PC-Virus či infecke PC ?
Dobrý den.Jmenuji se David Vyhnálek a všechny nebo alespoň některé žádám o nápovědu.Je mi 10 a můj starší bratr 16 letý má PC na kterém hraju hry.Jednoho dne myslím že v sobotu jsem hrál asi do 12 hodin večer.A pak jsem šel spát.Další den šel bratr ke kamarádovi a ja usedl k PC a jak tak koukám tak PC je jak stará babička.Musím počkat než se mi vedle hodin naběhně VÁŠ POČÍTAČ MŮŽE BÝT OHROŽEN ..Pak zapnu hru a hraju v klidu.Když bratr přišel jel do Prahy.Tak jsem zase usedl k PC a vše bylo jak mělo.Když bratr přijel byl jsem na oslavě.Tak jsem usedl k PC a co to ?!PC naběhne v klidu programy vidím a po cca 1 minutě se mi udělá šipka ve tvaru přesípacých hodin !A žádné programy nevidím !Pouze START a nic jiného !!Nemám obrázek.Prosím,bratr nechce otravovat našeho PC profesionála protože je to v tomto roce už asi po 3..Ale tohle je nejhorší vir který kdy PC potkalo !PROSÍM !!!Jestli se to už někomu stalo a vyřešil to povězte mi radu !Budu vám vděčný.
podle hlášky "VÁŠ PO?ČÍTAČ MŮŽE BÝT OHROŽEN" to vypadá jako když nemáte nainstalovaný nebo neaktualizovaný antivir. Jestliže ste chytili vira a se nedostaneš na plochu, pak nejlepší rada je asi nainstalovat nový operační systém. Samozřejmě tím ztratíte všechny data atd. Zrovna mě nic jinýho nenapadá. Možná někdo jiný
No mě napadá možnost nabootovat linuxi a pustit avasta linux edici a nechat pořádně proběhnout počítač
ale nevím vzhledem k věku jestli to zvládneš
pak by možná taky šlo nákej antivir stáhnout z jinýho compu na flashku a pokusit se ho instalovat než se změní kursor v přesípačky
a nebo pokud se podaří pustit prohlížeč tak online scan např: http://www.eset.com/onlinescan/
ale nevím vzhledem k věku jestli to zvládneš
pak by možná taky šlo nákej antivir stáhnout z jinýho compu na flashku a pokusit se ho instalovat než se změní kursor v přesípačky
a nebo pokud se podaří pustit prohlížeč tak online scan např: http://www.eset.com/onlinescan/
[QUOTE=Vyhnalek;192541]Dobrý den.Jmenuji se David Vyhnálek a všechny nebo alespoň některé žádám o nápovědu.Je mi 10 a můj starší bratr 16 letý má PC na kterém hraju hry.Jednoho dne myslím že v sobotu jsem hrál asi do 12 hodin večer.A pak jsem šel spát.Další den šel bratr ke kamarádovi a ja usedl k PC a jak tak koukám tak PC je jak stará babička.Musím počkat než se mi vedle hodin naběhně VÁŠ POČÍTAČ MŮŽE BÝT OHROŽEN ..Pak zapnu hru a hraju v klidu.Když bratr přišel jel do Prahy.Tak jsem zase usedl k PC a vše bylo jak mělo.Když bratr přijel byl jsem na oslavě.Tak jsem usedl k PC a co to ?!PC naběhne v klidu programy vidím a po cca 1 minutě se mi udělá šipka ve tvaru přesípacých hodin !A žádné programy nevidím !Pouze START a nic jiného !!Nemám obrázek.Prosím,bratr nechce otravovat našeho PC profesionála protože je to v tomto roce už asi po 3..Ale tohle je nejhorší vir který kdy PC potkalo !PROSÍM !!!Jestli se to už někomu stalo a vyřešil to povězte mi radu !Budu vám vděčný.[/QUOTE]
no svůj problém zkus poslat na http://www.viry.cz/forum/ ze začátku mi tady hodně pomohli, jinak mi to pc přivez do Havířova a já se ti na něj podívám :D
[QUOTE=VencaX;192544]podle hlášky "VÁŠ PO?ČÍTAČ MŮŽE BÝT OHROŽEN" to vypadá jako když nemáte nainstalovaný nebo neaktualizovaný antivir. Jestliže ste chytili vira a se nedostaneš na plochu, pak nejlepší rada je asi nainstalovat nový operační systém. Samozřejmě tím ztratíte všechny data atd. Zrovna mě nic jinýho nenapadá. Možná někdo jiný[/QUOTE]
Venco, pokud při každém zavirování instaluješ nový systém, tak je mi tě teda líto. Zatím jsem narazil asi jen na jednu mašinu co nešla odvirovat a řešil jsem to tímhle způsobem. Navíc to bylo jen díky tomu, že jsem krapet udělal chybu já.
