Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Jdou snížit otáčky ventylátoru na zdroji ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    7

    Čau mám tento zdroj Fortron Epsilon FX700-80 700W a chci se zeptat jestly lze se dá nějak ručně nastavit otáčky větráku na tomto zdroji Výrobce píše že má Funkce Low Ripple and Noise.
    Díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    No, imho ma automatickou regulaci ... musel bys ho rozkuchat a dat si k ventilatoru vlastni regulator
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od lsony Zobrazit příspěvek
    Výrobce píše že má Funkce Low Ripple and Noise.
    To píše výrobce vždycky

    Jak psal Salamander, jedině do něj dát vlastní větrák a vytáhnout konektor ven ze zdroje. Ten pak můžeš zapojit do svýho regulátoru nebo do MB a regulovat softwarově.

    Ale snižovat nějak výrazně otáčky ve zdroji nebude moc bezpečný....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    U jaké sestavy ho máš? Jestli je to něco žravějšího, tak se nediv že větrák musí pořádně foukat. Ono pár desítek W ztrátového tepla někudy utéct musí. Nemluvě o tom, že odsává teplý vzduch z case. Máš v bedně nějaký další odsávací větrák (pod zdrojem třeba)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od lsony Zobrazit příspěvek
    Čau mám tento zdroj Fortron Epsilon FX700-80 700W a chci se zeptat jestly lze se dá nějak ručně nastavit otáčky větráku na tomto zdroji Výrobce píše že má Funkce Low Ripple and Noise.
    Díky za radu.
    Myslím, že bude lepší, když na to nebudeš raději vůbec šahat. Pokud jsi stejně manuálně zdatný, jak "zdatně" používáš svůj rodný jazyk v písemném projevu, dopadne to to s tím "ventylátorem" špatně, "jestly" to vůbec pochopíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    5

    Já se přidávám ke kolegům, moc bych to nedoporučoval. Fortron mám v PC s P4, v druhém Enermax, trochu slyšet je, ale to se nedá nic dělat. Spíš bych doplnil regulovatelný/é (4pin, pokud deska umožňuje) 12cm do case (výfuk!!!) aby přes zdroj nešel zbytečně všechen horký vzduch zevnitř a neohříval ho...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    BTW: co mas za PC, ze potrebujes 700W zdroj ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Proto je lepší kupovat Enermax - mají vyvedený kablík od ventilátoru, pro připojení k MB a tím i možnou regulaci

