Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Kompatibilita CPU/MB AM2+ a AM3

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele petnek
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    117

    Ahoj,
    dnes jsem se díval po nových driverech na svou desku GigaByte GA-MA790GP-DS4H a zjistil jsem, že ve specifikaci desky je uvedeno, že je připravena pro nové AMD Phenom II na patici AM3. :idea
    viz [URL]http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2887&ProductName=GA-MA790GP-DS4H[/URL]
    Co zatím vím, tak na patici AM2+ budou vyráběny i některé typy Phenom II CPU, ale že na mou desku půjde vsadit i procesor AM3 mě překvapilo. Patice AM2+ a AM3 se od sebe liší jen umístěním jednoho pinu na CPU, který je přesunut. Přikládám obrázky:
    Vlevo AM3, vpravo AM2+
    [IMG]http://www.cdr.cz/picture_/44892/small[/IMG]
    Bude tedy možné tuto základní desku osadit AM3 procesorem Phenom II ?:notsure
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od worldfighter Zobrazit příspěvek
    Bude tedy možné tuto základní desku osadit AM3 procesorem Phenom II ?
    Imho ano...

    Teda aspon tak sem to zatim ja chapal.
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 05-12-2008 v 16:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele petnek
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    117

    Problémem možná ale bude to, že AM3 procesory mají řadič na DDR3 paměti, to na desce nemám. Předpokládám tedy, že si nové Phenomy poradí i s DDR2 paměťmi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od worldfighter Zobrazit příspěvek
    Problémem možná ale bude to, že AM3 procesory mají řadič na DDR3 paměti, to na desce nemám. Předpokládám tedy, že si nové Phenomy poradí i s DDR2 paměťmi...
    Phenomy2 by mely mit I ddr3 radic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od worldfighter Zobrazit příspěvek
    Bude tedy možné tuto základní desku osadit AM3 procesorem Phenom II ?
    Pokud výrobce vydá příslušný update BIOSu, tak ano.

    Jinak ve zkratce: AM3 procesor lze použít v AM2/AM2+ patici, obráceně to však možné není (díky absenci DDR3 řadiče v AM2/AM2+ procesorech).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele petnek
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    117

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Pokud výrobce vydá příslušný update BIOSu, tak ano.

    Jinak ve zkratce: AM3 procesor lze použít v AM2/AM2+ patici, obráceně to však možné není (díky absenci DDR3 řadiče v AM2/AM2+ procesorech).
    Takže AM2+ CPU nepůjdou do AM3 desek, ale AM2+ desky bude možné provozovat s AM3 CPU. Z toho tedy plyne, že desky co budou mít AM3 patici budou s pamětmi DDR3 na kterých nemohou jet dnešní Phenomy. Když se ale dá Phenom II do AM2+ patice nebude problém, ptže Phenom II mají jak DDR2, tak DDR3 řadič?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od worldfighter Zobrazit příspěvek
    Takže AM2+ CPU nepůjdou do AM3 desek, ale AM2+ desky bude možné provozovat s AM3 CPU. Z toho tedy plyne, že desky co budou mít AM3 patici budou s pamětmi DDR3 na kterých nemohou jet dnešní Phenomy. Když se ale dá Phenom II do AM2+ patice nebude problém, ptže Phenom II mají jak DDR2, tak DDR3 řadič?
    Presne tak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele petnek
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    117

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Presne tak.
    Díky za vyjasnění. To mě velmi těší, chtěl jsem si PC sestavit tak, aby bylo upgradovatelné i v budoucnosti. U Intelu to teď díky nástupu i7 nejde, cena je na mě ještě moc vysoká, tak jsem vsadil na AMD a jak tak koukám, vyplatilo se to
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od worldfighter Zobrazit příspěvek
    Díky za vyjasnění. To mě velmi těší, chtěl jsem si PC sestavit tak, aby bylo upgradovatelné i v budoucnosti. U Intelu to teď díky nástupu i7 nejde, cena je na mě ještě moc vysoká, tak jsem vsadil na AMD a jak tak koukám, vyplatilo se to
    Doufejme v priznivou cenovou politiku, protoze tokud chces top vykon, tak to bude AMD stale chybet. Pokdu jsi sledoval test Novych Phenomu tak 3GHz jsou nasazovany proti 2.4GHz intelum. Coz je cenove srovnalelne, ale bohuzel pokud si u intelu trochu priplatis, tak dosahnes vyssiho vykonu. Co me mrzi vice je nenazranost AMD 4 jader. V dobe kdy se intel pripravuje na usporna 4 jadra, sice za vyssi ceny, ma AMD stale vysokou spotrebu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Tenhle obrázek si myslím může pomoci dost lidem:

