Hledam optimalni MB k procesori core2duo E8400
Chystam se na upgrade
Procesor INTEL Core 2 Duo E8400 - 3,00GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache, socket 775, BOX (Penryn)
tento procesor muzu mit za4000 +za1000 4Gb ram a k tomu hledam optimalni MB tak za2000 a grafiku tak do3000 preferuji i nizkou spotrebu a potrebuji k MB pripojit 2xsATA(disky) a 2xATA(disk+mechanika) jinak vse mam, a ma to byt na hry, a vektorovou grafiku, monitor mam max 1240x1024.takze celkovy rozpocet je 10000
Procesor INTEL Core 2 Duo E8400 - 3,00GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache, socket 775, BOX (Penryn)
tento procesor muzu mit za4000 +za1000 4Gb ram a k tomu hledam optimalni MB tak za2000 a grafiku tak do3000 preferuji i nizkou spotrebu a potrebuji k MB pripojit 2xsATA(disky) a 2xATA(disk+mechanika) jinak vse mam, a ma to byt na hry, a vektorovou grafiku, monitor mam max 1240x1024.takze celkovy rozpocet je 10000
Tak 4000 s dph za 8400 je normalni prodejni cena ...
Co se tyce desky vzal bych osvedcenou Gigabyte GA-EP43-DS3.
Co se tyce te grafiky na rozliseni 1240/1024 bych vzal bud [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a na ni [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Ta 4830 je trosku pres 3000 ale zase vykonejsi nez 4670 samozrejme ..
Co se tyce desky vzal bych osvedcenou Gigabyte GA-EP43-DS3.
Co se tyce te grafiky na rozliseni 1240/1024 bych vzal bud [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a na ni [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Ta 4830 je trosku pres 3000 ale zase vykonejsi nez 4670 samozrejme ..
Muzu se zeptat proc ne Gigabyte GA-EP45-DS3L (rev.1.0)?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
cenove se lisi o 200,-
cenove se lisi o 200,-
protoze jsi psal kolem 2 tisic ... idealni by byla EP45-DS3 ... ale ta uz je trosku drazsi ... ale stacila by klidne EP35 ...
Ja ne. Ja se ptam. Tohle neni muj thread. Myslel jsem jestli neni nejaky funkcni duvod:notsure jako napr neodladena atd.
chipset P43 je v podstate modernizovana P35 ... ale od P45 se zase lisi jen par detaily ... je to slusna deska
//rozdily najdes tady http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets#Core_2_Chipsets
//rozdily najdes tady http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets#Core_2_Chipsets
mstejska: Rikal kolem dvou tisic navic tu ep43 jsem skladal asi do 5 sestav a s azdnou nebyl jediny problem .. libi se mi celkove rozlozeni veci na te desce ma to navic 2x pcie atd .. Ale rozhodne bych se nebal do gigabytu niceho co ma 35,43,45 chipset .. 35 jsou sice starsi ale zase lip odladene pro taktovani atd
[QUOTE=pas!k;190776] na te desce ma to navic 2x pcie atd .. [/QUOTE]
Myslis samozrejme 2x PCIe16x.
Radeji se ptam. v deskach pro intel se moc neorientuju. Ptal jsem se prave kvuli, pretaktu a stabilite:)
Myslis samozrejme 2x PCIe16x.
Radeji se ptam. v deskach pro intel se moc neorientuju. Ptal jsem se prave kvuli, pretaktu a stabilite:)
[QUOTE=pas!k;190784]PCIE16x je jen jednou ten druhy je jen PCIE4x ale proste muzes tam dat neco do cf[/QUOTE]
Aha, tak ze to je PCIx4x jsem prehledl.
BTW: CF ci SLI se mi zda neefektivni. Cenove i energeticky.
Aha, tak ze to je PCIx4x jsem prehledl.
BTW: CF ci SLI se mi zda neefektivni. Cenove i energeticky.
[QUOTE=czEdison;190790]Ten deska je dobra ale problem je spis v tom ze mam jen 300Wzdroj a u tech grafik je min.400W[/QUOTE]
Ano chtelo by to i novy zdroj .. nazactku si zadny nepsal .. navic to cislo 300 nebo 400 je velice zavadejici a hodne zalezi na tom o jaky zdorj se jedna vetsina levnych 500w zdorju neutahne ani to co kvalitni 300w zdroj .. Doporucil bych se divat po znackach enermax, seasonic, corsair..
