Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 104

Téma: PC se zapne a ihned vypne.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    41

    Z ničehonic se mi vypnul počítač a začala blikat zelená dioda, která bliká, když je PC zaplé. Zkusil jsem ho zapnou ale maximálně se někdy rozjede zdroj, větráky a inhed vypne. I když je PC ze zadu vyplé, i kabel ze sítě, tak ještě chvílí bliká zelená dioda jako když tam je nějakej zdroj energie, několik vteřin a pak přestane. Zkoušel jsem odpojit grafiku, vyměnit zdroj, vyměnit RAMky, prohlídnout kabely, vyčistit a nic, pořád to samé. Myslím si, že je nějaký zkrat v základní desce, mám MSI K9N Neo-F V3, proto to i stále bliká.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    reset cmos si delal?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    41

    nevim co je reset cmos
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Podívej se do manuálu k desce a hledej CLEAR_CMOS nebo CLR_CMOS nebo napiš typ desky. A nebo vytáhni komp ze zdi a vyndej z desky na cca minutu baterku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    41

    Tak baterku jsem vyndal, ale manuál k desce nemám, tak to mám zkusit najít na netu, jo? A co to jako má bejt to CLEAR CMOS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Clear nebo reset CMOS je vymazání BIOSu na jeho základní nastavení. Dá se udělat buďto propojením, přepojením nebo nějakou jinou manipulací jumperu poblíž CMOS baterie (způsob je závislý právě na typu desky), nebo právě vyjmutím CMOS baterie na nějakou chvíli. Ty problémy přetrvávají?
    EDIT: teď koukám, že máš v prvním postu desku napsanou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    41

    JO, teď už se to ani nerojzede, když jsem vrátil baterku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Pro kontrolu - máš to zastrčený zpátky do zdi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Bylo by dobré napsat celou konfiguraci.
    Jinak návod si můžeš stáhnout odtud : http://download1.msi.com.tw/files/do.../M7369v1.0.zip

    Jinak obrázek jak provést clear cmos v příloze
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.PNG 
Zobrazení: 319 
Velikost: 71.4 KB 
ID: 8488  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Je baterka správně zacvaknutá v držáku ? Přídavné napájení jak pro motherboard i grafiku zapojené ? Točí se všechny větráky co mají - grafika, procesor ?
    Vyndej vše na stůl, odpoj všechno co není potřeba a spusť
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Grapher byl rychlejší... Takže jen, kde je přesně ten jumper.
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    41

    ve zdi to mám, to jo. Je to AMD Athlon, Socket AM2, nVidia nForce 560, K9N Neo V3
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    41

    Netočí se vůbec nic, ani náznak, že se něco zapne. Prostě baterka tam je, zapokim to do sítě, vzádnu zapnu, zapnu vepředu a akorát mi bliká zelená dioda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Vypada to na nejaky nedotlaceny kabel (napajeni a pod.). Zkus dotlacit vse, co ma nejaky konektory. Napajeni, RAMky, CPU. datove kabely. Nemas zamacknuty tlacitko RESET?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    41

    stále nic, kabely jsem kontroloval snad stokrát
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Po prvním spuštění počítače sem měl ihned pomalé PC
    Od Hokisekk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-09-2013, 19:24
  2. Počítač se bez důvodu vypne a zapne
    Od mountes v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-12-2009, 15:19
  3. Po značném přetížení PC se ihned restartuje
    Od cv-24 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-12-2009, 23:59
  4. Zamrznutí ihned po zapnutí pc
    Od Niickll v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-10-2009, 07:03
  5. vista64 sa po hibern. ihned zapne
    Od yxus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-12-2008, 20:24