Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Dobrá sestava pro přetaktování

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    40

    Zdravím, chci teď před vánoci investovat do nového kompu. Počítač doma využívám k hraní her, přehrávání videa, úpravě videa a jiných dost náročných aplikací. Rozhodl jsem se zakoupit dvoujádro a přetaktovat ho na nějaké solidní hodnoty tak abych moh se sestavou vesele hrát i více než rok bez nutnosti upgradu. Mám pár otázek:

    1) Nebude mě vybraná deska limitovat v přetaktování?
    2) Vyhovují vybrané paměti?
    3) Nevím co do toho narvat za zdroj, někde jsem četl, že existuje na netu stránka, kde si uživatel nadefinuje sestavu a ono mu to vypočítá, jaký potřebuje zdroj nemá někdo link?
    4) Vyplatí se koupit přetaktovanou grafickou kartu, a nebo nepřetaktovanou a přetaktovat si jí sám?


    Procesor: Core 2 Duo E8500 - 3,16GHz
    Deska: ASUS P5Q DELUXE
    Paměti: Paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 1200MHz PC9600 CL5-5-5-18 OCZ Reaper HeatPipe Edition
    Teplovodivá pasta: Coollaboratory-liquid-pro
    Chladič na procesor: Thermalight Ultra-120 Extreme
    Grafická karta: NVIDIA GeForce 260 GTX, 896 MB DDR3,448-bitová sběrnice, Jádro: 576 MHz
    Paměť: 1,998Hz (999 MHz DDR3), Shader: 1242 MHz
    Skříň: Thermaltake Armor Plus MX VH8000BWS
    Zdroj: Zatím nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    no, pameti rozhodne minimalne 4GB a staci 800, na pretakt maximalne 1066
    zdroj treba Enermax PRO82+ 525W, nebo Corsair HX520
    Jinak, jestli chces taktovat, klidne vem C2D E8400, par korun usetris ...
    + nezapomen na nejaky vetraky !
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Desku bych volil Gygabite P35 DS3.Zdroj a ram viz Salamander.Při koupi vga je určitě výhodnější koupit nepřetaktovanou kartu a dotaktovat doma.Větráky vem Nexuse nebo Noctua.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Desku bych volil Gygabite P35 DS3.
    ... nebo novou P45 UD3 ... vypada vazne dobre
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Kolik na to máš? Tady je jedna kalkulačka zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od fik_25 Zobrazit příspěvek
    Grafická karta: NVIDIA GeForce 260 GTX, 896 MB DDR3,448-bitová sběrnice, Jádro: 576 MHz
    Dej si bacha ať vezmeš jednu z těch novějších, s 216SP.
    Doporučím ti přetaktovanou od Zotacu, která je momentálně trochu nedostatkovým zbožím, ale určitě ji někde najdeš. Není o tolik dražší než netaktované verze a ještě má v taktování slušnou rezervu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Zdroj vem Enermax PRO82+ 525W.
    BTW: mrkni mi do podpisu
    (je tam i odkaz na kalkulačku: http://www.extreme.outervision.com/p...ulatorlite.jsp )

    Koukám investuješ do chlazení CPU -> nezapoměň na větrák
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jestli to nemá být hned teď, tak bych nějakou chvíli počkal až zlevní AMD karty - pak vzít Radeon HD 4870 1 GB...

    Teď to asi stejně moc nepůjde, před Vánocemi se brzy vyprodá většina karet a desek s rozumnou cenou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    40

    No jak je to stím E8400, smazřejmě kačky se hodí pokud nějaké učetřím, ale E8500 má větší násobič, což znamená že bych stím měl být chopný dosáhnout na vyžší frekvenci ne?

    Ohledně té desky sem mi nechce sahat pro P35, přeci jen je to straší čipset než P45, nebo se pletu? co kdybych vzal ASUS P5Q-E - iP45 ? Zdá se mi jako solidní deska za rozumnou cenu.

