Problém s připojením PC s TV
Mám takovýto problém.Propojil jsem si Pc s Tv přes S-video kabel.Zvuk mám jack z reproduktoru do dom kina přes aux. na dva cinche.Vše fungovalo v pohodě,zkoukl jsem pár filmů a super.Obraz i zvuk.Až do dnes.Začal se mi úplně rozmazávat obraz na Tv a na Pc se tak jakoby v pozadí mihotal.Zvuk začal z dom.kina hučet.Zkoušel jsem rúůzné varianty proč to a přišel jsem na to ,že když odpojím S-video kabel z kina a jacka z repráků tak to přestane.Takže se na to nemůžu v tv koukat.Stačí když dám jacka do repráků a ihned se mi začne obraz na LCD v Pc mihotat.Když ho odpojím přestane to.To samé je vlastně i s S-video kabelem.Když propojím PC s kinem bez zvuku začne se mi obraz na PC monitoru mihotat a v Tv se na to nedá dívat,celý se to kroutí atd.Když ho odpojím buď z tv nebo z Pc mihotání přestane.Fakt nevím co s tím.Předtím mi to šlo normálně.Nevíte někdo radu? Jinak ještě k tomu zvuku.Když zapojím jacka do repráků v kině to hučí.Když ho vyndám a dotknu se třeba jen šroubku zezadu PC zahučí to v kině úplně stejně.Nemůže v PC něco probíjet.Když nemám nic připojeno vše OK.
Zkus dát celé PC na jinou zásuvku (nějakou vzdálenější), docela často to takhle vzájemně dělá tohle.
To jsem zkoušel taky.Natáhl jsem to z jiné zásuvky přes úplně jinou prodlužku.Chvíli to běželo normálně,5 min. a pak ten samej problém.Už jsem z toho nešťastnej.Sedím u toho od rána a žádný výsledek.Přitom mi to jelo normálně asi týden.Teď mám kino vypnutý,cinče jsou zapojený takže tam nemůže jít žádnej signál a když si vezmu toho jacka co bych normálně dal do repro a držím ho dvěma prsty a třetím se dotknu třeba šroubku nebo něčeho vzadu PC dostanu malou pecku.Je tohle normální? To by snad nemělo dělat!!!!
[QUOTE=ipkisek;191777]To jsem zkoušel taky.Natáhl jsem to z jiné zásuvky přes úplně jinou prodlužku.Chvíli to běželo normálně,5 min. a pak ten samej problém.Už jsem z toho nešťastnej.Sedím u toho od rána a žádný výsledek.Přitom mi to jelo normálně asi týden.Teď mám kino vypnutý,cinče jsou zapojený takže tam nemůže jít žádnej signál a když si vezmu toho jacka co bych normálně dal do repro a držím ho dvěma prsty a třetím se dotknu třeba šroubku nebo něčeho vzadu PC dostanu malou pecku.Je tohle normální? To by snad nemělo dělat!!!![/QUOTE]
Ten audio kabel je zapojen v PC a dotýkáš se TV nebo PC ? Ty cinche jsou zapojený jak v PC tak v TV ? Dělají to i ty cinche ?
Mě to nepřijde jako závada v PC či TV, ale jako závada v elektroinstalaci - nekvalitní uzemnění obvodu. Zkusil jsi to zapojit přes prodlužky ze zásuvek na jiném okruhu ?
Ten audio kabel je zapojen v PC a dotýkáš se TV nebo PC ? Ty cinche jsou zapojený jak v PC tak v TV ? Dělají to i ty cinche ?
Mě to nepřijde jako závada v PC či TV, ale jako závada v elektroinstalaci - nekvalitní uzemnění obvodu. Zkusil jsi to zapojit přes prodlužky ze zásuvek na jiném okruhu ?
Audio kabel je zapojen jackem do výstupu z reprobedny.Jinak to hučí když se dotýkám PC.Zkusím ještě zkontrolovat uzemnění a prodlužky.
Je to na 100% závada v elektroinstalaci,ale u PC.Kino televize i video,které jsou zapojeny do jedné prodlužky to nedělají.Musím to proměřit.
Je to na 100% závada v elektroinstalaci,ale u PC.Kino televize i video,které jsou zapojeny do jedné prodlužky to nedělají.Musím to proměřit.
Zkus vytahnout koaxial od anteny. Pokud to pomuze, kup si oddelovac ss signalu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nejrychlejší odhalení špatného ukostření je, když vezmeš drát a přiděláš jeden konec na case a druhý třeba na topení (mělo by být totiž pospojeno na Hlavní pospojovací přípojnici). Tím by jsi vyrovnal potenciál PC a nemělo by to dělat.
[QUOTE=pcmaker;191905]Zkus vytahnout koaxial od anteny. Pokud to pomuze, kup si oddelovac ss signalu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Tak jsem vyčistil celý Komp. Znovu jsem vše zkontroloval,kamarád mě to proměřil a dělalo to pořád.Chvíli to šlo potom se to zase třepalo a zvuk hučel. Vytáhl jsem tedy koax na anténu Fm a hučení přestalo,obraz se ale třepal dál,vytáhl jsem tedy koax antény Tv a přestalo to.Teď to mám vše zaplý a zdá se,že to šlape.Uvidím do zítra.Ale zřejmě mě to rušil signál od koaxialu tv a fm ze společné zásuvky.Díky všem za rady zítra písnu,jak to šlape.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Tak jsem vyčistil celý Komp. Znovu jsem vše zkontroloval,kamarád mě to proměřil a dělalo to pořád.Chvíli to šlo potom se to zase třepalo a zvuk hučel. Vytáhl jsem tedy koax na anténu Fm a hučení přestalo,obraz se ale třepal dál,vytáhl jsem tedy koax antény Tv a přestalo to.Teď to mám vše zaplý a zdá se,že to šlape.Uvidím do zítra.Ale zřejmě mě to rušil signál od koaxialu tv a fm ze společné zásuvky.Díky všem za rady zítra písnu,jak to šlape.