Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC-Virus či infecke PC ?

Vyhnalek (2)|8.12.2008 17:42
Dobrý den.Jmenuji se David Vyhnálek a všechny nebo alespoň některé žádám o nápovědu.Je mi 10 a můj starší bratr 16 letý má PC na kterém hraju hry.Jednoho dne myslím že v sobotu jsem hrál asi do 12 hodin večer.A pak jsem šel spát.Další den šel bratr ke kamarádovi a ja usedl k PC a jak tak koukám tak PC je jak stará babička.Musím počkat než se mi vedle hodin naběhně VÁŠ POČÍTAČ MŮŽE BÝT OHROŽEN ..Pak zapnu hru a hraju v klidu.Když bratr přišel jel do Prahy.Tak jsem zase usedl k PC a vše bylo jak mělo.Když bratr přijel byl jsem na oslavě.Tak jsem usedl k PC a co to ?!PC naběhne v klidu programy vidím a po cca 1 minutě se mi udělá šipka ve tvaru přesípacých hodin !A žádné programy nevidím !Pouze START a nic jiného !!Nemám obrázek.Prosím,bratr nechce otravovat našeho PC profesionála protože je to v tomto roce už asi po 3..Ale tohle je nejhorší vir který kdy PC potkalo !PROSÍM !!!Jestli se to už někomu stalo a vyřešil to povězte mi radu !Budu vám vděčný.
VencaX (3686)|8.12.2008 17:57
podle hlášky "VÁŠ PO?ČÍTAČ MŮŽE BÝT OHROŽEN" to vypadá jako když nemáte nainstalovaný nebo neaktualizovaný antivir. Jestliže ste chytili vira a se nedostaneš na plochu, pak nejlepší rada je asi nainstalovat nový operační systém. Samozřejmě tím ztratíte všechny data atd. Zrovna mě nic jinýho nenapadá. Možná někdo jiný
Jiziii (796)|8.12.2008 19:09
No mě napadá možnost nabootovat linuxi a pustit avasta linux edici a nechat pořádně proběhnout počítač
ale nevím vzhledem k věku jestli to zvládneš
pak by možná taky šlo nákej antivir stáhnout z jinýho compu na flashku a pokusit se ho instalovat než se změní kursor v přesípačky
a nebo pokud se podaří pustit prohlížeč tak online scan např: http://www.eset.com/onlinescan/
dzandra (1368)|8.12.2008 20:48
[QUOTE=Vyhnalek;192541]Dobrý den.Jmenuji se David Vyhnálek a všechny nebo alespoň některé žádám o nápovědu.Je mi 10 a můj starší bratr 16 letý má PC na kterém hraju hry.Jednoho dne myslím že v sobotu jsem hrál asi do 12 hodin večer.A pak jsem šel spát.Další den šel bratr ke kamarádovi a ja usedl k PC a jak tak koukám tak PC je jak stará babička.Musím počkat než se mi vedle hodin naběhně VÁŠ POČÍTAČ MŮŽE BÝT OHROŽEN ..Pak zapnu hru a hraju v klidu.Když bratr přišel jel do Prahy.Tak jsem zase usedl k PC a vše bylo jak mělo.Když bratr přijel byl jsem na oslavě.Tak jsem usedl k PC a co to ?!PC naběhne v klidu programy vidím a po cca 1 minutě se mi udělá šipka ve tvaru přesípacých hodin !A žádné programy nevidím !Pouze START a nic jiného !!Nemám obrázek.Prosím,bratr nechce otravovat našeho PC profesionála protože je to v tomto roce už asi po 3..Ale tohle je nejhorší vir který kdy PC potkalo !PROSÍM !!!Jestli se to už někomu stalo a vyřešil to povězte mi radu !Budu vám vděčný.[/QUOTE]
no svůj problém zkus poslat na http://www.viry.cz/forum/ ze začátku mi tady hodně pomohli, jinak mi to pc přivez do Havířova a já se ti na něj podívám :D

[QUOTE=VencaX;192544]podle hlášky "VÁŠ PO?ČÍTAČ MŮŽE BÝT OHROŽEN" to vypadá jako když nemáte nainstalovaný nebo neaktualizovaný antivir. Jestliže ste chytili vira a se nedostaneš na plochu, pak nejlepší rada je asi nainstalovat nový operační systém. Samozřejmě tím ztratíte všechny data atd. Zrovna mě nic jinýho nenapadá. Možná někdo jiný[/QUOTE]
Venco, pokud při každém zavirování instaluješ nový systém, tak je mi tě teda líto. Zatím jsem narazil asi jen na jednu mašinu co nešla odvirovat a řešil jsem to tímhle způsobem. Navíc to bylo jen díky tomu, že jsem krapet udělal chybu já.
Vyhnalek (2)|9.12.2008 16:07
[QUOTE=dzandra;192610]no svůj problém zkus poslat na http://www.viry.cz/forum/ ze začátku mi tady hodně pomohli, jinak mi to pc přivez do Havířova a já se ti na něj podívám :D

