Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Pevné disky, optické mechaniky: Nezobrazí se externí Disk

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Jakub Jedlička

    Znění dotazu:
    Dobrý den chtěl bych vás moc poprosit jak mám vyřešit problém s externím diskem Verbatim který má 500gB disk se normálně zobrazí dole na liště ale v Tento Počítač se nezobrazí je dokonce i v správě počítače ale nelze se do něj dostat prosím vás odepište mi na email jak tento problém řešit bohužel tam mám důležitá data:-( předem děkuji za odpověď Jakub jedlička funnybiker@email.cz

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    http://www.recenze-testy.cz/static/v...%C4%8D%C3%A1st

  2. #2
    Neregistrovaný

    Omlouvám se Jedná se o disk Verbatim který je v té recenzi kterou jsem dal do popisu HW.



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Není prostě jen zakázaný ve správci zařízení? Kdyby byl, neměl by se zobrazit nikde, ale možné je všechno.

  4. #4
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Není prostě jen zakázaný ve správci zařízení? Kdyby byl, neměl by se zobrazit nikde, ale možné je všechno.
    Bohužel není dokonce jsem i zkoušel odinstalovat ovladač a znovu ho nainstalovat a nic na žádném mně dostupném počítači to nejde:-(

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Na inom PC funguje?

    Pokial s ho pripajal do USB cez Front panel, tak ho skus prehodit do zadneho USB.

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    a je naformatovany?? pravy klik na tento pocitac, spravovat a tam uz to najdes.

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    a je naformatovany?? pravy klik na tento pocitac, spravovat a tam uz to najdes.
    No, s tim, ze na nem ma udajne dulezita data, asi bude naformatovany



  8. #8
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    No, s tim, ze na nem ma udajne dulezita data, asi bude naformatovany
    Za prví nemůžu ho zformátovat když se mi neukáže v tento počítač>šlo by to možná ve správě počítače ale to zkoušet nehodlám vzhledem k tomu že z toho chci dostat ty data co tam mam :-( zkoušel jsem i zadní usb a na žádném počítači to nejde dělá to tutéž věc a to že ve správě počítače se disk zobrazí ale v tento počítač se neukáže:-(

  9. #9

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Odporúčal by som ho pripojiť na Linux a pozrieť si partície a dáta. Kde zlyhal windows, tam to Linux bez zaváhania zvládol. Odzálohoval by som dáta a potom môžeš smelo robiť pokusy s formátovaním, partíciami.
    Veľakrát mi v takýchto prípadoch Linux pomohol. Skúsil by som aj nejaký program na obnovu partícii a dát. Posledný podobný prípad, ktorý sa mi dostal do ruky (už ho mali predo mnou "experti") skončil záchranou len asi 1/5 dát a problémom s odstránením problémovej partície. Teraz ma žiadny soft na obnovu dát nenapadne ale na internete je toho veľa (dosť ich je ale platených a demo má určité obmedzenia) a záleží od problému, ktorý program je najvhodnejšie použiť. Vyskúša by som viaceré a uvidíš, ktorý nájde dáta na tvojom disku . Líšia sa v úspešnosti obnovy dát. Nemusíš sa ich príliš báť použiť, v prvom kroku len prehľadajú disk, zobrazia nájdené dáta (nič s diskom nerobia) a podľa výsledku máš možnosť si vybrať, či urobíš nejaký zásah na disk. Ak tam máš cenné dáta, zveril by som to niekomu, čo vie, čo robí. Mám neblahé skúsenosti s diskmi v nesprávnych rukách.
    Všetko záleží aký je vlastne problém s tým diskom. To je takto ťažko povedať.

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    tak napred bych se podival do spravy pocitace, jestli je videt aspon jako fyzicky pripojeny (byt na nem bude prazdny misto)...

    pak bych nabootoval Winternals, pouzil disk doctor a zkusil z neho vykuchat ty data

  11. #11
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    tak napred bych se podival do spravy pocitace, jestli je videt aspon jako fyzicky pripojeny (byt na nem bude prazdny misto)...

    pak bych nabootoval Winternals, pouzil disk doctor a zkusil z neho vykuchat ty data
    Děkuju zkusím to nějak vydudat byl jsem s tím v servisu a v podstatě mi řekli to co jsem sám zjistil:-D a za záchranu dat si ůčtují ..3000-5000 Kč :-) pecka no :-D:-( jo a disk se mi ve správě zobrazí ale nedostanu se do něj:-( ukáže se mi u něj i počet zabraného místa:-) ale prostě mrcha jeden nenechá do sebe nahlédnout:-( Jestli máte nějaký dobrý tip na software který by si s tím mohl poradit prosím pošlete mi jej na Email funnybiker@email.cz děkuji...

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Software? http://www.sysresccd.org/Main_Page
    + http://www.svethardware.cz/forum/sho...680#post189680
    + http://www.sysresccd.org/Sysresccd-m...-Write_support

    Prostě na Linux na desktopu a jeho fanatické zastánce můžete mít jakýkoliv názor, ale na některý věci jako obnova disku a dat, kde selžou Windows se celkem hodí