Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Obnovovací frekvence LCD 75Hz-obraz "nenaběhne"

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Čau lidi! Sorry, že stím furt otravuju ale:

    Nějak mi asi začíná kravit můj panel ViewSonic VX922 - LCD 19". Při nastavení obnovovací frekvence na 75Hz a následném restartu normálně funguje bootovací sekvence a zavádění OS až do doby, kdy se má zobrazit kurzor a to kulatý logo Vist a pak najednou tma, kontrolka LCD zeleně bliká a plocha zčerná a jen pravidelně mění černou barvu na míň černou a zpět. Přitom v repro je slyšet, jak OS normálně funguje, tzn. přihlášení uživatele i spouštění programů po startu. (Po změně obn.fr. na 75Hz OS dál funguje normálně až do zmíněného restartu).

    Dlouhou dobu jsem měl nastaveno klasické rozlišení 1280x1024 a frekvenci 75Hz (digital) a všechno fungovalo bez problémů.
    Minulý týden jsem dělal kemovi nový komp a měl ho připojený k tomuto mému LCD. Neustále jsem podezříval jeho novou VGA HD4830, že mi při nastavení obnovovací frekvence vyšší, než 60Hz prostě nenaběhl OS (WV UE 32bit), ale cca po týdnu to začalo blbnut i s mým PC, kde to fungovalo cca 1,5 roku bez problémů.

    Ovladače FW 178.xx tam už byly nějaký týden (chodily výtečně), takže problém v nich jsem vyloučil.
    Pro jistotu jsem provedl jejich kompletní reinstal a flákl tam poslední verzi FW 180.48. Ty jsou taky gut, ale můj problém s monitorem to nevyřešilo.
    Vyzkoušet to nemůžu ani připojením jinýho LCD (Samsung 22" SM 2253BW, co mám doma) na mý PC, poněvadž tam mi nabízí jen a pouze 60Hz (zřejmě bude chtít nějakej driver).
    Vyzkoušel jsem i jiný kabely napájení, jiný propojovací kabely digital i analog, ale žádná změna.

    Nevím, co se stalo, že najednou nedokáže s obn. fr. 75Hz zobrazit systém. Při 60-ti Hz je to bez problému. Přitom by to měl v pohodě zvládat. V OSD menu monitoru mi po změně na 75Hz píše H fr.=82Hz a V fr.=75Hz a funguje to bez prblému do vypnutí. Po tom už nezobrazí OS.
    Vím, že řešení je nechat tam těch 60Hz, ale jde mi o princip. Proč to nefunguje, když by to měl umět?
    Díky za reakce.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2008-12-02_13-57-23.jpg 
Zobrazení: 153 
Velikost: 323.5 KB 
ID: 8524  
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 03-12-2008 v 05:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tož lidi, neblbněte a pomožte. Pls.
    Buď jsem trouba, který si myslí, že to LCD normálně musí umět 75Hz, nebo je to fakt rozbitý a pošlu to na reklamaci.
    Ale potřeboval bych radu někoho zkušenějšího.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Takže jestli tomu dobře rozumím, tak si to provozoval na 75 Hz na NVIDII v pohodě, pak si to připojil na ATInu a od tý doby už to nejede ani na NVIDII....?

    Já teda nevím, ale v driverech nebo někde v kompu bych to asi nehledal.... nemá třeba ten monitor nějakej reset na tovární nastavení? Třeba je tak chytrej, že si pamatuje zbytečně moc a zbytečně dlouho Fakt nevím....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Co vim, tak většina LCD víc než 60Hz nesežere. Neni problém prostě v tom, že dřív to jelo na 60Hz i když to psalo 75Hz (mě se tak občas nějakej monitor choval, když sem mu nastavil frekvenci nad limit)? A teď se to něčim probralo a v okamžiku přepnutí do nativního (tzn. vyššího) rozlišení (nebo spíš asi na v driverech nastavenou frekvenci) se obraz ztratí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Logout: ee, podle manuálu těch 75Hz v nativu umí
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Takže jestli tomu dobře rozumím, tak si to provozoval na 75 Hz na NVIDII v pohodě, pak si to připojil na ATInu a od tý doby už to nejede ani na NVIDII....?

    Já teda nevím, ale v driverech nebo někde v kompu bych to asi nehledal.... nemá třeba ten monitor nějakej reset na tovární nastavení? Třeba je tak chytrej, že si pamatuje zbytečně moc a zbytečně dlouho Fakt nevím....
    Jo. Rozumíš dobře. Asi tak týden to ještě na tý NVIDII jelo v pohodě a pak to najednou nenajelo. Dnes jsem to zkoušel ještě v PC servisu na jednom noťasu a taky nic. Ani na Sub.
    O tom "resetu" (např. trojstisk určitých ovl. prvků) jsem taky slyšel, ale nic takovýho nemá, nebo o tom alespoň nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od meeee Zobrazit příspěvek
    Logout: ee, podle manuálu těch 75Hz v nativu umí
    Podle mě by to taky umět měl. Kde jsi prosím tě ten manuál sehnal?
    EDIT/ Už ho mám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkusil jsi odinstalovat driver k monitoru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Zkusil jsi odinstalovat driver k monitoru?
    Nikdy jsem k němu drivery nepoužíval a ani jsem žádný nenašel resp. našel, ale jen pro XP.http://www.viewsonic.com/support/dow...=vx922&x=0&y=0
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Trochu OT, ale vykašli se na to. U LCD je to úplně jedno a těch 15 Hz v reálu stejně nepoznáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Trochu OT, ale vykašli se na to. U LCD je to úplně jedno a těch 15 Hz v reálu stejně nepoznáš
    Proč? Když nedělá, co má dělat, tak prostě chci, aby to dělalo.
    V Únoru 2009 mu končí záruka, tak mi řekni, proč to nereklamovat?
    //EDIT// Jinak Ď.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 04-12-2008 v 16:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Nějakej driver tam ale mít budeš - pravděpodobně "default monitor". Tak zkus všechny drivery od monitorů v systému smazat. Sice to spíš nepomůže, ale určitě to neuškodí a určitá šance to je.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Predpokladam,ze kdyz jsi to zkousel na tom notebooku,tak jsi mel monitor delsi dobu uplne odpojenou od napajeni, ale pro jistotu - nekdy se nam v praci nejaky LCD monitor zblazni a chova se nestandardne a pomuze mu, kdyz se necha delsi dobu (alespon treba hodinu) bez napajeni (uplne vytazeny ze zasuvky) a on se tim vzpamatuje - muzes to take vyzkouset pokud uz jsi ho takhle odpojeny nemel. Jinak bych ale radeji monitor provozoval na 60Hz protoze hlavne pri vyssich rozlisenich (nevim jak u 1280x1024) uz DVI prestava zvladat ten tok dat a obraz muze byt paradoxne horsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Proč? Když nedělá, co má dělat, tak prostě chci, aby to dělalo.
    Tak to nepoužívej Wokenice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Proč? Když nedělá, co má dělat, tak prostě chci, aby to dělalo.
    Tak pozdravuj Murphyho....

    //EDIT// Jinak Nz
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  2. Rozmazaný obraz při "probuzení" pc
    Od smrtka88 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-12-2011, 14:52
  3. Windows 7: Windows 7 - špatně zobrazuje pc hry - "ořezaný obraz"
    Od romcza_cz v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-02-2011, 19:58
  4. Flash disky: Jak odeslat na Flash disk "obraz"(=velky soubor)
    Od j7n v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-11-2010, 22:52
  5. LCD: LCD monitor "nedrží" obraz
    Od MMKS v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-11-2010, 14:55