Ano chtelo by to i novy zdroj .. nazactku si zadny nepsal .. navic to cislo 300 nebo 400 je velice zavadejici a hodne zalezi na tom o jaky zdorj se jedna vetsina levnych 500w zdorju neutahne ani to co kvalitni 300w zdroj .. Doporucil bych se divat po znackach enermax, seasonic, corsair..
[QUOTE=czEdison;190795]No jo jenomze ten zdroj mam 3mesice a nechce se mi moc investovat do noveho je to zn.Fortron[/QUOTE]
Situace je proste takova ze chces lepsi grafiku kterou musis nakrmit .. Muzu se zeptat proc si pred trema mesicema kupoval zdroj o w pouze 300?
Situace je proste takova ze chces lepsi grafiku kterou musis nakrmit .. Muzu se zeptat proc si pred trema mesicema kupoval zdroj o w pouze 300?
Podivej se na nejake testy grafik. u nich je vetsinou psana i spotreba cele sestavy. Pokud nebudes mit ziznivou grafiku tak to zdroj utahne. Myslim ze by utahl i HD4850, ale s odrenyma usima. Tim myslim s dost odrenyma.
Právě řeším to samo a přemýšlím, jestli by nebyla lepší tahle od GB (CF se nikdy používat nebude)
nebo tímhle Asusem (nemá někdo zkušenosti?)
případně vypadá lákavě tohle MSI, je ale až podezřele levné
nebo tímhle Asusem (nemá někdo zkušenosti?)
případně vypadá lákavě tohle MSI, je ale až podezřele levné
Doporučoval bych určitě Gigabyte,mám s nima nejlepší zkušenosti a celkově desky od Gigabyte mají nejlepší ohlasy..
[QUOTE=Honza23;192127]Já bych vzal Gigabyte EP45-UD3,na přetaktování jako dělaná :)[/QUOTE]
To je sice pravda, ale je taky trosku draha, navic moc funkci nepridava ....
To je sice pravda, ale je taky trosku draha, navic moc funkci nepridava ....
Tak jsem přehodnotil informace a začnu určitě zdrojem Enermax PRO82+ 385W-425W to jeste uvidim tu desku nejspíš Gigabyte GA-EP43-DS3 nebo GA-EP45-DS3LR do toho 4GB ram DDRII 800mhz a ještě grafiku sám nevím jestli vzít ATI nebo nVidia.co vy nato?
Zas budu rejpat do desky, ale proč ne P35?
Narozdíl od P43 míň topí (15W není zrovna málo), má druhej SATA řadič (=> snadné přepínání AHCI a IDE compatibile módů SATA řadičů bez reinstalace windows), nemá problémy s paměťma. Výhoda P43 - PCIe 2.0
je naprosto na nic. Zbejvá pravda firewire. Pokud bych se rozhodoval mezi P35-DS4 a P45-UD3, braů bych určitě P35, pokud bych se rozhodoval mezi deskama cca za 2000 a věděl, že nebudu používat videokameru,(firewire), tak P35-DS3, jinak tu P43-DS3.
Narozdíl od P43 míň topí (15W není zrovna málo), má druhej SATA řadič (=> snadné přepínání AHCI a IDE compatibile módů SATA řadičů bez reinstalace windows), nemá problémy s paměťma. Výhoda P43 - PCIe 2.0
je naprosto na nic. Zbejvá pravda firewire. Pokud bych se rozhodoval mezi P35-DS4 a P45-UD3, braů bych určitě P35, pokud bych se rozhodoval mezi deskama cca za 2000 a věděl, že nebudu používat videokameru,(firewire), tak P35-DS3, jinak tu P43-DS3.
Nevadí klidně rejpej ale mel jsem zato ze P35 se už nevyplatí kupovat ale ta spotřeba je opravdu zajímavá pokud mi to bude stačit tak proč ne.
No, ona právě x4 nemá moc věcí navíc co nabídne. Max FSB mají stejný, výkon taky. Jen prostě má x4x PCIe 2.0, a díky tomu víc hřeje. Na výkonu se to ale projeví snad jedině u crossfire a ještě spíš ani tam ne. Pravda x4x bejvaj o chlup líp vybavený než odpovídající x3x, u tědle je to třeba firewire konektor. Ale ta spotřeba je opravdu 15W:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/24967-pomozte-se-sestavou-cca-12t#179338
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/24967-pomozte-se-sestavou-cca-12t#179338