Rozhodujem sa medzi Samsungami T200 a 2243NW, neviem sa rozhodnúť. (19" LG 4:3 mi včera odišla).
T200 okerm designu a o cca 1000.-Sk vacsej ceny nemá asi nič viac. Poradťe, čo by ste volili.
Do zajtra - streda - mi ich držia oba.
T200 okerm designu a o cca 1000.-Sk vacsej ceny nemá asi nič viac. Poradťe, čo by ste volili.
Do zajtra - streda - mi ich držia oba.
viz https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/26855-ochutnal-bych-samsung-22#192979, priste se staci zeptat jen na jednom miste.
Ahoj, daj plz. vediet ako si s nim spokojny. Taktiez uvazujem nad S2243bw. Cital som, ze pri nizsom kontraste piska, resp. bzuci. Velmi by ma zaujimalo, ci to je pravda. Vdaka.
[QUOTE=poncoo;194982]Ahoj, daj plz. vediet ako si s nim spokojny. Taktiez uvazujem nad S2243bw. Cital som, ze pri nizsom kontraste piska, resp. bzuci. Velmi by ma zaujimalo, ci to je pravda. Vdaka.[/QUOTE]
Práve teraz som videl u jedného známeho SyncMaster 2243BW a musím už po neviem koľkatý krát povedať, SAMSUNG nikdy. Už som sa nechal presvedčiť tunajšími samsung fandami, že chyby z minulosti (bledé farby na SyncMaster 740B) sú ozaj minulosťou. Veľa ľudí tu píše, aké má samsung skvelé farby. A tak som bol rozhodnutý lúpiť 2243BW. Našťastie som ho práve pred chvíľou videl naživo. Je to rovnaký šrot ako pred pár rokmi 740B, samsung si po tomto čo som práve videl určite nekúpim.
Chcelo by to dôkaz na moje tvrdenia. Takže tu je návod. Kliknite na https://ib.slsp.sk/main/start.do Je to taká moja referenčná stránka, kde som si prvý krát všimol problémy samsungov. Ľavý a pravý okraj sú tu bledo modré.
Na 2243BW som si zobrazil túto moju "testovaciu" stránku a čo nevidím ?! Ľavý a pravý okraj boli takmer na nerozoznanie od bielej. Aký to rozdiel oproti staručkému LIJAMA LCDčku čo mám na stole .. tam sú tie bledé farby krásne viditeľné.
Práve teraz som videl u jedného známeho SyncMaster 2243BW a musím už po neviem koľkatý krát povedať, SAMSUNG nikdy. Už som sa nechal presvedčiť tunajšími samsung fandami, že chyby z minulosti (bledé farby na SyncMaster 740B) sú ozaj minulosťou. Veľa ľudí tu píše, aké má samsung skvelé farby. A tak som bol rozhodnutý lúpiť 2243BW. Našťastie som ho práve pred chvíľou videl naživo. Je to rovnaký šrot ako pred pár rokmi 740B, samsung si po tomto čo som práve videl určite nekúpim.
Chcelo by to dôkaz na moje tvrdenia. Takže tu je návod. Kliknite na https://ib.slsp.sk/main/start.do Je to taká moja referenčná stránka, kde som si prvý krát všimol problémy samsungov. Ľavý a pravý okraj sú tu bledo modré.
Na 2243BW som si zobrazil túto moju "testovaciu" stránku a čo nevidím ?! Ľavý a pravý okraj boli takmer na nerozoznanie od bielej. Aký to rozdiel oproti staručkému LIJAMA LCDčku čo mám na stole .. tam sú tie bledé farby krásne viditeľné.
[quote=1.6dynamic;195374]...[/quote]
Bledé barvy? Upřesni to.
BTW, Lijama, to je od Vietnamců?;) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Bledé barvy? Upřesni to.
BTW, Lijama, to je od Vietnamců?;) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=1.6dynamic;195374]
...
Na 2243BW som si zobrazil túto moju "testovaciu" stránku a čo nevidím ?! Ľavý a pravý okraj boli takmer na nerozoznanie od bielej. Aký to rozdiel oproti staručkému LIJAMA LCDčku čo mám na stole .. tam sú tie bledé farby krásne viditeľné.[/QUOTE]
Ono taky trochu záleží na tom jak je na monitoru nastavený jas a kontrast. Když mám kontrast na plno tak ty okraje mám bílý, na 75% už je rozdíl zcela jasný. Další věcí je nastavení barev...
...
Na 2243BW som si zobrazil túto moju "testovaciu" stránku a čo nevidím ?! Ľavý a pravý okraj boli takmer na nerozoznanie od bielej. Aký to rozdiel oproti staručkému LIJAMA LCDčku čo mám na stole .. tam sú tie bledé farby krásne viditeľné.[/QUOTE]
Ono taky trochu záleží na tom jak je na monitoru nastavený jas a kontrast. Když mám kontrast na plno tak ty okraje mám bílý, na 75% už je rozdíl zcela jasný. Další věcí je nastavení barev...
