Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Utáhne to zdroj?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    4

    Zdravím.
    Do teď jsem používal pc sestavu: MB(Asus M2N-E nForce 570 Ultra) RAM (Geil 512 MB single channel) CPU (Athlon 64 3200+ Orleans Am2) GK (Gygabyte nvidia 6400LE 128MB) HDD (WD 160GB)
    zapojenych 5 ventilatorů. 1x 120cm zadni , a 4x 80cm ...... skoro všechny s diodou a přes AKASA fan control panel. ............ tohle všechno běhalo bez problémů na 350W zdroji. (fortron fsp350-60thn-p).

    nyní upgraduju. nový procesor (Athlon x2 EE Brisbane 5400+, nové paměti Kingston 2GB dual channel, přidávám disk 500GB od WD. )

    Myslíte že bych měl pořídit i nový zdroj?, nebo tenhle bude stále stačit. v user guide k desce píšou že minimum pro plně konfigurovaný systém je potřeba ATX 2,0 a 300W ?
    zdroj už mám cca 2,5 roku.

    Děkuji za názory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    ano, bude to nejspis stacit
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Black tgfh
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    143

    Já bych se taky zeptal

    Phenom 9950 125W přetočený
    M2R32-MVP
    2x512MB a 2x1GB RAM
    Jeden 250GB SATA disk, jedna mechanika
    Radeon 4830 přetočený (cucne v zátěži nějakých 240W)

    Žroucí procák, žroucí grafika, 4 RAMky, jeden disk

    Na 400W Fortronek THN-P
    Bude stačit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    No vzhledem ke žravýmu cpu i vga bych tomu moc nevěřil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Black tgfh Zobrazit příspěvek
    Já bych se taky zeptal
    Radeon 4830 přetočený (cucne v zátěži nějakých 240W)
    to číslo si sebral kde proboha? třeba ehw má spotřebu celého pc 230W.

    jinak ke zdroji můj soukromý názor je že to zvládne, ale otázka je, jak dlouho a při jakém hluku
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Black tgfh
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    143
    Naposledy upraveno uživatelem Black tgfh: 09-12-2008 v 19:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Možná by v úvahu přišla koupě wattmetru,abys zjistil kolik odebírá tvůj komp.Já jsem si zakoupil wattmetr od FKtechnics(400,-),abych konečně zjistil,jak je to vlastně s tou spotřebou.
    Moje pc odebírá max kolem 270 W a v idle tak kolem 130W,a to bych řekl,že mám slušnou sestavu.
    Můžu vám říct,že mě to zkoumání,kolik všechno žere docela chytlo.Třeba u mé 32 "LCD TV jsem zjistil,že pomocí snížení podsvícení lze snížit spotřebu ze 180 W na 70W a to už je docela znát.
    No jak říkám,ten wattmetr je docelá užitečná věc
    PS:hlavně nedávejte na ty výpočty z těch internetových stránek,tam je ten odhad úplně někde jinde.Mně tam vyšla spotřeba 450 W
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Black tgfh
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    143

    Díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    4

    P.S. ten odkaz na wattmetr by nebyl
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    @Black tgfh: tak ten tvuj pocitac mi vychazi taky kolem 450W+OC ... tak ten Fortron by to snad dat mohl, no ... s odrenejma usima

    //kalkulacky spotreby - brat s rezervou
    http://global.msi.eu/index.php?func=power
    http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp / antec edition http://www.antec.outervision.com/
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Utáhne zdroj novou gpu?
    Od vit.tom v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 23-06-2012, 22:02
  2. Utahne to zdroj?
    Od martion v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 19:21
  3. Utáhne Tenhle Zdroj toto PC?
    Od killers v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-05-2008, 17:15
  4. utahne to tenhle zdroj
    Od berat v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-09-2007, 10:11
  5. Jaký zdroj utáhne tuto sestavu.?
    Od Withman v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-06-2007, 21:00