Biostar A690G - podpora CPU
Zdravim vsechny,
rad bych se zeptal. Strcil jsem do teto desky CPU AMD X2 4850e a pri bootovani jsem si vsiml, ze to pise CPU nezname. Je to velky problem? Bude vse fungovat jak ma, napr. C'n'Q apod.? Podle ceho vlastne bios nastavuje frekvenci, nasobic a napeti kdyz to CPU nedokaze detekovat?
Dekuji.
rad bych se zeptal. Strcil jsem do teto desky CPU AMD X2 4850e a pri bootovani jsem si vsiml, ze to pise CPU nezname. Je to velky problem? Bude vse fungovat jak ma, napr. C'n'Q apod.? Podle ceho vlastne bios nastavuje frekvenci, nasobic a napeti kdyz to CPU nedokaze detekovat?
Dekuji.
Což asi stejně nepomůže protože Athlon 4850e není v CPU support listu. Zkontroloval bych frekvence a napětí, případně manuálně nastavil v BIOSu na správné hodnoty.
Ale AMD uvadza tuto dosku v podporovanych pre tento procesor link. ;)
[QUOTE=Salamander;192717]doporucil bych update BIOSu[/QUOTE]
No to kdyby slo, tak tady vubec neotravuju. Ale posledni bios je z 12/2007 a ten tam mam.
No to kdyby slo, tak tady vubec neotravuju. Ale posledni bios je z 12/2007 a ten tam mam.
[QUOTE=elpsycho;192718]Což asi stejně nepomůže protože Athlon 4850e není v CPU support listu. Zkontroloval bych frekvence a napětí, případně manuálně nastavil v BIOSu na správné hodnoty.[/QUOTE]
Ja jsem se do toho biosu tak zbezne dival a nejak moc nastavovani ohledne napeti a frekvence jsem tam nenasel. Nevim jestli to pujde. Mozna je to nekde schovane. A hlavne me zajima, jestli kdyz to i rucne nastavim, tak jestli tam pojede treba to C'n'Q.
Ja jsem se do toho biosu tak zbezne dival a nejak moc nastavovani ohledne napeti a frekvence jsem tam nenasel. Nevim jestli to pujde. Mozna je to nekde schovane. A hlavne me zajima, jestli kdyz to i rucne nastavim, tak jestli tam pojede treba to C'n'Q.
[QUOTE=EditorPO;192740]Ale AMD uvadza tuto dosku v podporovanych pre tento procesor link. ;)[/QUOTE]
Bohuzel neuvadi. Tam je TA690G a ja mam A690G.
Bohuzel neuvadi. Tam je TA690G a ja mam A690G.
Ktoru mas vlastne dosku? Ale presne, zisti to napriklad programom SIW. AM2, AM2+ ...
Mam tuto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .
Jinak jsem kontroloval napeti a frekvence a vssechno je OK. Nechapu z ceho to ten bios bere. Az zjistim jak v linuxu sledovat aktualni frekvence a napeti, tak vyzkousim jestli funguje i to C'n'Q.
Jinak jsem kontroloval napeti a frekvence a vssechno je OK. Nechapu z ceho to ten bios bere. Az zjistim jak v linuxu sledovat aktualni frekvence a napeti, tak vyzkousim jestli funguje i to C'n'Q.
[QUOTE=pfemir;192791] Az zjistim jak v linuxu sledovat aktualni frekvence a napeti, tak vyzkousim jestli funguje i to C'n'Q.[/QUOTE]
koukni sem
nebo zkus hledat příkazi přes terminál a tabulátor něco jako "cpu" "cool" "amd", teď zrovna k ničemu s amd nemám přístup abych to zkusil, ale něco na to bylo (našel jsem to náhodou takže to nijak záhadný název mít nebude)
koukni sem
nebo zkus hledat příkazi přes terminál a tabulátor něco jako "cpu" "cool" "amd", teď zrovna k ničemu s amd nemám přístup abych to zkusil, ale něco na to bylo (našel jsem to náhodou takže to nijak záhadný název mít nebude)