Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Maple12

exe.cutor (2)|8.12.2008 17:01
nevíte proč mi nejde udělat graf? zkozšel jsem ho vykreslit jak pro výraz tak pro funkci:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
rs (104)|8.12.2008 18:35
Co vlastně chcete nakreslit? Pouze graf funkce x1(t)? Potom Vám v zadání chybí jakých hodnot bude nabývat t, ne? (Jinak já v Maplu kreslím obrázky pomocí trochu jiných příkazů a proto přesně nevím co to Vaše zadání znamená. ;-) )
exe.cutor (2)|8.12.2008 22:06
no stačí graf té funkce x1, ale i když napíšu hodnoty kterých bude nabývat tak si nepomůžu...

plot(x1,t=0..500);
rs (104)|8.12.2008 22:29
Mě ale není jasné jak ta funkce vypadá. Tak jak je to zapsáno to vypadá, že chcete nakreslit graf implicitně zadané funkce (potom to ovšem taky nedává smysl, protože chybí argument). Někdy se prostě vyplatí se trochu rozkecat o co konkrétně jde. (Tedy např. co je funkce čeho, co je argument, jestli má jít o graf implicitně zadané funkce atd.) Když mi to sem napíšete, tak já ukážu jak ten graf nakreslit. Že to teď Maple nechce vykreslit se nedivím.

(Úplně nejsnadnější je ale použít přímo příklady z helpu.)
grafnev (69)|9.12.2008 16:08
Neznam maple, ale zajimalo by me co tam pri tomto meritku chces videt:
Pokud se nepletu a nikde jsem se nesek, tak tak funkce co je napsana je 250*(1-e^(-t)). Takze pokud to pouziju na t od (1 do -1) dostanu se na hodnoty -429 az 158. Pripada mi, ze to meritko grafu neni vhodne ... ale jak jsem rikal, neznam maple, takze nevim jestli mu tohle vadi nebo nevadi.

Ted jsme si vsiml:
[QUOTE=exe.cutor;192634]no stačí graf té funkce x1, ale i když napíšu hodnoty kterých bude nabývat tak si nepomůžu...
plot(x1,t=0..500);[/QUOTE]

Pro t nekde kolem 15 uz to bude stale 250. (Tedy pokud jsem se nespletl).