Zasekávání PC během hraní hry
Zdravím.
Už si nevím rady.Při jakékoliv hře.Teď momentálně Max Payne a FarCry 2 (Stará a nová hra )mi a si po 10 minutách hraní zasekne komp.Nejdříve asi 2x vyskočí zvuk a pak se sekne i obraz.Nejde se vrátit přes tlačítko na klávesnici windows do systému ani přes alt+ctrl+delete.A musím restartovat PC na tvrdo tlačítkem.Poradí někdo kde je chyba?
Už si nevím rady.Při jakékoliv hře.Teď momentálně Max Payne a FarCry 2 (Stará a nová hra )mi a si po 10 minutách hraní zasekne komp.Nejdříve asi 2x vyskočí zvuk a pak se sekne i obraz.Nejde se vrátit přes tlačítko na klávesnici windows do systému ani přes alt+ctrl+delete.A musím restartovat PC na tvrdo tlačítkem.Poradí někdo kde je chyba?
Tak je to AMD Athlon (tm) 64 3200+
GeForce 6600GTXtreme 128MB
2x512 MB DDR/400 buffalo 2,5CL
MSI K8N Neo4-F
HDD Western Digital 200GB SataII/300
Windows XP Professional veze 2002.Servis Pack 3
Bohužel ty teploty v zátěži nevím jak se zjišťují....
GeForce 6600GTXtreme 128MB
2x512 MB DDR/400 buffalo 2,5CL
MSI K8N Neo4-F
HDD Western Digital 200GB SataII/300
Windows XP Professional veze 2002.Servis Pack 3
Bohužel ty teploty v zátěži nevím jak se zjišťují....
no vzhledem ke "slabe" sestave bych se treba u far cry 2 ani nedivil a divim se a blahopreju ti, ze to vubec rozjedes. Provedl jsi nejake zmeny nebo se to stalo najednou a nahodou? Muze to byt cokoli, kdyz rikas, ze po 10ti minutach, tak bych to tipl, ze se neco prehreje a vypovi to sluzbu. teploty zkus zjistit pres nejaky diagnosticky nastroj na sledovani hardwearu. napriklad everest apod. na tech teplotach bych zalozil tu analyzu, zkus to "namerit" a napis co ti to vyhodilo
Já se právě taky divím.Vše v té hre mám na minimum a jede to.Ale ten samý problém mám u MaxPayna který je starý 8 let.Dělá mi to i u staré hry Return To The Castle Wolfenstein.Hru FarCry1 jsem hrál naplno a hru Crysis na střední rozlišení.No začalo mi to právě že dělat při posledním formátování.Jelikož mám asi špatnej bios a nenajde mi DVD-romka Formátovací cd s Windows tak mi to formátuje kamarád přes jeho DVD-romku.A pak jsem si tam dával ten servis Pack 3.Tak asi od toho momentu.
Stáhl jsem si program HD tune na měření teploty Harddisku a to mi pravidelně ukazuje 49-52 stupňů.
VYužití CPU je od 0 - 5% když nehraju
Bohužel nevím jak zjistit teplotu když hraju tedy při zátěži....
Stáhl jsem si program HD tune na měření teploty Harddisku a to mi pravidelně ukazuje 49-52 stupňů.
VYužití CPU je od 0 - 5% když nehraju
Bohužel nevím jak zjistit teplotu když hraju tedy při zátěži....
Nainstaluj Everest a RivaTuner. V RivaTuneru spusť HW monitoring a Setup a tam pokud nebudou podle obrázku zaškrtni knihovny z Everestu, které potřebuješ, tj. i na měření teploty CPU.

Pak hrej a po nějaké době se přepni do systému a mrkni na grafy. Napiš pak nejvyšší hodnoty teplot.
Pak hrej a po nějaké době se přepni do systému a mrkni na grafy. Napiš pak nejvyšší hodnoty teplot.
