Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Gigabyte M55s-S3 a Phenom B3

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    11

    Zdravim,

    Moje sestava:

    Základovka: Gigabyte M55S S3
    CPU: Athlon X2 3600
    Grafika: X1950Pro 256mb
    RAM: 4x512mb 800MhZ
    HDD: 1x250GB WD 7200ot.
    Mechanika: klasicka dvd/rw
    ZDROJ: Fortron FSP400-60GLN 400W
    (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NKC5D)

    Takhle všechno šlape jak má, ale chtěl bych upgradovat na Phenom 9550 a nevím, jestli bude ten zdroj stačit. Když jsem totiž zkoušel taktovat tu X2 3600+, tak mi to při jakémkoliv trošku větším OC restartovalo třeba 3x PC při zapnutí než to najelo, pokud byl před tím delší dobu vypnutý. Pak už v Primu vydržel jakkoliv dlouho bez chyby. Tak jsem usoudil, že při startu PC nestačí zdroj. Myslíte, že ten zdroj na ten Phenom 9550 bude stačit nebo ne?

    A hlavne si nejsem jistej, jestli ten phenom ta zakladovka vezme, na strankach Gigabytu je napsany, ze podporuje phenomy, ale v CPU list jsou jen B2, tzn. 9500, ale ne B3, tzn. 9550

    Předem dík za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Začal bych s tim,proč vůbec chceš upgradovat?Při jaké činnosti s PC pociťuješ nedostatek výkonu?Pokud hry tak by to chtělo spíš vga..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    11

    VGA prijde v lednu. HD4850 nebo 4870, jelikoz ted amd-ati zlevnilo 4870 na uroven 4850 tak nejspis tu sedmicku. Uvidim jaky budou ceny.
    Fakt jde me hlavne o to, jestli tam ten phenom pujde a jak je to s tim zdrojem. PC neni jen na hry, upgrade uz mam takhle rozvrzeny, na vanoce CPU, nejakou dobu po tom grafika (nekdy v lednu). S tou grafikou uz bude novy zdroj nejspis nutnosti, ale zajimalo by me, jestli bude nutnosti uz i k procesoru pokud ho tedy ta zakladovka vezme. Koupit zdroj az v tom lednu by pro me bylo prijatelnejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Nez zacnes upgradovat ten phenom, pockej si chvili jake budou ceny tech novych phenomu II. Jinak je to ale jenom na tobe
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    11

    Je možný že si na ně počkám, ale ceny nevypadaj pro mě moc přijatelně co sem se dočetl. Hlavní ale je jestli ten phenom budu mít kam dát, mate mě ten CPU support list kde jsou vypsány jen B2 Phenomy.
    Napsal jsem i na technickou podporu Gigabytu, ale kdo ví kdy napíšou..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od ghostface Zobrazit příspěvek
    Je možný že si na ně počkám, ale ceny nevypadaj pro mě moc přijatelně co sem se dočetl. Hlavní ale je jestli ten phenom budu mít kam dát, mate mě ten CPU support list kde jsou vypsány jen B2 Phenomy.
    Napsal jsem i na technickou podporu Gigabytu, ale kdo ví kdy napíšou..
    ted jsem si u nekterych desek vsiml inzerovane podpory AM3 procesoru, tak se zkus podivat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    11

    Teď jsem našel jeden článek o Phenomech a je v něm:

    Since new B3 processor stepping has no principal differences from B2 processor stepping other than the TLB-bug fix, all mainboards compatible with the old Phenom X4 can also work with the new processor modifications.

    Tzn. všechny zákl. desky, které jsou kompatibilní se starými Phenomy X4 můžou pracovat také s novými procesory. Takže i s B3.

    A jelikož na stránkách Gigabytu staré B2 revize psány jako podporované jsou, tak by neměl být problém..snad.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Muzou. To je prave to slovo. Ale nemusi. Proste to neni garantovano. A bios by musel ten novy cpu rozeznat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    11

    tam je to psáno ve smyslu že prostě jsou kompatibilní. Podle toho článku by to fakt mělo jít, ale počkám co napíšou z Gigabytu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od ghostface Zobrazit příspěvek
    tam je to psáno ve smyslu že prostě jsou kompatibilní. Podle toho článku by to fakt mělo jít, ale počkám co napíšou z Gigabytu.
    Pak to sem dej vedet. me odpovedeli vzdycky do druheho dne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    11

    Určitě to sem napíšu, alespoň jsi mě uklidnil že snad nebudu čekat na odpověď dlouho
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    11

    to jsem se toho teda dozvěděl...

    Thank you for supporting GIGABYTE products. As to the question you asked, according to the CPU Support List of your motherboard, AMD Phenom X4 9550 CPU is not on the list yet. We could not guarantee if there is any hardware or compatible problems happen. In addition, the CPU is still under test for the motherboard. Once is available, GBT will update the list on the website. Sorry for the inconvenience.

    Asi to risknu, při nejhorším budu muset koupit novou základovku..sice nevim kdy, ale jednou jo, když budu mít ten procesor..

    Omlouvám se za doublepost, ale za boha nemůžu najít funkci edit.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Socket AM2/AM2+: Opteron 1220SE vs Gigabyte GA-M55S-S3
    Od Barracuda11 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 21:18
  2. Socket AM2/AM2+: Pomoc s výběrem MB pro AMD Phenom 9850 Black Edition (ASUS nebo Gigabyte)
    Od freegate v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-12-2008, 18:15
  3. DTS u GA-M55S-S3 a GA-MA69G-S3H
    Od Vrtak-CZ v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 21:30
  4. Gigabyte M55S-S3 X Gigabyte M57SLI-S4 , optický výstup
    Od Mr.Bulldog v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-08-2007, 22:27
  5. Gigabyte GA-M55S-S3 - nForce 550
    Od xSten19 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-07-2007, 11:52