Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.

Zobrazit výsledky hlasování: Jak často obměňujete HW svého Počítače?

Hlasujících
242. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • Pravidelně několikrát ročně

    9 3.72%
  • I vícekrát do roka, dle finančních možností

    30 12.40%
  • Snažím se o každoroční upgrade

    28 11.57%
  • Alespoň jednou za dva až tři roky

    61 25.21%
  • HW měním jen pokud mi opravdu výkonově nedostačuje

    93 38.43%
  • HW neměním, dokud PC zcela "neumře"

    21 8.68%
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 53

Téma: Jak často obměňujete HW svého PC?

  1. #31
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Toto už mám rok a půl, upgrade zatím probíhal jen stylem dokoupení disku, výměny periferí (myši a kláveska), první opravdu "upgrade" byl nedávno výměna 3200+ Venice za 4800+ Toledo (939) Budu se ještě snažit dokoupit high-end komponenty a pořádně to vytočit, až komponenty pochcípají tak už to bude signál ke koupi nové platformy X4
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    no zrovna se chystam na totalni uprgrade ... a to takovy ze stary prodam a poridim novy .... bude to muj ctvrty komp... a menim je zhruba kazdy druhy rok ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček Avatar uživatele Compkilla
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    23

    Já měnim HW vždycky, když mam nějakej volnej cash.
    Kdybych si do PC každej čtvrt rok něco nekoupil, tak by mě to u něj ani nebavilo;-)

    Schválně si zkusim vzpomenout, co jsem si za pár let všechno koupil.:

    Můj 1. PC (v r.2002 -dostal jsem ho zdarma :-D)
    386, 40Mhz, 4MB RAM, 450MB HDD, FDD,13'' mon.
    s MS-DOS a win 3.11

    co k němu mno...nic jsem neuměl, neznal, nevylepšoval.

    2. PC (r. 2003, vyřazené PC za 900Kč)
    AMD K5 100Mhz, 32MB RAM, S3 Trio 1Mb, CD-ROM, 1GB HDD, 13'' mon.
    Byly na něm Windows 98SE.
    Mé 2.PC bylo vlivem stáří lehce poruchové.
    Blbly řadiče u desky, odešel seriový port, vadné sektory na HDD (koupě 4GB za 600Kč), monitor se zabarvil do fialova... Taky můj první OC ze 100Mhz na 120Mhz.
    Potom dokoupeno Voodoo1

    3.PC (r. 2004)
    Kupováno Case, Motherboard, CPU K6 350Mhz, 128MB RAM, Riva TNT 2 32MB, CD vypalovačka,
    na zdroj mi nezbyly peníze a tak jsem koupil z nějakého unknown bazaru neotestovaný 250W ATX zdroj.
    Ten byl schválně sabotován předchozím majitelem (asi).
    Po jeho zapojení se mi za doprovodu kouřových, světelných a zvukových efektů odebral do křemíkového nebe spolu s většinou komponent :'-(
    Reklamace zdroje neprošla - byl jsem přeci informován o tom, že nebyl vyzkoušen.
    Můj první opravdový vztek! :-D

    4.PC (r.2004)
    Zbytky z PC 3 - Case, 128 MB RAM, VGA (od toho vypálení zamrzala ve 3D)
    Koupeno CPU Intel Celeron 300Mhz, Mb intel, 128MB a 32MB RAMka (celkem už 298MB) a nový 350W zdroj.
    Z PC 2 použita CD-ROM a HDD.

    Poté koupě 2. vypalovačky a GeForce MX 440.

    5.PC (2005)
    Koupě MB MSI K7.., CPU AMD Duron 900Mhz, 256MB DDR RAM, zbytek použit z PC 4.
    Poté OC CPU na 1200Mhz. Další OC nepřežila deska (reklamace neuznána), nová (použitá) MB Gigabyte s chipsetem SiS (koupena za 100Kč jako nefunkční) měla vadné kondenzátory...za 50Kč nové, za 30min přepájeno. Funkční.
    Poté koupen 80GB HDD a reklamace vypalovačky z PC 4 (uznáno)

    6.PC( zač. roku 2006)
    Koupě AMD Sempron 2600+ (s.462, 1833Mhz, 333Mhz FSB), Deska Asus A7V8X (Via KT400, 2xSATA), další 256MB DDR RAM, VGA GeCube Ati Radeon 9950 Infinity 256Mb DDR2 a monitoru 20''.
    2. 256Mb RAMka, Case se zrdojem, CD-RW a HDD použito z PC 5.

    v. r. 2007 koupena vga GeForce 6600GT do AGP, DVD vypalovačka, 320GB HDD SATA II
    Mezitím 2. reklamace DVD vypalovačky.

