Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456
Zobrazené výsledky: 76 až 85 z 85

Téma: Má smysl kupovat HDD s 10000ot?

  1. #76
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    14

    Integrované řadiče využívají pro výpočet CPU, a tak ve výkonu problém většinou není, často jsou naopak dokonce rychlejší, ovšem seberou pro sebe velkou část výkonu CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Caderom Zobrazit příspěvek
    Integrované řadiče využívají pro výpočet CPU, a tak ve výkonu problém většinou není, často jsou naopak dokonce rychlejší, ovšem seberou pro sebe velkou část výkonu CPU.
    Coz pri dnesnich vykonech CPU, je temer zanedbatelna rezie.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    6x Velociraptor
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Citace Původně odesláno od Caderom Zobrazit příspěvek
    Integrované řadiče využívají pro výpočet CPU, a tak ve výkonu problém většinou není, často jsou naopak dokonce rychlejší, ovšem seberou pro sebe velkou část výkonu CPU.
    Nevim jestli si dobre rozumime, ja mluvil o mozne analogii vykonu pridavnych integrovanych radicu (mimo cipovou sadu) na desktop deskach k vykonu zminovaneho sas radice na Asusech. A takove v testech obvykle za radicem z chipove sady zaostavaji - viz napr. test X58 desek (vcetne sas radice Marvell 88E6320, i kdyz jen se sata diskem).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    6x Velociraptor
    Super vysledky, az na to, ze toto je vysledok 5xWD6400AAKS@RAID5 na ICH10R s write-back cache :


    Velociraptor teda vela vykonu navyse nepridava. Bohuzial graf HD Tune dat nemozem, HD Tune je z tohto RAID pola totalne mimo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od faugusztin Zobrazit příspěvek
    Super vysledky, az na to, ze toto je vysledok 5xWD6400AAKS@RAID5 na ICH10R s write-back cache
    To je tvuj obrazek? Ja ho nasel na hdd a jmenuje se tak jak se jmenuje noo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    To je tvuj obrazek? Ja ho nasel na hdd a jmenuje se tak jak se jmenuje noo...
    Myslim ze sme sa nepochopili. Ten HD Tune obrazok nie je moj, ale hovorim ze uvedene rychlosti su nic moc na hodnotu investicie (6xVelociraptor) a to, ze ide o RAID0 - pri porovnani s 5xWD6400AAKS @ RAID 5 @ ICH10R s write-back cache.

    6xVelociraptor 150GB = 28 386 Kč (podla aktualnej ceny CZC). Celkova kapacita v RAID0 = 900GB.
    3xVelociraptor 300GB = 20 445 - 21 033 Kč (podla aktualnej ceny CZC). Celkova kapacita v RAID0 = 900GB.
    5xWD6400AAKS = 8 700 Kč (podla aktualnej ceny CZC). Celkova kapacita v RAID5 = 2,32TB (2384GB).

    Velociraptor teda jedine ako samostatny disk, a len jeden kus pre samotny system. Pre ine vyuzitie je jeho vyznam IMHO nulovy.

    PS:Aby sme sa chapali, ze preco hovorim ze nemozem dat obrazok HD Tune :



    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 30-03-2009 v 14:45 Důvod: opraveny jednotky (MB vs GB)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nj, ale ty to testujes v jiny verzi HD Tune (napr. rozdil mezi v2.55 a v3.10 je taky znat - v3.10 "dava" vic).
    IMHO taky nevidim duvod, proc davat Raptora jako nesystemovy disk (bavim se o "beznych" workstationech). Kdyz uz jsme u te ceny - pokud by si clovek porizoval pole za 30k tak pro nej bude mit s nejvetsi pravdepodobnosti i odpovidajici vyuziti a take radic (Adaptec, Promise, Perc5 apod.) a pokud clovek zrovna nechce misto ale vykon tak treba jednoplotnove F1/WD jsou za rozumne penize celkem slusnym ekvivalentem (na pristupovou dobu Raptoru sice nemaj, ale to vynahradi cenou - hold za kazdy narust - nyt jen sebemensi - se plati). BTW to vytizeni cpu je brutal
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    BTW to vytizeni cpu je brutal
    To zatazenie je brutal lebo kazda jedna verzia HD Tune je z toho radica uplne paf, vsetky kreslia podobny graf. Realne je zataz minimalna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Vetsinou je zatizeni kolem 10% cemuz by odpovidal i vykon cpu (XScale) na tech Adaptecach
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-12-2013, 11:37
  2. SSD: ssd disk ma to cenu kupovat
    Od ferry6 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-03-2010, 18:23
  3. Chlazení procesorů: MÁ to cenu KUPOVAT jiný větráček
    Od motiver v sekci Chlazení
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 13-11-2008, 12:42
  4. Má smysl kupovat nový počítač?
    Od tonda pařmen v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-01-2007, 10:09
  5. Vyplatí se teď kupovat GK?
    Od Architect v sekci Grafické karty
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 30-08-2006, 18:26