Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: mizení barev ve filmech

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    Dobrý den,
    koupil jsem si LG 22´´ W2252V-PF. Všechno je ok až na jednu drobnost, se kterou si nevím rady
    Když si spustím film (je jedno jestli z DVD nebo v komprimovaném formátu), vytratí se všechny barvy. Normálně jsou super, ale při promítání jsou ty tam.
    Když zkusím dát v nastavení grafiky (GeForce 9500GT) „Digitální oživení“ na maximum, jakš takš se barvy objeví, ale místa, která by byla barevná i bez oživení (=barevné oblasti v jinak vyšísovaném čb filmu) jsou tak přesycená barvou, že se jeví jako barevné skvrny

    Zajímavé je taky to, že když mám spuštěný film v podokně a měním třeba světlost, plocha monitoru je už černá a ve filmu to skoro není poznat.
    Celý problém je zkrátka v tom, že si film jakoby žije svým vlastním životem.

    Poradil byste mi prosím někdo, jak to udělat, aby se nastavení projevilo kromě všech aplikací i při promítání?
    Monitor se dá využít jak DVI tak RGB. Výsledky jsou ale stejné(
    Nastavení monitoru nepomáhá (je to prakticky jedno, jestli vše měním v ovládacím panelu monitoru nebo přes grafickou kartu).

    Neexistuje třeba nějaký speciální kodek nebo tak něco?
    Díky moc za případné rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Co používáš za přehrávač a jaké kodeky ?

    Každopádně bych zkusil VLC, to má kodeky vlastní. Jestli budeš ale chtít HW akceleraci HD videa na kartě, asi to bude chtít jiný přehrávač.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,251

    Jiny monitor jsi asi nezkousel, ze ? Abychom vyloucili chybu v PC ... myslis, ze bys nekde mohl sehnat monitor na test/vyzkouset tvuj monitor na jinem PC ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    Díky moc za oba tipy! Hned jsem vyzkoušel a výsledky jsou tyto:

    VLC - nepomáhá Obraz je stále černobílý, stejně jako v PowerDVD do té doby, dokud nedám digitální oživní na max
    Jinak používám All in one kodek pack (nejnovější)

    Jiný monitor - zkoušel jsem zapojit CRTčko. Výsledek je stejný! Takže nejde o problém monitoru, ale asi nějakého driveru. Zvláštní je, že jsem dodnes používal CRT a fungovalo po téhle stránce super. Ale jak jsem zapojil LG a nainstaloval driver, začalo to zlobit. Teď to dělá problémy i na původním monitoru. Takže možná je problém někde jinde...
    Jinak LG má propojení jak analogové (RGB), tak digitální (DVI) a jede úplně stejně bez rozdílu na obou dvou.

    Když jsem se díky vám posunul o krok vpřed, máte prosím ještě nějaké tipy? Díky moc vám oběma!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    1. Skus este prepojenie na TV, ci to bude robit aj tam. Nastav Dual view, pripadne video na sekundarnej obrazovke na full.
    2. Problem este moze byt v chybne nastavenom, alebo chybajucom kodeku. Stiahni si soft GSpot a skontroluj nim dane video, ci mas zodpovedajuci kodek.
    3. Vyskusaj DivX Player, ci to dokaze prehrat korektne.

    Inak samozrejme, predpokladam, ze mas najnovsie ovladace GK a DirectX su v poriadku.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 02-12-2008 v 00:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Já jsem teďka řešil něco na ten způsob a problémy způsobilo připojení nového monitoru s jinými parametry ke GK nastavené na starý monitor. Zkus odinstalovat všechny ovladače všech monitorů, co máš nainstalované a potom nainstaluj znovu ten nový a to samé udělej s ovladači GPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Instaloval jsi ovladač na monitor ? Zkus ho odinstalovat, monitor obvykle ovladač nepotřebuje a sám mám spíš zkušenosti, že po jeho instalaci něco nejde než naopak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    Díky

    Tak - program na kodeky jsem stáhl. Píše, že všechny mám.

    Ovladač původního monitoru jsem odinstaloval a nainstaloval jsem nový. Ten jsem znovu odebral a nainstaloval. Nepomohlo to

    Zkusím přeinstalovat grafickou kartu (nebo jsi myslel i ovladače základní desky?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Ne, jen grafárnu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Jaky mas system?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Este som si spomenul na jednu vec. Vo WMP chod do menu TOOLS - OPTIONS - PERFORMANCE - ADVANCED a vsade zrus Use Overlays.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    Právě jsem doinstaloval nové ovladače. Jdu restartovat. Kdyby to nefungovalo, odinstaluju grafiku a nainstaluji ji znovu komplet.

    Mám WinXP

    Windows media player nepoužívám... Ale je to skvělá myšlenka. To by MOHL být problém. Dají se "overlays" přenastavit ještě někde jinde?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    HURÁÁÁÁÁÁ!!!!!

    Jste všichni skvělí, díky díky moc!!

    Přeinstaloval jsem monitor a grafiku a konečně to funguje jak má. Ještě jednou mnohonásobné díky!

    Mějte se hezky a ať se vám to hezky rychle vrátí z jiné strany

    Tom
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    No tak vidíš a to nám tady včera jeden tvrdil, že jsme všichni idioti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    No, to se tedy šeredně spletl
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Rozliseni 2560x1440 - prinos ve filmech?
    Od Freudstein v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-11-2013, 19:44
  2. Mizení HDD
    Od BYB v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-01-2013, 15:08
  3. problem se zvukem v DVD filmech
    Od pepples v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 23-05-2011, 20:20
  4. Mizení šipky mimo lcd
    Od pavel.34 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-08-2010, 12:54
  5. Titulky a posun v Divx filmech
    Od vavri v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-03-2007, 20:30