Venco, pokud při každém zavirování instaluješ nový systém, tak je mi tě teda líto. Zatím jsem narazil asi jen na jednu mašinu co nešla odvirovat a řešil jsem to tímhle způsobem. Navíc to bylo jen díky tomu, že jsem krapet udělal chybu já.[/QUOTE]

Hm,do Havířova ti ho nepovezu možná o létě :-)..Ale PC už je v pořádku protože PC už nemá jinou možnost.A můj bratr by tomu neuvěřil.Ale kdyby se PC znova pokazilo tak uvidím a zkusím napsat.Děkuji všem co napsali svůj komentář.
VencaX (3686)|9.12.2008 19:20
[QUOTE=dzandra;192610]no sv?j problém zkus poslat na http://www.viry.cz/forum/ ze za?átku mi tady hodn? pomohli, jinak mi to pc p?ivez do Haví?ova a já se ti na n?j podívám :D

Venco, pokud p?i každém zavirování instaluješ nový systém, tak je mi t? teda líto. Zatím jsem narazil asi jen na jednu mašinu co nešla odvirovat a řešil jsem to tímhle zp?sobem. Navíc to bylo jen díky tomu, že jsem krapet udělal chybu já.[/QUOTE]

No.. hele radit 10 letýmu klukovi co má dělat s virem, když nemá antivirák a nestačí ani stáhnoáut, když do minuty mu spadne systém je jako docela zajímavý. Proto sem radil ať s bratrem reinstalujou Win ;)
A při zavirování neinstaluju nový systém ;) vim jak zavirování předcházet, proto to nepotřebuju.
dzandra (1368)|9.12.2008 22:32
[QUOTE=VencaX;192859]No.. hele radit 10 letýmu klukovi co má dělat s virem, když nemá antivirák a nestačí ani stáhnoáut, když do minuty mu spadne systém je jako docela zajímavý. Proto sem radil ať s bratrem reinstalujou Win ;)
A při zavirování neinstaluju nový systém ;) vim jak zavirování předcházet, proto to nepotřebuju.[/QUOTE]

No já ti nevím, když jsem na viry.cz četl radu ženské, které pomalu neuměla na pc nic a podařilo se ji odstranit celkem šílený vir, tak nevím, proč by to nedokázal 10letý kluk, myslím, že by bylo pro něj lepší se s tím zkusit poprat a něco pochytit, než jen odklikat instalaci windows, ale to je čistě můj názor.

Jinak souhlasím, prevence je důležitá, a aktualizace systému rovněž
VencaX (3686)|9.12.2008 23:19
[QUOTE=dzandra;192931]No já ti nevím, když jsem na viry.cz četl radu ženské, které pomalu neuměla na pc nic a podařilo se ji odstranit celkem šílený vir, tak nevím, proč by to nedokázal 10letý kluk, myslím, že by bylo pro něj lepší se s tím zkusit poprat a něco pochytit, než jen odklikat instalaci windows, ale to je čistě můj názor.

Jinak souhlasím, prevence je důležitá, a aktualizace systému rovněž[/QUOTE]

Třeba to zvládla.. ale on má minutu na to najet na viry.cz a vyčistit PC než mu spadne systém.. sorry měl - když už mu to jede
dzandra (1368)|10.12.2008 20:35
[QUOTE=VencaX;192951]Třeba to zvládla.. ale on má minutu na to najet na viry.cz a vyčistit PC než mu spadne systém.. sorry měl - když už mu to jede[/QUOTE]

Jo tak tu minutku jsem krapet přehlédl nebo to bylo tolik informaci, že jsem ji krapet pozapomněl. Ale netvrdil, že se pc restartuje, jen že zůstane zaseknuté, a to lecky ctrlaltdel a spravce úloh udělá divy.
VencaX (3686)|10.12.2008 22:30
[QUOTE=dzandra;193239]Jo tak tu minutku jsem krapet přehlédl nebo to bylo tolik informaci, že jsem ji krapet pozapomněl. Ale netvrdil, že se pc restartuje, jen že zůstane zaseknuté, a to lecky ctrlaltdel a spravce úloh udělá divy.[/QUOTE]

A teď raď 10 letýmu co má dělat ve správci :D