Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Sdílení externího HDD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    22

    Zdravím, vyskytl se mi takový problém... vypadá to že banální, ale nevím si rady...
    Připojil jsem do mého routeru ASUS WL-500W externí hdd WD My Book 2 a nakonfiguroval jsem na routeru jeho sdílení. Mám doma několik počítačů. Na těch s win xp můžu disk ve složce Místní sít normálně prohlížet průzkumníkem, ale na ntb s win vista se mi místa v síti zobrazují jako na obrázku a po poklepání na wl500w se mi otevře Windows Media Player místo normálního prozkoumání průzkumníkem... přitom ve WMP se to nijak prohlížet nedá... Nevíte co s tím?

    Pokud někdo máte tento router nebo nějaký podobný, tak to prosím řekněte at se můžu zeptat na případné další rady
    Dík moc!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    22

    zkus na wl-500 vypnout media server, nebo jak jse to jmenuje(u nastaveni USB na WL-500). Visty nemam, takze v WXP mi to funguje bez problemu jak popisujes. Ale to, ze to otevira pomoci WMP by mohlo znacit, ze Visty to považuji za media server.
    Zdar OC
    Zkusil jsem to, ale potom to ten disk nenajde vůbec Dalsí nápady prosím?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    dostaneš se na ten disk přes ftp? dostaneš se na něj přes ip adresu (\\ip.ad.re.sa)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    vista to povazuje za UPnP mediaserver (XP by to povazovaly taky, kdyby jsi mel tu podporu aktivovanou /doinstalovanou)

    takze odskrtnout na routeru UPnP a melo by se to tvarit jako normalni disk...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    22

    Dnes jsem opravdu zmatený . Sestra má taky Vistu (dokonce identický notebook) a normálně se jí ten disk ve složce síť zobrazí a je to přístupné. Zkusil jsem to na tom mém přes ftp a taky se na něj v pohodě dostanu. Jak se na něj mám dostat přes \\ipadresa nechápu, ale to je ted asi jedno... (můžete mě poučit )

    vista to povazuje za UPnP mediaserver (XP by to povazovaly taky, kdyby jsi mel tu podporu aktivovanou /doinstalovanou)

    takze odskrtnout na routeru UPnP a melo by se to tvarit jako normalni disk...
    Tak tohle jsem slyšel poprvé, google mi poradil že to je universal plug and play. Každopádně v nastavení routeru nic takového není

    Takže na disk se už dostanu, ale vyvstal mi další problém... můžu z něj sice číst, ale nejde zapisovat. Přitom jsem si do práv na routeru nastavil read/write, takže jsem myslel, že by to mělo stačit, ale ne... zkusil jsem si tam dát i 2 účty: guest a jiný s heslem, ale nejde to ani s jedním

    V práci se sítěmi se moc nevyznám... kdyby to bylo alespoň logické, ale opravdu spoustu věcí nechápu, proč to tak je

    Napadá vás jak to vyřešit??
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Předpokládám máš na disku NTFS, změň tedy souborový systém na Ext3, většina FW na routerech jsou ořezané distribuce Linuxu, které umí většinou z NTFS jen číst.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    22

    Hmm tak to mě štve ... jak je to s kompatibilitou ext3 a windows? Ten disk totiž nebude pořád zapojený v routeru ale někdy ho budu i přenášet... případná další fungující varianta je předpokládám FAT32
    Jakým programem nebo jak se to dá naformátovat na ext3? Windows to umí jenom na NTFS a FAT32 pokud vím... dík
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zkus nějakou Live distribuci Linuxu...

    Pokud použiješ Ext2, existuje na to ovladač pro Windows, ale ne vždycky to funguje.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 25-12-2008 v 15:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    22

    Konečně jsem se dostal zase k řešení mého problému, neměl jsem na to čas...
    zkusil jsem disk zformátovat zpět na FAT (přes windows - pravé tlačítko, naformátovat) konkrétně je tam exFAT - jaký je rozdíl mezi tímhle a FAT32?? Ovšem po připojení do routeru to tento disk už nenašlo vůbec ale na pc se to dá připojit normálně. Zkusil jsem to znovu naformátovat do NTFS (tentokrát jenom rychle, protože se mi nechtělo čekat několik hodin) a zase to ten disk nenašlo...je chyba ve formátování? jak mám disk správně formátovat?? je na to nějaký speciální program? už nevím co s tím, potřebuju z toho být schopen přes router číst i zapisovat a občas to přenášet a pracovat s tím zapojeným do pc.
    Díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Externí HDD: Koupě externího HDD
    Od terryjohn v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 19-06-2012, 16:26
  2. Obnova dat: Pád externího HDD
    Od Mira1 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-06-2011, 21:07
  3. Nenačtení externího HDD
    Od tulipan v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-11-2009, 11:04
  4. Externí HDD: Obnova externího hdd
    Od Martasdx v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-08-2009, 18:10
  5. Externí HDD: Nedetekování externího HDD
    Od Mablung v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 10-06-2009, 12:09