    Paměti teda vezmu s frekvencí 1066 Hz

    Na tu grafiku si pozor 100% dám, viděl jsem testy a teprve s 216 shaderama je schopná konkurovat radeonům. Osobně si myslím že maj teď trochu navrch, ale jsem ze zeleného tábora a nechci přebíhat.Jen jednou jsem měl jinou grafiku než od nvidie a byla to chyba, vyměnil jsem v kompu GeFrose 1 za o dva a půl roku mladší atinu a rozplizala se mi grafika u jedné mé oblíbené hry. Pixely najednou vypadali o dost hůř. Vím že je to už hafo let zpátky a dnes už se tohle asi nemůže stát, ale tehdy jsem litoval moc, ale nedalo se nic dělat, GF1 měla na tehdejsí hry málo paměti. Myslím 32MB :-) Btw. jestli jí někdo pamatuje, musí se mnou souhlasit že tak karta byla prostě dělo. :-)

    Jdu hodit ty komponenty do kalkulačky, uvidím co mi vypadne za zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Osobne mam lepsi zkusenost s deskami Gigabyte ... vzal bych tuhle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M09809EKKL
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    40

    Tak kalkulačka mi ukázala 429 W tzn. mám se poohlédnout po zdroji 500 a víc? nebo stačí 450+?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    U kvalitního zdroje IMHO jo.
    BTW, počítás tím, že až se ta Coollaboratory Liquid Pro zapeče, už asi chladič od CPU neodděláš?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Osobne mam lepsi zkusenost s deskami Gigabyte ... vzal bych tuhle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M09809EKKL
    Když mě se líbí, že desky od asusu, nemaj na chaldiči čipsetu takové ty stříšky jako gigabite. Budu mít větrák, kterej bude ofoukávat desku ze strany a ty stříšky tam imho budou vadit
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    U kvalitního zdroje IMHO jo.
    BTW, počítás tím, že až se ta Coollaboratory Liquid Pro zapeče, už asi chladič od CPU neodděláš?
    jo s tím počítám, chci sestavit comp, kterej bude fungovat rok a něco bez zásahu a dokupování součástek a pak ho chci někomu střelit, nějakému méně náročnému uživateli než jsem já.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od fik_25 Zobrazit příspěvek
    No jak je to stím E8400, smazřejmě kačky se hodí pokud nějaké učetřím, ale E8500 má větší násobič, což znamená že bych stím měl být chopný dosáhnout na vyžší frekvenci ne?
    Ten "půlnásobič" navíc už tě nevytrhne, klidně vezmi E8400....

    Citace Původně odesláno od fik_25 Zobrazit příspěvek
    Ohledně té desky sem mi nechce sahat pro P35, přeci jen je to straší čipset než P45, nebo se pletu? co kdybych vzal ASUS P5Q-E - iP45 ? Zdá se mi jako solidní deska za rozumnou cenu.
    Nevím, jak jsou na tom P45 s OC, jako novinka to možná bude slabší s BIOSama, ale naprostá většina P35 desek dá FSB500, což při E8400 dělá 4,5 GHz a to už ti CPU stejně neustojí a nejspíš bys to ani neuchladil....

    Citace Původně odesláno od fik_25 Zobrazit příspěvek
    Paměti teda vezmu s frekvencí 1066 Hz
    Jj, pro vysoký FSB kolem 500 MHz a při minimální děličce 2:1 jsou ramky 1066 asi výhodnější.... nebo případně 800 CL4, ty by mohly na CL5 taky těch 1000 MHz dát
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Dobrá sestava?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 11-04-2011, 18:39
  2. Dobrá sestava?
    Od Roman008 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-02-2010, 14:52
  3. dobra sestava ?
    Od Jester55 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 29-12-2007, 00:55
  4. Je tato sestava dobrá a nekonfliktní?
    Od fanynek v sekci PC - archiv
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 20-10-2006, 08:17
  5. K narozeninám sestava. Je dobrá?
    Od pařan v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 01-06-2006, 14:26