Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Teplota ATI Sapphire 3870 ultimate 512MB

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    116

    Zdravím
    Chci se jen zeptat,jaká je tak ještě OK teplota u této karty ATI Saphire 3870 ultimate 512MB(pasivní chladič).Dnes jsem hrál COD 5 a bezprostředně po dohrání to ukazovalo v CCC teplotu 90 stupňů.Po pěti letech jsem změnil PC a můj starý Radeon 9200 tolik netopil
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    A těch 90 stupňů byla teplota čeho? Jádra, pamětí, napájení ...? Ale určitě je to docela dost, máš v bedně nějaký přídavný větráky, aby ti dělali průvan?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    no je to dost, ale neni to nic neobvykleho, asi mysli teplotu jadra, ale kdyz sem jeste nemel accelero, teplota sla i pres 90°C, ted horko tezko nekdy nad 50°C
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Citace Původně odesláno od xstreetfighter Zobrazit příspěvek
    no je to dost, ale neni to nic neobvykleho, asi mysli teplotu jadra, ale kdyz sem jeste nemel accelero, teplota sla i pres 90°C, ted horko tezko nekdy nad 50°C
    Je to dost. Podívej se co píše - "těsně po dohrání je teplota 90", takže během hraní to bude víc. Než vypadne ze hry, spustí CCC a mrkne na teplotu, tak to může klesnout relativně dost. Takže kdoví kolik by to bylo při plný zátěži. Osobně bych té kartě trošku pomohl nějakým větrákem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    116

    Tak čeho je to teplota opravdu nevím,je tam napsáno teplota GPU.Přídavné větráky žádné nemám.Sestava je:Bedna EUROCASE 5410, Deska ASUS M3A-H/HDMI CPU AMD Phenom X3 8450, RAM 4GB DDR2 Kingston 1066MHz, Zdroj Fortron ATX 400 PNR,TV karta Leadtek DTV 2000H, HDD 320GB Seagate, DVDRW LG no a výše zmíněná grafika.Právě proto jsem vzal kartu bez větráku,protože nemám rád ten hukot.Zatím to comp nevypíná,ptám se spíš ze zvědavosti.Uvidí se v létě.Momentálně jsem akorát oddělal boční plechy z bedny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    125

    Tak když tam nemáš žádné větráky, tak se nediv. Ony ty pasivně chlazené potřebujou mít aspoň nějaký průvan v té skříni. Jinak se ti brzo usmaží. A ventilátor od zdroje moc dostatečný není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    tak tak, jsou tady na foru pekny clanky o koncepcich chlazeni, mel bys uvazovat o par vetracich, vetsinou jen oddelane bocnice nestaci, ikdyz to treba muze pomoci-na chvili, chce to vic vetraku!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od lape Zobrazit příspěvek
    Dnes jsem hrál COD 5 a bezprostředně po dohrání to ukazovalo v CCC teplotu 90 stupňů.
    Vzhledem ke koncepci chlazení tvé skříně se té teplotě nelze divit. Podobné hodnoty reportují i uživatelé z jiných fór. Dobrým průvanem ve skříni se dá teplota srazit až o cca 30°C.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Citace Původně odesláno od lape Zobrazit příspěvek
    ...Právě proto jsem vzal kartu bez větráku,protože nemám rád ten hukot.Zatím to comp nevypíná,ptám se spíš ze zvědavosti.Uvidí se v létě.Momentálně jsem akorát oddělal boční plechy z bedny.
    Žádný hukot se konat nemusí, stačí dva větráky na 5 V, aby ten vzduch ve skříni rozhýbaly. Slyšet nejsou, ale jak píší nade mnou, s teplotou to hne dost. Možná se pak PC i ztiší, klesnou otáčky chladiče na CPU a ve zdroji.
    Jo a GPU = jádro. Takže těch 90 má jádro.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Pokud jde oi hluk doporucil bych FAN regulátor muze si nastavit takvy otacky jaky ti vyhovujou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    proste o teorii chlazeni a proudeni je toho napsano mnoho, popremyslej i o jine case, ale vsechno se da vyresit primocarou pilkou :-) chce to proste vsechno jinak, nehlede na to, ze po snizeni teplot bude i vetsi moznost OC
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    116

    Tak taktování mě vůbec nezajímá.Jsem běžný uživatel,žádný maniak,který se v tom pořád vrtá. Přikoupím teda nějaký větrák a jdu od toho
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pro začátek hoď jeden ventilátor na nasávání a jeden na výfuk, co to udělá s teplotami.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    116

    Jenom se ještě zeptám.Ty ventilátory se připojují přímo na zdroj,nebo někam na desku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Záleží na tom, zda máš na desce dostupné potřebné konektory (ve tvém případě by to neměl být problém, jelikož dle specifikace máš k dispozici celkem tři (CPU + Power + Chassis Fan)). Pokud ano, tak tam, pokud ne, tak přímo ke zdroji.
    Odpovídat lze po přihlášení