no svůj problém zkus poslat na http://www.viry.cz/forum/ ze začátku mi tady hodně pomohli, jinak mi to pc přivez do Havířova a já se ti na něj podívám :D
[QUOTE=VencaX;192544]podle hlášky "VÁŠ PO?ČÍTAČ MŮŽE BÝT OHROŽEN" to vypadá jako když nemáte nainstalovaný nebo neaktualizovaný antivir. Jestliže ste chytili vira a se nedostaneš na plochu, pak nejlepší rada je asi nainstalovat nový operační systém. Samozřejmě tím ztratíte všechny data atd. Zrovna mě nic jinýho nenapadá. Možná někdo jiný[/QUOTE]
Venco, pokud při každém zavirování instaluješ nový systém, tak je mi tě teda líto. Zatím jsem narazil asi jen na jednu mašinu co nešla odvirovat a řešil jsem to tímhle způsobem. Navíc to bylo jen díky tomu, že jsem krapet udělal chybu já.
[QUOTE=dzandra;192610]no svůj problém zkus poslat na http://www.viry.cz/forum/ ze začátku mi tady hodně pomohli, jinak mi to pc přivez do Havířova a já se ti na něj podívám :D
Venco, pokud při každém zavirování instaluješ nový systém, tak je mi tě teda líto. Zatím jsem narazil asi jen na jednu mašinu co nešla odvirovat a řešil jsem to tímhle způsobem. Navíc to bylo jen díky tomu, že jsem krapet udělal chybu já.[/QUOTE]
Hm,do Havířova ti ho nepovezu možná o létě :-)..Ale PC už je v pořádku protože PC už nemá jinou možnost.A můj bratr by tomu neuvěřil.Ale kdyby se PC znova pokazilo tak uvidím a zkusím napsat.Děkuji všem co napsali svůj komentář.
Venco, pokud při každém zavirování instaluješ nový systém, tak je mi tě teda líto. Zatím jsem narazil asi jen na jednu mašinu co nešla odvirovat a řešil jsem to tímhle způsobem. Navíc to bylo jen díky tomu, že jsem krapet udělal chybu já.[/QUOTE]
Hm,do Havířova ti ho nepovezu možná o létě :-)..Ale PC už je v pořádku protože PC už nemá jinou možnost.A můj bratr by tomu neuvěřil.Ale kdyby se PC znova pokazilo tak uvidím a zkusím napsat.Děkuji všem co napsali svůj komentář.
[QUOTE=dzandra;192610]no sv?j problém zkus poslat na http://www.viry.cz/forum/ ze za?átku mi tady hodn? pomohli, jinak mi to pc p?ivez do Haví?ova a já se ti na n?j podívám :D
Venco, pokud p?i každém zavirování instaluješ nový systém, tak je mi t? teda líto. Zatím jsem narazil asi jen na jednu mašinu co nešla odvirovat a řešil jsem to tímhle zp?sobem. Navíc to bylo jen díky tomu, že jsem krapet udělal chybu já.[/QUOTE]
No.. hele radit 10 letýmu klukovi co má dělat s virem, když nemá antivirák a nestačí ani stáhnoáut, když do minuty mu spadne systém je jako docela zajímavý. Proto sem radil ať s bratrem reinstalujou Win ;)
A při zavirování neinstaluju nový systém ;) vim jak zavirování předcházet, proto to nepotřebuju.
