.0, v biosu byly nastaveny stejné parametry jako u předchozí grafické karty. Grafická karta disponuje konektorem přídavného napájení a před zapnutím jsem nezapojil konektor přídavného napájení, poté co jsem spustil pc, spatřil jsem na monitoru varování:
    originál
    "you have not connected the power extension cable to your radeon 9700 video card please refer to the getting started guide for proper hardware installation!!!!"
    překlad
    " nemáte připojen kabel přídavného napajení k vaši grafické kartě, prosím odkažte se na uživatelskou příručku pro řádnou instalaci hardwaru!!!"
    /Komplikace/
    Pak jsem zpětně instaloval starší grafickou kartu a zapl pc a disk už nenaběhl detekovaly se optické mechaniky a další zařízení. Do biosu jsem se dostal klávesovou zkrátkou Del a podíval se jak všechno vypadá.

    /Problematika/I+II v kontextu
    I)Při zapnutí pc naběhnou optické mechaniky, ale pevný disk se nezapne. Jedná se o pevný disk WD 400JB, u něhož jsem jumper nechal ve vodorovné poloze v druhé řadě 5 pinů a je to první a druhý pin, který je zakryt.Datový kabel byl zapojený takovým způsobem, že modrý konec konektoru byl zapojen do pevného disku a černý konec konektoru do desky na master. Prožek barvy na kraji datového kabelu byl při zapojení hned vedle zapojeného konektoru od zdroje.
    II)V kabelu konektoru D-Sub je ulomený pin. O který pin že se přesně jedná? Druhá řada a druhý pin je ulomen. Podle googlu jsem našel, že se jedná o uzemnění signálu zelené barvy.
    Zdroj: http://www.abi.cz/inc/manualy/vibran...7A9PD%20Cz.pdf

    III)po zpětné instalaci staré grafické karty při naběhu pc u disketové mechaniky svítila nepřerušovaně dioda.

    /závěr/
    Dostalo se to k těmto výpisům
    asus P3V4X acpi bios revision 1005
    intel pentium III 800EB Mhz Processor
    Memory TESt OK
    award plug and play bios extension v1.0A
    initialize plug and play cards...
    Pnp init complet
    detekci primary master WD400JB

    a pak přišlo floppy disk(s) fail (40)

    další zařízení jsem odpojil, pasta byla použita artic cooling MX2 na 800EB s předchozího procáku 600EB.
    s 800EB mi fungoval 15dní.
    Naposledy upraveno uživatelem token007: 28-11-2008 v 18:20 Důvod: úprava
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Mas otoceny kabel od flopiny.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    27

    i po odpojení floppy dojde přesně na

    závěr/
    Dostalo se to k těmto výpisům
    asus P3V4X acpi bios revision 1005
    intel pentium III 800EB Mhz Processor
    Memory TESt OK
    award plug and play bios extension v1.0A
    initialize plug and play cards...
    Pnp init complet
    detekci primary master WD400JB

    a pak přišlo floppy disk(s) fail (40)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tak tam zkus zas ten flopy konektor dát, ale správně, nebo ji musíš vypnout v biosu. Pokud je v biosu nastavená a neni připojená, PC nenaběhne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    27

    Po zapojení mechanik a vložení bootovacího cd s windows xp nedošlo k předpokladanému zahájení bootu.

    Bios je poškozen.

    Předtím tam byla karta s pasivním chladičem ati radeon HIS 9250 128MB 128bit, která má větší spotřebu než ati radeon 9700 128MB 256bit.

    Asi jsem to pochopil špatně, ale spotřeba 9700 musí být myšlena oproti jiné trochu jinak.(s ní byl použit artic cooling aktivní chlazení v revizi 3)

    Nedokážu si vysvětlit, jak je možné, že tedy deska nevydržela bez použití přídavného napajení grafické karty.

    Kdo mi to dokáže vysvětlit bez humoru a srozumitelnými slovy.
    Naposledy upraveno uživatelem token007: 02-12-2008 v 21:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    floppy disk(s) fail (40) znamená, že chybí FDD, buď hlášku vypni v BIOSu nebo tam dej správně mechaniku.

    Možné klidně je, že došlo k poškození desky, nikdo nepočítal s takovou zátěží jakou je Radeon 9700. Na desce je navíc snad jen AGP 2×. Prostě na tuhle kartu je fakt trochu stará a procesor ji vůbec neuživí.

    Pokud je poškozen BIOS, zkus ho na webu najít a reflashovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Záloha dat: Externí disk a nebo interní disk + box
    Od zdenda05 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-09-2012, 18:34
  2. Externí HDD: Ulomený konektor
    Od spinj v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-03-2010, 13:48
  3. Externí HDD: 16GB flash disk nebo 160GB externí disk?
    Od Stetha v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-09-2009, 15:57
  4. PC nenabehne
    Od flanker v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 60
    Poslední příspěvek: 12-06-2009, 00:08
  5. PC nenaběhne, přesněji řečeno nenaběhne NIC
    Od loco16 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-12-2008, 19:48