    7.PC (r. 2007)
    CPU Celeron D 3,06Ghz, AC Freezer7, MB ASUS P5PL2, 1GB DDR2 RAM, VGA Radeon X1950GT PCI-E.

    Ke konci roku kupováno: DVD-ROM, Accelero S1, case Cooler Master, zdroj Fortron 500W, další GB RAM a Pentium D 915.

    Asi to nikoho nezajímá, ale já se nudil a chtělo se mi něco napsat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    v poslední době musím upgradovat pokaždé, když se mi něco posere( za poslední rok už mám druhej vynucenej upgrade a se*e mě to nehorázně jinak taky do PC cpu prachy když sou nazbyt
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Peníze jsou až na prvním místě.... viz. my ščot
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    24

    Tak já, jako bývalý student "na plný úvazek" (bez vedlejší trvalé práce), jsem upgradoval, pouze pokud bylo fakt potřeba. Nejdřív několik let Pentium 133 (tenkrát sestava 60tisíc - Ježíšek), pak Duron 800 - 128MB - 40 GB, potom Athlon 1700+ - 512 MB - 160 GB
    no a nyní je další čas na upgrade umožněný zaměstnáním :-) E8400 - 4GB - 640GB - 4870
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    No PC jsem kupoval ted na jare a v lete. Predtim jsem mel AMD K6 II 450MHz (koupeno v roce 2000) + TNT2. To mi vydrzelo az do letosniho jara, kdy moje draha polovicka prohlasila, ze uz se na tom neda internetit, protoze tam nejede slovni fotbal ve flashi. Je pravda, ze uz jsem 2x vymenoval case a 3x zdroj.
    Ja uz jsem mezitim delal na NB Acer travelmate 4402 (Turion ML30 + X700), ktery mam od roku 2005.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Pocitace obmenujem vo firme, iba pokial nestihaju - nesplnaju poziadavky na pracu. Ked sa pokazia, tak ich opravim, alebo sa do nich dokupia komponenty, pripadne urobi upgrade, ak je treba. Takto niektore funguju od roku 2000, dost od roku 2001. Najde sa aj par starsich, ale tie su uz skor ako terminaly. 5 rocne PC povazujem este za zanovne

    Cokolvek na 1Ghz je dnes pouzitelne. Tento rok som menil servre /PIII 600 Mhz/ po 8mich rokoch - nie, zeby nestihali, ale novy SW uz pre ne nebol podporovany a s novym OS by to uz bol problem. Uz to bolo "dychavicne".
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér Avatar uživatele petnek
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    117

    PC jako takové nemám, ale i tak provádím upgrade svého notebooku dle svých možností. Snažím se ze stroje vytáhnout rozumné maximum. Pak až začnu uvažovat o PC, které by bylo upgradováno stejným způsobem, u toho by to bylo ale snažší. Přeci jenom je upgrade PC snažší než upgrade notebooku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    207

    priblizne kazde 2-3 roky a vecsinou celu zostavu lebo vyvoj za ten cas tak pokroci, ze uz je cela pomerne zastarala
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček Avatar uživatele Best
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    První PC jsem měl 6 let s mírným vylepšeními.Letos stavím už druhý a doufám,že mi chvíli vydrží a prachy vrazím jinam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Tak ja upgraduju, když na to jsou peníze a když je třeba. Takže tak jednou za rok dva vždy trošku opráším starej hw.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    8

    to já na svým kompu obměňuji hardware jen tehdy, když už mi něco vadí nebo abych si zrychlil PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Kirk1
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    857

    Prvý PC som mal od 2002-03 neviem na 100% a toto je moje druhe PC inak pokiaľ mi výkonovo stačí tak neupgradujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Podle zivotnich "okolnosti" Momentalne jedu na pocitaci puvodne urcenemu jako nejvetsi sunt pro segru...

    (to se mi to vratilo, lol)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ukaž svého vodníka
    Od ales-van-prag v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-06-2014, 14:58
  2. Jak často reinstalujete?
    Od tgfh v sekci Volná témata
    Reakcí: 60
    Poslední příspěvek: 21-06-2009, 14:08
  3. Často kladené otázky
    Od Jan Vítek v sekci Chlazení
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-11-2006, 15:19
  4. Často kladené otázky
    Od Zdeněk Kabát v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-05-2006, 18:42
  5. Často kladené otázky
    Od Pavel Kovač v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-05-2006, 15:58