Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Přetaktování Radeonu 3870

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    5

    Zdravím,

    Mám doma Radeon 3870 od Sapphire (512MB DDR 4, 256 bitů) a zkusil jsem přetaktovat jádro i paměti skrze utilitu AtiOverDrive. Z referenčního taktu jádra 775 MHz sem se v pohodě dostal až na 875 MHz, z referenčních pamětí jsem se ale z 1125 MHz dostal na 1256 MHz a víc sem z toho nevyždímal. Stabilitu karty jsem testoval cca hodinovým hraním dema Crysis (1208 x 1024, 4xFAA) a víc to fakt nešlo, nevyskytovaly se sice ARTEFAKTY, ale hra hodila vždy chybu....

    Dotaz na majitele Radeonu od Sapphie nebo obecně:
    Kolik jste z toho vyždímali vy ostatní ? Docela by mě zajímalo nějaký srovnání s někým jiným...

    Díkec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Spusť si Stability test v ATi Tool a tam to testuj...tak alespoň deset minut by to nemělo hodit jediný artefakt. Takhle se testuje karta nejlépe, teprve jak je stabilní tady, tak bych šel hrát Crysis a zkoušel to. To, co např. u mé staré X800 bylo vcelku v pořádku ve hrách (jen tu a tam artefaktík) absolutně neprošlo testem.

    Já dal s upraveným BIOSem též kolem 870 MHz, ale jen něco přes 2,4 GHz paměti. Od té doby je na voltmodu a -HoNY- stále nic
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    10 lidí ti sem může napsat svoje takty, ale bude ti to na 2 věci. Každá karta je co se týče přetaktování originál, že to jde jednomu neznamená že to bude každému. Jestli chceš poradit jak z toho dostat víc, tak se trochu rozepiš o chlazení (celkově PC, ne jen karty), jaké teploty máš teď, jaké na defaultu atd. Neškodilo by se pochlubit celou sestavou, ať vidíme co tě limituje. Třeba je to taktování karty zbytečné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    5

    ad johny_g:

    Mám sestavu novej HAL 3000 eSUBA QUAD od 100Megy tj. deska MSI K9A2 CF-F, AMD Phenom 9550 Quad (přetaktovaný z 2,2 MHz na 2,64 MHz),RAM 4 GB KINGMAX 800 MHz dual, Sapphire Radeon 3870 512 MB DDR4, HDD Samsung 500 GB (HD502IJ), DVD Samsung SH-S223F, Vista Home Premium 32 bit, skříň Coolermaster MidT Elite + FORTRON 400 W (ATX-400PNF) + ventilátor AKASA AK-191BL modrý, myš + klávesnice GENIUS.

    Teploty grafárny 3870:

    38°C bez zátěže/66-67°C v zátěži

    PS: V tom taktování grafárny to nějako "nehrotím" (= jen si víceméně hraju), jen mě překvapilo, že spuštěnej AUTO-TUNING ATI OverDrive mi doporučil nastavit jádro na hodnotu, která mi bez problémů jede (z referenčních 775 MHz na 875 MHz) a paměti pak na cca. 1 350 MHz, jenže při této hodnotě se sekne rovnou benchmark CRYSIS TimeDemo 1 (GPU), takže poslední stabilní frekvence (!) - odzkoušená min. hodinovým hraním CRYSIS + "neseknutým" benchmarkem TimeDemo 1 (GPU) je 1 256 MHz = teda o dost nižší (!) než oněch "doporučených" 1 350 MHz. Na frekvenci o cca 10 MHz výš než je těch 1 256 MHz mohu jít jen chvíli - než se compl zahřeje na provozní teplotu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    můj OC grafiky od sapphire mas dole v podpisu, dokázal jsem to díky výraznému snížení teploty coz se u X1650 hodne projevi. pouzivam na pretaktovani ATT a mam ovladace catalyst 8.5, ale ty bys mel mit nejmin snad 8.8 ne? Co mas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    5

    ad xstreetfighter:

    Jo, jo, mám nejnovější catalyst 8.54 pro Vista 32/64 bit stáhnutý přímo ze stránky výrobce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    a nechces zkusit ten att?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    5

    Jo, proč ne, stáhnu a uvidím, dík za tip....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: Update BIOSu u Radeonu
    Od |Mio| v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-03-2010, 14:09
  2. Příručka pro přetaktování AMD Radeonů HD 4870
    Od Pavel Boček v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 25-08-2008, 23:09
  3. Radeony: Přetaktování Radeonu na Win Vista 64
    Od arvelius v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-02-2008, 19:23
  4. catalyst a AGP verze radeonu 1650
    Od Nettle v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 02-12-2007, 02:19