2493HM jas naplno, okraje bledomodre ...
nedalo mi to tak som pripol este stare CRT, .... tiez bledomodre ...
---
Podla tvojho tvrdenia mam bud to dobry kus, alebo je toto len snaha vyvolat tu flame
---
Ak sa da mozeme potom pokracovat tematikou MAC vs PC, Win vs Linux, ... pri tom sa clovek najviac pobaví ...
---
Podla tvojho tvrdenia mam bud to dobry kus, alebo je toto len snaha vyvolat tu flame
---
Ak sa da mozeme potom pokracovat tematikou MAC vs PC, Win vs Linux, ... pri tom sa clovek najviac pobaví ...
[quote=ortur;196191]Ono taky trochu záleží na tom jak je na monitoru nastavený jas a kontrast. Když mám kontrast na plno tak ty okraje mám bílý, na 75% už je rozdíl zcela jasný. Další věcí je nastavení barev...[/quote]
Tak nějak.:thumb Výrobci tyto levné monitory a většinu LCD televizí dodávají se záměrně přesaturovanými barvami - barvy jsou pak takové živé, pěkné, lépe se to prodává. Po kalibraci to zkraje subjektivně vypadá hůř (ve srovnání s předcházejícím stavem).
Tak nějak.:thumb Výrobci tyto levné monitory a většinu LCD televizí dodávají se záměrně přesaturovanými barvami - barvy jsou pak takové živé, pěkné, lépe se to prodává. Po kalibraci to zkraje subjektivně vypadá hůř (ve srovnání s předcházejícím stavem).
[quote=1.6dynamic;195374]
[/quote]
Úplně nechápu, jak si myslíš, že by ta stránka měla vypadat, ale řeknu ti, jak vypadá doopravdy. Podklad celé stránky je stejnoměrně světle modrý, bez přechodů.
[/quote]
Úplně nechápu, jak si myslíš, že by ta stránka měla vypadat, ale řeknu ti, jak vypadá doopravdy. Podklad celé stránky je stejnoměrně světle modrý, bez přechodů.
Tak teraz fakt neviem. Samsung 2243bw splna vsetky predpoklady, len som chcel nazor niekoho, kto ma tento monitor odskusany v praxi. V pondelok chcem objednavat, tak by som v tom mal rad jasno. Alebo navrhnite alternativu, nieco okolo 6000,- Sk. Mal som na stole 2243NW analog a nepiskal. Urcite chcem DVI, polohovatelnost (min. naklapanie). Som rozhodnuty pre Samsung, ale mozno aj LG [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], alebo nieco podobne. Vdaka.
2243BW je dobrý a šel bych do něj radši než do LG, ale to je dáno hlavně tím, že Samsung v ČR nabízí možnost vrácení LCD do tří dnů s byť i jen jedním vadným subpixelem. Bohužel, pokud vím, na Slovensku tomu tak není (nebo aspoň nebylo). Ale ani s tím LG určitě neuděláš chybu, dokonce je papírově trochu lepší, IMHO ale ty rozdíly nepostřehneš.
[QUOTE=Pabler;196222]2493HM jas naplno, okraje bledomodre ...
---
---
Ak sa da mozeme potom pokracovat tematikou MAC vs PC, Win vs Linux, ... pri tom sa clovek najviac pobaví ...[/QUOTE]
Pozri sa, dal som link každý si to mohol overiť. Flame sa takto nerozpútava mimochodom.
---
---
Ak sa da mozeme potom pokracovat tematikou MAC vs PC, Win vs Linux, ... pri tom sa clovek najviac pobaví ...[/QUOTE]
Pozri sa, dal som link každý si to mohol overiť. Flame sa takto nerozpútava mimochodom.
deeean: Je tomu tak aj na slovensku (vratenie do 3 dni v pripade vadneho subpixelu) informacia o tom je napr. na stranke agemu
No vida, nová informace. Když jsme to jednou někdy před cca půlrokem řešili, podle všeho to na Slovensku nebylo.
Pořídil jsem si Samsung 2493HM a je to vynikající monitor. Podle recenzí nejlepší TN-ko na trhu (24palců a v době kdy byly recenze dělány). Barvy jakoby to nebylo TN, ale třeba IPS-ko, prostě paráda. Z recenzí vycházela barevná odchylka lepší než třeba IPS HP2475w (bez kalibrace). A pokud bych znovu kupoval monitor znovu bych šel do 2493Hm, a né nadarmo se cena drží na stejné úrovni jako novější modely.
Nechápu tvrzení, že do Samsungu bych už nešel. Musíte si uvědomit, že je to právě Samsung, který vyrábí jedny z nejlepších panelů a pak je dodává jiným značkám.
Nechápu tvrzení, že do Samsungu bych už nešel. Musíte si uvědomit, že je to právě Samsung, který vyrábí jedny z nejlepších panelů a pak je dodává jiným značkám.