Tak ty teploty přes Everest - HDD 320GB - 42
HDD 200GB - 53
GPU prostředí - 40
GPU Dioda - 67
Grafický procesor - 46
CPU - 36
Základní deska - 39
HDD 200GB - 53
GPU prostředí - 40
GPU Dioda - 67
Grafický procesor - 46
CPU - 36
Základní deska - 39
To je asi v IDLE, co při hraní ?
Každopádně disk má docela dost...provětráváš skříň ? Dal bych ventilátor na výfuk (jestli není) a na nasávání, to disk zchladí.
Každopádně disk má docela dost...provětráváš skříň ? Dal bych ventilátor na výfuk (jestli není) a na nasávání, to disk zchladí.
[QUOTE=Pavel Boček;191752]Nainstaluj Everest a RivaTuner. V RivaTuneru spusť HW monitoring a Setup a tam pokud nebudou podle obrázku zaškrtni knihovny z Everestu, které potřebuješ, tj. i na měření teploty CPU.

Pak hrej a po nějaké době se přepni do systému a mrkni na grafy. Napiš pak nejvyšší hodnoty teplot.[/QUOTE]
Ten RivaTuner potřebuju?V Everestu nejde nějak zajistit aby to ukládalo teplotu při zátěži?
Pak hrej a po nějaké době se přepni do systému a mrkni na grafy. Napiš pak nejvyšší hodnoty teplot.[/QUOTE]
Ten RivaTuner potřebuju?V Everestu nejde nějak zajistit aby to ukládalo teplotu při zátěži?
Co je IDLE?
Měřeno teď za klidu.Větráky mám 4.Na grafice(Zespodu).Vzadu nahoře u vypínače pak na základní desce a takovej malej asi 60mm v průměru na procesoru dole.(Asi)
Měřeno teď za klidu.Větráky mám 4.Na grafice(Zespodu).Vzadu nahoře u vypínače pak na základní desce a takovej malej asi 60mm v průměru na procesoru dole.(Asi)
IDLE=v klidu, bez využití. LOAD=v zátěži.
Jestli jsem to správně pochopil, ventilátor máš jen ve zdroji. Ve skříni snad budou nějaké další pozice, na jaký průměr ? Co je to za skříň ?
Jestli jsem to správně pochopil, ventilátor máš jen ve zdroji. Ve skříni snad budou nějaké další pozice, na jaký průměr ? Co je to za skříň ?
Jo už sem se ptal i jinde abych to uvedl na správnou míru.Mám vzadu ve zdroji,Pak dále na grafice a pak je na procesoru ten má asi 10mm v průměru a pak je na chipsetu ten je těch 60 mm v průměru
Ještě jsi nám nenapsal, co máš za zdroj. Problémy mohou být způsobeny také tím, že odchází.
[QUOTE=cjjapato;191792]V Everestu nejde nějak zajistit aby to ukládalo teplotu při zátěži?[/QUOTE]
Lze. V Soubor ? Nastavení ? Sledování hardware ? Protokolování.
[QUOTE=cjjapato;191792]V Everestu nejde nějak zajistit aby to ukládalo teplotu při zátěži?[/QUOTE]
Lze. V Soubor ? Nastavení ? Sledování hardware ? Protokolování.
Každopádně bych tipoval, že se ti chladiče zanesly prachem a jak nevětráš skříň, přehřívá se to. Tak bych všechno vysál a při té příležitosti vyfotil vnitřek, doporučíme ti nějaký ventilátor navíc. Ale ať na těch fotograficích jde něco poznat ! Uploadovat je pak můžeš k příspěvku, dole pod rámcem pro psaní je tlačítko zpravovat přílohy ;)
[QUOTE=r34ktor;191817]Ještě jsi nám nenapsal, co máš za zdroj. Problémy mohou být způsobeny také tím, že odchází.