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ak máš teraz na doske BIOS F1 tak si stiahni si tam len F2 a je pripravená na Phenomy II
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Tak doufám že PhenomII půjde i na mojí desku Asus M3A79 T-Deluxe abych nemusel kupovat novou po 3 měsících:-(Zatím jsem na stránkách Asusu nic nezaregistroval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele petnek
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    117

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Boha jeho už rok se mluví o tom že to bude kompatibilní až do aleluja a pořád se někdo vyptává. Neber si to špatně, ale v několika minutách je tohle x-té vlákno, kde lidé prostě nejsou schopni se podívat na web nebo třeba do manuálu.

    Kompatibilní fyzicky budou, ale dost to záleží na BIOSu. U téhle konkrétní desky ale 100% budou BIOSy i pro nová CPU, vždyť je to proboha high-end
    Tak to promiň, ale nejdřív jsem hledal tady na fóru a slovo AM3 mi hledání nenalezlo, proto jsem se rozhodl založit nové vlákno. Jestli neumím hledat, omlouvám se. Do munuálu desky jsem se díval, mám ho doma, a o Phenom II tam nic není. Je jen vidět, že je deska připravena na mnohem větší nápor výkonu než mohou poskytnout nynější Phenomy.

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    Tenhle obrázek si myslím může pomoci dost lidem...
    jj, díky, tohle je pro mě naprosto vynikající

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Ak máš teraz na doske BIOS F1 tak si stiahni si tam len F2 a je pripravená na Phenomy II
    Nedávno jsem si na desku dával F2 BIOS, tak by to mělo být v pohodě.
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 06-12-2008 v 13:43 Důvod: Sloučeno - příště za kartu (neznalost pravidel neomlouvá)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od r-a-k Zobrazit příspěvek
    Tak doufám že PhenomII půjde i na mojí desku Asus M3A79 T-Deluxe abych nemusel kupovat novou po 3 měsících:-(Zatím jsem na stránkách Asusu nic nezaregistroval.
    AM3 procesory jsou na M3A79-T Deluxe podporovány od BIOSu 0504. Kompletní přehled desek od Asusu s deklarovanou podporou AM3 CPU je k dispozici zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od worldfighter Zobrazit příspěvek
    Tak to promiň, ale nejdřív jsem hledal tady na fóru a slovo AM3 mi hledání nenalezlo, proto jsem se rozhodl založit nové vlákno. Jestli neumím hledat, omlouvám se. Do munuálu desky jsem se díval, mám ho doma, a o Phenom II tam nic není. Je jen vidět, že je deska připravena na mnohem větší nápor výkonu než mohou poskytnout nynější Phenomy.
    Za nic s neomlouvej, bocka tady malokdo bere vazne a rada lidi ho vylozene ignoruje.
    Kazdopadne bys ale mohl radsi pouzivat edit nez postovat vic prispevku za sebou

    btw: Nebylo by spatne z tohoto threadu udelat FAQ nebo ho docasne pichnout nekam nahoru
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR3: Kompatibilita s mb
    Od krauzii v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-09-2009, 16:14
  2. Kompatibilita
    Od pjotr646 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-06-2009, 19:40
  3. 3,5" HDD SATA: Kompatibilita
    Od Apophis66 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-02-2008, 20:32
  4. Kompatibilita
    Od ]Y[uRi! v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-02-2008, 12:13
  5. 3,5 HDD PATA: kompatibilita
    Od Hrotochobot v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-01-2008, 06:26