Jen na pár hodin jsem si odskočil od PC... při návratu a ejhle... je vypnutý...jakto? Zapínám a nic... odpojím ze sítě, připojím a zase se nechytá... tak jal jsem se multimetr z dílny přinésti a ejhle... ze zdroje neleze 5Vsb... zdroj ven, místo něj osvědčený Compaq 10 let starý... PC jede. Nyní dylema... opravit anebo reklamovat a čekat měsíc? Když to může být prkotina... ve zdroji nic nesmrdělo takže žádná vážná nehoda. No rozhodl jsem se pro druhou možnost.... a najednou už to jede... fénem nahřívám plombu a bez poškození ji sloupávám jak slupku ze salámu. Po otevření zdroje a ohledání jsem nic vvláštního neuzřel, takže celá DPS ze škatule ven, naletovat provizorní síťovku... a měřit. No nedalo mi moc práce odhalit závadu... prorazila se dioda SR540 usměrňující napětí pro +5Vsb větev.... nad tím jen kroutím hlavou... něco takového jsem dlouho neviděl... dle loga výrobce evidentní čínský šunt. No diodu jsem pokusně nahradil výkonovou schottky vyndanou ze Seasonicu SS400ET které přestavuji na regulovatelné zdroje 5-15V. Zkouším spustit a zdroj nabíhá a je plně funkční. Rozhodl jsem se že tuto diodu tam ponechám... je to typ STPS30L30.. je to výkonová dvojice, používám pouze jednu... ale hlavně se jedná o značkový výrobek firmy SGS Thomson a navíc je zde značně předimenzovaná+větší plocha pro odvod tepla. Nyní jsem ušetřil cestu do Brna a měsíc čekání na zdroj...a nejspíš jsem se také zachoval ekologicky, protože pravděpodobně by zdroj neopravovali, švihli na hromadu a dali mi nový.