Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Vypnutí monitoru a následný zásek

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    Čaute lidi asi před měsícem mě začal blbnůt počítač a to při hraní hry World of Warcraft. Popíšu následující situaci.

    Z ničeho nic se vypne monitor a kontrolka která svítí zeleně so rozsvítí oranžově a vypadá jako by nešel signál do monitoru. Při tom normálně slyším zvuk ze hry, který není seklí, ale nejde nic dělat. Pomůže jen tvrdý restart a následné vypnutí PC. Po zapnutí to zase jede normálně, monitor se nažhaví a funguje vše dál jak má. Dělá to občas, ale není to zrovna příjemné. Mám stále otevřenou jednu bočnici pro lepší chlazení. Zkoušel jsem jeden pokus a case jsem zakritoval, a udělalo to asi 3krát po sobě. Po odkrytování vše šlo normálně. Teď se mi to občas stane i když je bočnice odkryta. Pravidelně čistím prach.

    Moje sestava:

    Základní deska - Gigabite s.775 965P-DS3
    Procesor - Intel core duo 2 1,8Ghz
    Paměť - 2x DDR2 512MB PC 800
    Počítačová skříň ATX se zdrojem KME 5792 400W
    Grafická karta - Sapphire ATI Radeon X1950pro, 256MB
    Pevný disk - WD Caviar SATA2/300 160GB

    Děkuji za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    tady ještě přikládám obrázek s hodnotama senzoru.

    http://img219.imageshack.us/my.php?image=senzorxv8.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    120

    Teploty jsou v naprostém pořádku (měří-li čidlo správně), takže bych vyzkoušel reinstalaci ovladačů, popř. se podíval zda není chybka v nastavení BIOSU (např. příliž nízko nastavené hodnoty pro bezpečné vypnutí v případě přehřátí - což může mít za následek zamrznutí systému).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,257

    Pokud je to bez zateze, tak ta teplota grafiky neni zrovna nejhezci
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,228

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Pokud je to bez zateze, tak ta teplota grafiky neni zrovna nejhezci
    S tím souhlasím, doporučil bych lepší chlazení, např.: Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2.
    Pokud ta teplota 67 °C je v idle, tak v burn by mohla být klidně cca 90 °C (jen můj odhad, nic víc) a to by mohla být příčina.
    Dále by to mohl být zdroj, měl jsem jedno PC s podobným problémem a dělal to zdroj. Pokud máš možnost, vyzkoušel bych i jiný zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    6

    On počuje zvuky z hry...teda hra pokračuje a PC ide ďalej len vypadne grafika....myslím tiež že to bude tou teplotou a nie zdrojom...ten by asi vypol celý
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,228

    Citace Původně odesláno od Milanese Zobrazit příspěvek
    On počuje zvuky z hry...teda hra pokračuje a PC ide ďalej len vypadne grafika....myslím tiež že to bude tou teplotou a nie zdrojom...ten by asi vypol celý
    Nevypne se celé PC. Myslím, že jsem tenkrát pouštěl Tomb Raider abych to položil. Ve 2D to jelo pohoda, ale při spuštění 3D to padlo a normálně zvuk jel dál. Monitor bez signálu, s PC nešlo nic dělat a z repro byl slyšet normálně zvuk vodopádu. Vyměnil jsem zdroj a šlapalo to jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    6

    Ano...ten nový zdroj ti odtiahol o voľačo viacej vzduchu z case a potom to fungovalo,xixi
    V zdroji to asi nebude.. 400watt utiahne toho dosť...to by vypadla aj iná časť PC nielen grafika,
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,228

    Citace Původně odesláno od Milanese Zobrazit příspěvek
    Ano...ten nový zdroj ti odtiahol o voľačo viacej vzduchu z case a potom to fungovalo
    No, to asi opravdu ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    ještě sem si všimnul trochu více prachu pod chladičem procesoru i mezi žebrama chladiče. Takže jsem ho odmontoval vyčistil a obnovil pastu. Tak uvidím jestli to pomůže. Hodnoty u procesoru celkem klesly.

    CPU - 37 stupňů
    1.jádro - 46 stupňů
    2.jádro - 45 stupňů
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    jinak je zvláštní ta teplota grafiky. Při tom je to aktiv...a větrák který je na grafice je vpořádku....Nevíte jak by se dala snížit teplota grafiky?

    75stupňu při hraní není zrovna málo
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Na Sapphire ATI Radeon X1950pro, 256MB je teplota 75°C v pořádku. Měl jsem 512 MB verzi a s původním chladičem v burnu i přes 80°C. S Accelerem S1 R2 v burnu max 55°C.
    Mimochodem, jaký máš monitor a jak ho máš zapojen. Pokud máš LCD tak se mohlo stát že daná hra si nastavila vyšší obnovovací frekvenci většinou 85Hz které LCD neumí zpracovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    mám CRT bohužel
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    není to ani 5 minut co se mě to stalo znova.

    A zdálo se mi že větrák co je na grafice se netočil. Je dost pravděpodobné že to bude ta příčina.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,228

    Pokud by se ventilátor grafické karty netočil, je možné, že je zanesený prachem. Doporučil bych řádně vyčistit, dle stáří karty i vyměnit teplovodivou pastu na GPU
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Monitory: samovolné vypnutí monitoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-11-2013, 11:20
  2. Vypnutí monitoru po startu Windowsu
    Od capi_noha v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-07-2011, 19:11
  3. Vypnutí monitoru při přihlašování
    Od 1PaTTa1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-01-2011, 09:43
  4. LCD: Při vypnutí monitoru bílá plocha
    Od jakubv v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-11-2009, 10:35
  5. Zvláštní vypnutí monitoru
    Od Zumik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-10-2009, 19:45