Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Přetaktování Q9400 pro amatéra

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    20

    Zdravím, pořídil jsem nový PC a po prostudování pár článků bych se chtěl zeptat:

    Mám Q9400, Asus P5Q deluxe(poslední bios 1406), Corsair Dominator DHX 4GB 1066MHz

    Chci to spíš zkusit,než drasticky taktovat. Takže:

    Na kolik asi můžu změnit FSB frequency a CPU voltage,abych nemusel měnit časování RAM?

    U RAMek stačí když přepnu jen DRAM frequency z 1066 na 1111 a běží to 45 MHz víc??

    Popřípadě co ještě nastavit.

    Díky!
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: fotka88.JPG 
Zobrazení: 272 
Velikost: 109.3 KB 
ID: 8572   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: fotka089.jpg 
Zobrazení: 247 
Velikost: 95.1 KB 
ID: 8573   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: fotka090.jpg 
Zobrazení: 223 
Velikost: 97.7 KB 
ID: 8574  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Tohle se sice týká E8400, ale princip je stejný (hlavně jsou tam odkazy na návody): http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=25889
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    20

    Tak po radě zajdax3 jsem nastavil FSB Strap to North bridge na 333
    FSB Frequency na 400
    +mám nastavený DRAM frequency na 1111

    Vím,že je to pořád dokola,ale co byste poradili dál?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Testovat stabilitu, měřit teploty... A nebo počkat. Kolega zrovna vytváří FAQ o taktování. Možná to bude ještě dneska...

    BTW, taky by nebylo špatný napsat základní takt CPU, FSB, defaultní a použitý násobič atp. Jo a do RAMek bych zkraje vůbec nehrabal. Nebudeš vědět, jestli ti to padá kvůli přetaktu CPU nebo RAM.
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 10-12-2008 v 18:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    BTW, taky by nebylo špatný napsat základní takt CPU, FSB, defaultní a použitý násobič atp.
    V prvním postu je fotka CPU-Z
    akorát ten aktuální násobič tu chybí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    V prvním postu je fotka CPU-Z
    akorát ten aktuální násobič tu chybí.
    OK! Omlouvám se...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    aktualni nasobic bude 8x, na ty fotce cpu-z ma zapnuty usporny funkce.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Pomůžete mi s Q9400
    Od kellyšak v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 19-01-2014, 10:03
  2. Zadost o pomoc - Pretaktovani Q9400/MSI P45-8D
    Od pansely v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-03-2010, 10:37
  3. Pretaktovanie Q9400
    Od s7anley v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 22-02-2010, 00:18
  4. q9400 - pretaktovani
    Od PuGR v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 18-06-2009, 23:02
  5. Přetaktování v zimě a přetaktování v létě?
    Od happymaster23 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 19:48