Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: NTB Acer Aspire 3103WLMi

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Ahoj mám problém s tímto NTB. Při POSTu to vypíše následující chybu.
    ERROR
    0200: Failure Fixed Disk 0

    Takže nenajde disk. Občas se to povede rozjet, když NTB zapínám na baterku. Byly vadné obě paměti! Tak jsem to zkusil pouřít jeden modul funkční a stejně to dělalo. CO yb to mohlo být? (osobně to vidím na MB) Předem děkuji za odpověd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A ten disk je v pořádku? Spíš bych se zaměřil na něj. Vadné paměti odhalí memtest nebo goldmemory, zkoušel jsi?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    To je fakt ještě zkusím ten disk, i když ho nemám jak otestovat Ty pamšti byly podle memtestu obě vadné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jestli je ještě v záruce, určitě do reklamace s ním. Jestli už není, doporučil bych koupit si místo něj notebook.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Je po záruce. Já vím nejhorší série Aceru, ještě že není můj
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ono tě asi fakt vyjde líp koupit novou mašinu, i když třeba tu nejlevnější od jiných značek. Než lovit chybu v pamětech nebo disku ( což by znamenalo shánění nových/náhradních dílů ), bude prostě výhodnější, i když dražší, výměna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Jenže já bych rád věděl co tomu je. Protože to by musela být strašná náhoda, aby byly jen tak obě dvě paměti vadné...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Myslím, že pokud to chceš fakt vědět, máš na výběr ze dvou možností: buď ho poslat do pozáručního servisu, což tě bude stát peníze a výsledek asi ani moc za to stát nebude, nebo si seženeš paměti a nový disk, budeš riskovat, že kvůli třeba té základní desce přijdeš i o ně, bude tě to stát peníze a výsledek asi ani moc za to stát nebude.

    A sehnat základní desku by bylo ještě těžší, než sehnat disk či paměti - jediná rozumná možnost je koupit funkční kus stejného modelu a vyměnit to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Tak paměť to nezniččí to už jsem zkoušel, ještě přes redukci vyzkouším to hdd a uvidíme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    To bude nejlepší, ten disk je ještě PATA? Kvůli té redukci ... SATA disky do notebooku snad redukci nepotřebují (?).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Je PATA. Tou redukcí jsem myslel z klasického IDE a MOLEXU z desktop PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Figa Zobrazit příspěvek
    Tak paměť to nezniččí to už jsem zkoušel, ještě přes redukci vyzkouším to hdd a uvidíme.
    Zkus nejprve paměti a jestli nebude chyba zde, můžeš otestovat disk. To utilitou od výrobce (Seagate má SeaTools, WD WDDIAG, Samsung HUTIL), jde to většinou třeba i z CD, tak myslím netřeba disk dávat do PC...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Jenže když on se ani nenadetekuje v BIOSU, jenom občas. Disk je Toshiba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Tak v PC se normálně detekuje. SMART OK. Jak se jmenuje diagnostický nastréj pro HDD Toshiba? Takže to bude deska?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jj, základní deska, asi diskový řadič. Jméno nástroje od Toshiby sice neznám, ale pokud je SMART i test disku na stolním PC v pohodě, je ten disk v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Teplovodivý pad na GPU-Acer Aspire S3
    Od ZdeněkHH v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-10-2014, 14:30
  2. Acer Aspire E380
    Od Rendl2 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 12-02-2013, 11:07
  3. MAC OS na Acer Aspire One ZG5
    Od Sc@rY v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-11-2011, 18:40
  4. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 25-07-2010, 19:33