Venco, pokud p?i každém zavirování instaluješ nový systém, tak je mi t? teda líto. Zatím jsem narazil asi jen na jednu mašinu co nešla odvirovat a řešil jsem to tímhle zp?sobem. Navíc to bylo jen díky tomu, že jsem krapet udělal chybu já.[/QUOTE]
No.. hele radit 10 letýmu klukovi co má dělat s virem, když nemá antivirák a nestačí ani stáhnoáut, když do minuty mu spadne systém je jako docela zajímavý. Proto sem radil ať s bratrem reinstalujou Win ;)
A při zavirování neinstaluju nový systém ;) vim jak zavirování předcházet, proto to nepotřebuju.
[QUOTE=VencaX;192859]No.. hele radit 10 letýmu klukovi co má dělat s virem, když nemá antivirák a nestačí ani stáhnoáut, když do minuty mu spadne systém je jako docela zajímavý. Proto sem radil ať s bratrem reinstalujou Win ;)
A při zavirování neinstaluju nový systém ;) vim jak zavirování předcházet, proto to nepotřebuju.[/QUOTE]
No já ti nevím, když jsem na viry.cz četl radu ženské, které pomalu neuměla na pc nic a podařilo se ji odstranit celkem šílený vir, tak nevím, proč by to nedokázal 10letý kluk, myslím, že by bylo pro něj lepší se s tím zkusit poprat a něco pochytit, než jen odklikat instalaci windows, ale to je čistě můj názor.
Jinak souhlasím, prevence je důležitá, a aktualizace systému rovněž
A při zavirování neinstaluju nový systém ;) vim jak zavirování předcházet, proto to nepotřebuju.[/QUOTE]
No já ti nevím, když jsem na viry.cz četl radu ženské, které pomalu neuměla na pc nic a podařilo se ji odstranit celkem šílený vir, tak nevím, proč by to nedokázal 10letý kluk, myslím, že by bylo pro něj lepší se s tím zkusit poprat a něco pochytit, než jen odklikat instalaci windows, ale to je čistě můj názor.
Jinak souhlasím, prevence je důležitá, a aktualizace systému rovněž
[QUOTE=dzandra;192931]No já ti nevím, když jsem na viry.cz četl radu ženské, které pomalu neuměla na pc nic a podařilo se ji odstranit celkem šílený vir, tak nevím, proč by to nedokázal 10letý kluk, myslím, že by bylo pro něj lepší se s tím zkusit poprat a něco pochytit, než jen odklikat instalaci windows, ale to je čistě můj názor.
Jinak souhlasím, prevence je důležitá, a aktualizace systému rovněž[/QUOTE]
Třeba to zvládla.. ale on má minutu na to najet na viry.cz a vyčistit PC než mu spadne systém.. sorry měl - když už mu to jede
Jinak souhlasím, prevence je důležitá, a aktualizace systému rovněž[/QUOTE]
Třeba to zvládla.. ale on má minutu na to najet na viry.cz a vyčistit PC než mu spadne systém.. sorry měl - když už mu to jede
[QUOTE=VencaX;192951]Třeba to zvládla.. ale on má minutu na to najet na viry.cz a vyčistit PC než mu spadne systém.. sorry měl - když už mu to jede[/QUOTE]
Jo tak tu minutku jsem krapet přehlédl nebo to bylo tolik informaci, že jsem ji krapet pozapomněl. Ale netvrdil, že se pc restartuje, jen že zůstane zaseknuté, a to lecky ctrlaltdel a spravce úloh udělá divy.
Jo tak tu minutku jsem krapet přehlédl nebo to bylo tolik informaci, že jsem ji krapet pozapomněl. Ale netvrdil, že se pc restartuje, jen že zůstane zaseknuté, a to lecky ctrlaltdel a spravce úloh udělá divy.