Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Postupný upgrade

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    3

    Zdravím, poprosil bych o radu.
    Je na čase už něco udělat s mým starým pc. Bohužel na to abych ho hodil z okna a pořídil novej nejsou finance :-)
    Chtěl bych ho vylepšovat po částech, tak jak budou zrovna finance. Teď bych chtěl koupit novou základní desku a RAMky. Pc používám na práci (cad, statika atd.), občasný hraní (nic extra náročnýho) no a chtěl bych se taky konečně naučit něco z linuxu, ale současnej pc mi win+linux nemá šanci zvládnout. PC není připojený k internetu.

    Po desce bych chtěl následující: Abych na ní prozatím mohl mít i svůj starej Sempron 2200+ a v budoucnu ho mohl vyměnit za nějaký vícejádro. Aby měla integrovanou grafiku na dostačující úrovni (málo až středně náročný hry, nic extra), grafická deska by taky přišla na řadu v budoucnu (ale nejspíš asi až jako poslední).
    Disk momentálně mám s rozhraním Ultra-Ata 100 a zatím ho taky nechám. Zdroj KY 400ATX.

    Cena: deska + paměti = 2-2,5k

    Je to vůbec k něčemu?? Je to za ty peníze reálný? Poradil by někdo s výběrem?
    Díky předem za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Tak takú dosku nekúpiš, o tom ani nesnívaj a taktiež pamäte, teraz neviem či je ten procesor S462 alebo S754 a do nich sa už základné dosky nepredávajú, a už vôbec nie 4 jadrové procesory.
    Tak buď tento komp čo máš teraz predáš a niečo doložíš alebo budeš šetriť ešte dlhšie...
    ak chceš nejakú upgrade tak musíš kúpiť CPU, dosku, pamäte a zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Pokud budes z tohodle upgradovat castecne sestava zrejme bude dost nevyvazena pokud te tolik limituji finacne zkusil bych se podivat do sekce bazar obcas se tam vyskytnou zajimave kousky za slusne penize .. ale minum co musi upgradnout zaraz je deska cpu a ram .. a zdroj KY400 mi taky nic nerika .. co to presne je zac?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...K401HOD01JMM01

    Takhle mi to vychazi za CPU, desku a RAM lehce pres 3300,-
    S horsi deskou a jednojadrem by to mozna za 2500,- bylo ale je otazka, zda ma pak ma vubec ten upgrade smysl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    V tvém případě bych asi přešel na intel. Jelikož je to dost nzká suma na utracení tak jediné co jde posladat je asi : http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...RN01G4P01FK301

    Když CPU přetaktuješ tak budeš mít celkem přijatelný výkon. Grafika na desce nebude žádný extra výkon ,ale na hodně občasné hraní na n plné detaily by měla stačit. Paměťi jsem dal schvalne jen jednu aby bylo možnost třeba v budoucnu doupit ještě jednu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    3

    Zdravím.
    Zdroj je tento http://aukce.stastnezeny.cz/item4651...ky_400atx.html
    Já si říkal že to nepůjde jen tak :-)
    Každopádně to co navrhl ice_d se mi vcelku zamlouvá, akorát paměti bych koupil jak říkal grapherX jednu 2GB s tím že bych pak jednu ještě dokoupil.
    Po malé úpravě tedy:
    http://www.alza.cz/msi-k9a2vm-f-v2-d96501.htm
    http://www.alza.cz/procesor-amd-dual...50e-d92235.htm
    http://www.alza.cz/zeppelin-2gb-ddr2-800mhz-d87166.htm
    a tak se tedy ještě ptám...ten můj zdroj to zvládne? není potřeba dokoupit i nějakej chladič na cpu nebo RAM? Má ta základní deska všechny "káblíky, čudlíky a dírečky" :-) abych do ní zapojil svůj disk + dvd + cd? Když se jedná o boxovanej procesor s chladičem, je chladič k cpu již přidělanej nebo si ho mám přidělat sám => koupit si teplovodivou pastu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Tak budeš musieť kúpiť aj noví zdroj, na tento by som to ani neskúšal zapojiť
    chladič dokupovať na nič nemusíš, chladič sa dodáva k CPU a ten tam prichytíš a je to, pasta by tam mala byť
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Desku bych volil GIGABYTEDS3H - AMD 780G stojí sice o 300Kč,ale s Gigabytem mam lepší zkušenosti.Zdroj viz Klingacikx
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Filter Zobrazit příspěvek
    Každopádně to co navrhl ice_d se mi vcelku zamlouvá, akorát paměti bych koupil jak říkal grapherX jednu 2GB s tím že bych pak jednu ještě dokoupil.
    Pocital jsem s vyuzitim dualchannelu. Dokoupit je hezka vec, ale pro XP je 2GB dostacujici a ten dualchannel hned ted je pro me treba vetsi plus, nez moznost dokoupit dalsi 2GB. Ale proti gustu, zadny disputat

    CO se tyce tech kabliku atd, tak si pohlidej, kolik IDE zarizeni se da k desce pripojit. Pokud mas vse na IDE a deska ma jen jeden konektor, tak to nezapojis...

    EDIT - tak MSI i Samcem navrzena Gigabyte maji pouze JEDEN IDE konektor, takze pokud mas disk, dvd i cd na rozhrani IDE, tak to nepujde. Osobne bych doporucil vyhodit CD, vzdyt DVD mechanika umi CD cist taky
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 30-11-2008 v 23:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    ...
    Myslím stačí i MA74GM-S2H...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    3

    Zdravím,
    tak jsem četl, přemýšlel a počítal a výsledek je klasickej, ze 2,5 se stalo rázem 5 :-)
    Snad finální verze co mně z toho vyšla vypadá takhle:
    http://barbone.cz/index.asp?stiid=71316&strsort=&str=0
    http://barbone.cz/index.asp?stiid=72229&strsort=&str=0
    http://barbone.cz/index.asp?stiid=57860&strsort=&str=0
    http://barbone.cz/index.asp?stiid=67115&strsort=&str=0
    Trefil sem se? :-)
    Co ten procesor? Vyplatilo by se znatelně kdyby se investovalo o cca 300 víc do lepšího? Nebo se to při běžné práci nepozná?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Myslím že minimálně 78Kč za X2 4850e (2500 MHz) vs X2 4450e (2300 MHz) bys ještě měl obětovat Osobně kdyby mi šlo o výkon procesoru, tak s tvým rozpočtem vezmu Intel E5200, Gigabyte EP31-DS3L a k tomu za pár stovek pořídím bazarovou grafiku, třeba Geforce 7600GT, 7900GS/GT, Radeon HD2600XT. E5200 půjde bez námahy taktovat nad 3GHz (jestli nebudeš mít smolný kus tak i mnohem víc) a bude mít pak větší výkon než jakýkoliv Athlon který se kdy prodával. Nevýhodou mého řešení je diskomfort při shánění grafiky (nestačí pouze vložit do košíku) a neschopnost P31 čipsetu pracovat se 4 paměťovými moduly, což tě ale se 4 GB sotva někdy bude trápit.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Upgrade PC:
    Od bulhy v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 11-07-2011, 08:45
  2. DDR2: upgrade RAM
    Od lukyss v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-10-2009, 13:29
  3. Postupný upgrade PC?
    Od Mates81 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 16:16
  4. Upgrade PC
    Od silent64 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 01:07
  5. Novinky - postupný vývoj
    Od Architect v sekci Aktuality
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 03-08-2006, 23:25