Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Jak přiřadit jednolivým programům konkrétní připojení?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3

    Ahoj, řeším problém. V práci je zakázaný ICQ, zatím jsem nepřišel na způsob, jak to obejít a to se připojuji přes mobil, kde mám 100 MB tarif (T-Mobile). Scháním nějaký prográmek, který mi umožní nastavit zrovna třeba pro Mirandu, aby používal právě toto připojení a zbytek provozu šel přes firemní síť.
    Předem děkuji za každou radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Kup flasku nejakyho piti bez za adminem a domluv se s nim jestli by ti nepovolil port na icq ze toho nebudes nijak zneuzivat Pokud to obejdes stejne to zjisti staci jeden letmy pohled do logu..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    No já nevím co tam máte za firewall, ale my máme icq taky zakázané(lkerio s tim má trochu problém), ale s adminem se dá určitě nějak domluvit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    kerio s tim rozhodne zadny problem nema .. proste udelas skupinu ip adres kam nahazes usery kterym chces povolit icq na tu skupinu ip adres udelas pravidlo kde povolis port a icq jede ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    ten vyuzivany port ICQ je dan uz samotnym ICQ protokolem, nebo klientem ... ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Nevim jestli to jde pouzit u vsech klientu ale u mirandy to lze menit dulezite je aby byl ve firewallu port ktery je nastaven v klientu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Vzhledem k tomu, že u ICQ jde nastavit tak klientem a server poslouchá na více portech. Klidně zkus dát 80. Přes ten chodí normálně web. Pokud nejsou blokované ICQ servery dle adresy, tak to může řešit tvůj problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3

    Když nasadim port 80, tak se nic nemění, zkoušel sem i jeden neofiko server, co doporučoval kámoš, ale žádná změna... S adminem to asi jen tak nepřoešim vzhledem k tomu, že sem jeden ze šesti rbigádníků, co se tam střídáme na nočních Ani nevim teda, kdo to je a jak má šichty
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    No to je zrejme tim ze mas zakazanej i web
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3

    web frčí přes proxy
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Pomocí routovacích tabulek bys moh přesměrovat spojení na ten ICQ server na to modemový připojení, zatímco zbytek by šel furt po firemní síti.
    http://www.tech-recipes.com/rx/478/n...routing-table/
    Nezkoušel jsem to, ale tady to doporučujou a z povahy fungování IP protokolu by to mělo fungovat.
    http://ask.metafilter.com/85418/Mana...nections-in-XP
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Nebo můžeš zkusit změnit binding (pořadí) jednotlivých síťových rozhraní: Ovládací panely/Síťová připojení (nebo Místa v síti/Vlastnosti), nahoře v menu Upřesnit/Upřesnit nastavení, vybrat kartu Adaptéry a vazby, vybrat tvoje připojení, přes který chceš, aby to šlo, a pomocí šipek posunout na úplně první pozici. Pak veškerej provoz (všechny aplikace samozřejmě včetně browseru atd.) půjde přednostně přes tohle připojení, pokud bude k dispozici (pokud nebude, bude zkoušet další adaptér v pořadí, takže si to můžeš seřadit tak, jak ti to bude vyhovovat).

    Já to např. použil, když jsem chtěl, aby mi veškerej provoz šel přednostně přes VPN síťovku.

    (přesně je to zde http://support.microsoft.com/kb/894564/cs)
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 09-12-2008 v 16:31
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Dojigri: Dobrej tip, to jsem neznal. Tak ale nevyřešíš, aby část šla někudy a část někudy jinudy. Tak asi fakt zbejvá jen nastavit routování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Nebo opsat nastavení proxy z MSIE. Pokud je autodetekce, vyčíst ze skriptu k nalezení na http://wpad/wpad.dat
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    A skusal si ICQ2Go? Je to ICQ cez webove rozhranie.

    Pripadne pre Mirandu vyskusat plugin.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 09-12-2008 v 18:52
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. CDDVDW nečte konkrétní orig. DVD
    Od petrov.pce v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-10-2013, 21:55
  2. Připojení (win 7)
    Od Sanid v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-02-2012, 22:48
  3. pripojeni
    Od koubicl v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 17:00
  4. USB nepřihlásí jedno konkrétní zařízení
    Od Santus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-11-2009, 18:13
  5. USB připojení
    Od kajin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-07-2008, 11:28