Problém se zamrzáním PC
Dobrý den,
mám sestavu Intel C2D E8400 3,0 GHz
Gigabyte EP43-DS3L
A-Data EE 4GB 800MHz+
ATI RADEON HD 4870 od SAPPHIRE (512 MB)
Enermax Pro 82+ (525V)
Děje se to že počítač zamrzne oběví se na obrazovce čtverečky a jediné co mi zbývá je restartovat PC. Memtest, 3D Mark, Prime 95 ale bohužel nic nezjistily. Všechny ovladače aktualni, ale když spustim EVEREST home edition a podívám se na základní desku oběví se že základní deska je neznámá, mám to odskoušené jak na Vistě (home premium 32bit) tak na XPčku Profesional.
Uvítám jakékolik nápady, předem děkuji
EDIT: k přehřívání nedochází
mám sestavu Intel C2D E8400 3,0 GHz
Gigabyte EP43-DS3L
A-Data EE 4GB 800MHz+
ATI RADEON HD 4870 od SAPPHIRE (512 MB)
Enermax Pro 82+ (525V)
Děje se to že počítač zamrzne oběví se na obrazovce čtverečky a jediné co mi zbývá je restartovat PC. Memtest, 3D Mark, Prime 95 ale bohužel nic nezjistily. Všechny ovladače aktualni, ale když spustim EVEREST home edition a podívám se na základní desku oběví se že základní deska je neznámá, mám to odskoušené jak na Vistě (home premium 32bit) tak na XPčku Profesional.
Uvítám jakékolik nápady, předem děkuji
EDIT: k přehřívání nedochází
Namiesto Everest skus program SIW, ci bude detekovat dosku spravne.
Mám desku Gigabyte GA-MA78G-DS3H a Everest Ultimate Edition 4.50 taktéž desku nedetekoval. Nyní používám Everest Ultimate Edition 4.60 a deska je bez problémů detekována. Pokud použiješ poslední verzi Everestu, měla by být dle ného názoru deska detekována bez problémů - problém není v programu pro diagnostiku.
K tvému problému. Jaké jsou teploty GPU ? Netaktoval jsi ? Reinstall ovladačů, odstranění jejich zbytků a nový install aktuálních ovladačů
K tvému problému. Jaké jsou teploty GPU ? Netaktoval jsi ? Reinstall ovladačů, odstranění jejich zbytků a nový install aktuálních ovladačů
teplota v zatezi 67-75 stupňu, stahoval jsem nejnovejsi Everest a nedetekoval, abych jeste uvedl kde to dela, děla to i ve starích titulích (hrách) (Mafia) ale i v nových(guitar here 3) ale udivuje mne že to neděla u Crysis, ale ani u FarCry 2 ( vše na nejvyšší detaily)
EDIT: všechno je v původním nastavení)
abych doplnil sestavu(chladič CPU Arctic-Cooling Freezer Xtreme)
HDD WD 640 GB
včera jsem měl formát a přesto problémy přetrvávají
EDIT: všechno je v původním nastavení)
abych doplnil sestavu(chladič CPU Arctic-Cooling Freezer Xtreme)
HDD WD 640 GB
včera jsem měl formát a přesto problémy přetrvávají
Jo je tam origoš chladič.
EDIT: Co se týče odvětrávání skříně, neměl by být problem
1x větrák u zdroje
1x Artic-Cooling Artic fan 12 PWM 120x120
1x malý 80x80 (byl ke case)
1x malý 80x80 na nasávání vzduchu
EDIT: Co se týče odvětrávání skříně, neměl by být problem
1x větrák u zdroje
1x Artic-Cooling Artic fan 12 PWM 120x120
1x malý 80x80 (byl ke case)
1x malý 80x80 na nasávání vzduchu
Jo, ještě takhle - špatně jsem se zeptal - je tam referenční chladič, nebo firemní? Napiš přesně typ, ev. dej odkaz. Někde jsem četl, že na reklamované Asusy s firemním Glaciatorem ještě přidávají chladič na napájecí kaskádu...
grafiku mam tuhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale kde mam najit kdo vyrobil chladič bohužel nwm
ale kde mam najit kdo vyrobil chladič bohužel nwm
To je referenční chladič, tam by mělo být všechno v pořádku. Reklamace?
Nebo - má ještě někdo nějaký jiný nápad?
Nebo - má ještě někdo nějaký jiný nápad?
To zjistíš tak, že do něj dáš stopro funkční grafickou kartu. Slotem to ale nebude, to by to blblo vždy a hned.
Testy? Které?
EDIT: netvrdím, že je problém stopro způsobený grafikou, nicméně mi to tak připadá a snažím se zúžit okruh příčin.
EDIT: netvrdím, že je problém stopro způsobený grafikou, nicméně mi to tak připadá a snažím se zúžit okruh příčin.
Nemajíc Visty nedokážu posoudit, ale takový 3DMark06 kartu nezatíží do maxima.
Pokud je to kartou, nebude to o maximálním zatížení, ale spíš o jeho průběhu. Jestli to ustojí FarCry2 a Crysis a neustojí Guitar Hero, všechny teploty jsou v pohodě, stejně bych sázel na nějakou chybu karty.
Máš poslední ovladače... Reinstal jsi dělal cestou odinstalace starých a instalací nových?
Pokud je to kartou, nebude to o maximálním zatížení, ale spíš o jeho průběhu. Jestli to ustojí FarCry2 a Crysis a neustojí Guitar Hero, všechny teploty jsou v pohodě, stejně bych sázel na nějakou chybu karty.
Máš poslední ovladače... Reinstal jsi dělal cestou odinstalace starých a instalací nových?
Na skoro 100% ti vytizi kartu http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/. Staci dat 8x AA A nemusis byt ani ve full screenu.