    A hlavně jsou lepší než Fortron
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    BTW: co mas za PC, ze potrebujes 700W zdroj ?
    Teď jsem kupoval nový komponenty
    Takže mám
    Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz
    Asus Maximus 2 Formula - Intel P45
    Corsair DIMM 4096MB DDR II 1066MHz TWIN2X4096-8500C5DF
    Sapphire HD 4870 Toxic 512MB
    1x WD 250 GB 16MB SATA
    2x WD 500 GB 16MB SATA
    1x WD 250 GB Externí
    Forton 700W
    Samsung 22" - 226CW
    Logitech Z-5500 THX, 505W
    Logitech G5 - Myš
    Logitech G15 - klávesnice
    Logitech G25 - Volant
    A case mám CHIEFTEC a vním mám dalších 6 větráku, 2x 120mm a 4x 80mm
    Jediný co je v tý bedně slyšet je zdroj jako není to nějak zrozný jen mě zajímalo jestly by šel stišit ale abych se do toho vrtal, Nechce se mi potom kupovat novej zdroj, Ale jinak díky za váš čas
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    Citace Původně odesláno od lsony Zobrazit příspěvek
    Teď jsem kupoval nový komponenty
    Takže mám
    Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz
    Asus Maximus 2 Formula - Intel P45
    Corsair DIMM 4096MB DDR II 1066MHz TWIN2X4096-8500C5DF
    Sapphire HD 4870 Toxic 512MB
    1x WD 250 GB 16MB SATA
    2x WD 500 GB 16MB SATA
    1x WD 250 GB Externí
    Forton 700W
    Samsung 22" - 226CW
    Logitech Z-5500 THX, 505W
    Logitech G5 - Myš
    Logitech G15 - klávesnice
    Logitech G25 - Volant
    A case mám CHIEFTEC a vním mám dalších 6 větráku, 2x 120mm a 4x 80mm
    Jediný co je v tý bedně slyšet je zdroj jako není to nějak zrozný jen mě zajímalo jestly by šel stišit ale abych se do toho vrtal, Nechce se mi potom kupovat novej zdroj, Ale jinak díky za váš čas
    No vidis, mel jsi vzit Enermax PRO82+ 525W a bylo by
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Proto je lepší kupovat Enermax - mají vyvedený kablík od ventilátoru, pro připojení k MB a tím i možnou regulaci
    Pozn.: regulovat se s tím pokud vím nedá, jedná se o jeden vodič pro monitoring otáček.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Pozn.: regulovat se s tím pokud vím nedá, jedná se o jeden vodič pro monitoring otáček.
    Mozne to je, ale jak uz jsem psal v jinem threadu. divne bylo, ze kdyz jsem mel tenhle kablik zapojeny v desce, tak byl zdroj uplne tichy, kdezto kdyz jsem ho odpojil, (kvuli nedostatku mist na desce pro pripojeni fanu) tak zacal byt slyset. A myslim ze se mi to nezdalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    ...uplne tichy, kdezto kdyz jsem ho odpojil, (kvuli nedostatku mist na desce pro pripojeni fanu) tak zacal byt slyset...
    <OT>
    vsechny bych vas cvicne posadil na par hodin nekam k racku, kde se toci nekolik desitek 5,5kRPM vetraku aby jste si vazili ticha a pohody jednoho pc (hlavne ty paranoiky co chtej kuchat zdroje - kdyz pomineme takovy blbinky jako ztratu zaruky, potencialni odpaleni cele sestavy etc...)
    </OT>
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od hyro Zobrazit příspěvek
    <OT>
    vsechny bych vas cvicne posadil na par hodin nekam k racku, kde se toci nekolik desitek 5,5kRPM vetraku aby jste si vazili ticha a pohody jednoho pc (hlavne ty paranoiky co chtej kuchat zdroje - kdyz pomineme takovy blbinky jako ztratu zaruky, potencialni odpaleni cele sestavy etc...)
    </OT>
    To se neda srovnavat u serverovych reseni se na ticho nehraje .. staci treba vetraky ve svisti takove ty male ludry co vydavaj hnusnej zvuk hned od zacatku ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Citace Původně odesláno od hyro Zobrazit příspěvek
    <OT>
    vsechny bych vas cvicne posadil na par hodin nekam k racku, kde se toci nekolik desitek 5,5kRPM vetraku aby jste si vazili ticha a pohody jednoho pc (hlavne ty paranoiky co chtej kuchat zdroje - kdyz pomineme takovy blbinky jako ztratu zaruky, potencialni odpaleni cele sestavy etc...)
    </OT>
    To nejde srovnat, serverovna je trochu něco jiného. Ale pokud doma sedíš věčer u pc a sleduješ video, nestojíš o hukot čehokoli .... ať zdroj či jakýkoliv ventilátor

    Akorát bych to řešil nákupem kvalitního zdroje, např. již zmiňovaným Enermax PRO82+ 525W

    Pavel Boček: Díval jsem se do pc na zdroj, opravdu, ten kablík je pouze pro monitoring, tímto se omlouvám za blud
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Proč mi některé hry jdou jen na 31 fps
    Od LukynII v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-10-2013, 10:29
  2. Software: Jde snížit 64bitový OS na 32 bez formátu?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-03-2012, 18:14
  3. Subwoofer Jdou mi tam zvuky co stým?
    Od paint v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-06-2011, 15:57
  4. Jak snížit teplotu u HDD
    Od Brecht51 v sekci Chlazení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 28-05-2009, 10:46
  5. Procesory: Nevím jak snížit voltáž CPU
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 12:11