Lze. V Soubor ? Nastavení ? Sledování hardware ? Protokolování.[/QUOTE]
Aha.Tak moc děkuju za radu.Chtěl jsem přidat repuitační body ale bohužel mi to nejde.Objeví se šipky na ale zadat číslo nejde .Ten zdroj (snad to bude ono ) Paxpower - PFC,ATX,ATX 12V.Model PX - 350
Lze. V Soubor ? Nastavení ? Sledování hardware ? Protokolování.[/QUOTE]
Aha.Tak moc děkuju za radu.Chtěl jsem přidat repuitační body ale bohužel mi to nejde.Objeví se šipky na ale zadat číslo nejde .Ten zdroj (snad to bude ono ) Paxpower - PFC,ATX,ATX 12V.Model PX - 350
[QUOTE=cjjapato;191911]...Paxpower - PFC,ATX,ATX 12V.Model PX - 350[/QUOTE]
Není to Maxpower ? No stejně je to špatný zdroj...a zkus to povysávat, jak jsem říkal.
[SIZE="1"]RB můžeš přidat až když budeš mít sám alespoň 10 RB a 15 příspěvků. Čti pravidla :)[/SIZE]
Není to Maxpower ? No stejně je to špatný zdroj...a zkus to povysávat, jak jsem říkal.
[SIZE="1"]RB můžeš přidat až když budeš mít sám alespoň 10 RB a 15 příspěvků. Čti pravidla :)[/SIZE]
Aha.Tak děkuji.Chtěl jsem přidat reputační body ale bohužel mi to nejde.Kliknu na ty šipečky u kolonky přidat odebrat body tak se nic neděje nejde přidat číslicí ani myší když kliknu na šipky :-(
PC větrám neustále mám otevřený bok skříně.Pravda větráky jsou od prachu zkusím je vychoukat vysavačem..Ještě mě napadlo.Není to tak dlouho co jsem zjistil že se netočí větrák na chipsetu(Ten malý s průměrem 60mm).Občas jsem se tam podíval a jednou se točil a jednou ne.Mohlo to zpusobit odejití nějaké součástky a tím zasekávání PC při zátěží????
Zasílám i vnitřek mého PC.Snad tam bude něco vidět.Zakroužkoval sem ten větrák co se občas netočil.
PC větrám neustále mám otevřený bok skříně.Pravda větráky jsou od prachu zkusím je vychoukat vysavačem..Ještě mě napadlo.Není to tak dlouho co jsem zjistil že se netočí větrák na chipsetu(Ten malý s průměrem 60mm).Občas jsem se tam podíval a jednou se točil a jednou ne.Mohlo to zpusobit odejití nějaké součástky a tím zasekávání PC při zátěží????
Zasílám i vnitřek mého PC.Snad tam bude něco vidět.Zakroužkoval sem ten větrák co se občas netočil.
[QUOTE=Pavel Boček;191914]Není to Maxpower ? No stejně je to špatný zdroj...a zkus to povysávat, jak jsem říkal.
[SIZE="1"]RB můžeš přidat až když budeš mít sám alespoň 10 RB a 15 příspěvků. Čti pravidla :)[/SIZE][/QUOTE]
Jo pravda Maxpower :-) Aha.A v čem je špatnej?Já už mám ten PC asi 2a půl roku.A hned tak na nový nebude :-(Pomohlo by koupit třeba ještě jednu paměť?
[SIZE="1"]RB můžeš přidat až když budeš mít sám alespoň 10 RB a 15 příspěvků. Čti pravidla :)[/SIZE][/QUOTE]
Jo pravda Maxpower :-) Aha.A v čem je špatnej?Já už mám ten PC asi 2a půl roku.A hned tak na nový nebude :-(Pomohlo by koupit třeba ještě jednu paměť?
Tipnul bych, že vůbec těžko zvládne výkon, který má na sobě napsaný, pak asi bude mít mizernou účinnost (takže hluk navíc) a nakonec zvlnění bude asi dost paráda. No a možná bezpečnostní prvky, těžko asi sám po odpojení z elektřiny vybije vstupní kondenzátory, abys nedostal šlupku, když sahneš na vidlici.
A používej EDIT :)
A používej EDIT :)