Notebook cca za 25 000
Zdar,
s notebookem nemam skoro zadne zkusenosti (spis s nakupovanim), proto se chci zeptat, do ceho se vyplati investovat... Posledni dobou me bavi delat 3D animace, proto by asi mel byt dobre vybaven po graf. strance, CPU a RAM co nejlepsi... Cena tak do 25000Kc
... Vim, ze podobnych temat tu jiz par je, nechci odvadet konverzaci. Predem dik za kazdou radu.
s notebookem nemam skoro zadne zkusenosti (spis s nakupovanim), proto se chci zeptat, do ceho se vyplati investovat... Posledni dobou me bavi delat 3D animace, proto by asi mel byt dobre vybaven po graf. strance, CPU a RAM co nejlepsi... Cena tak do 25000Kc
... Vim, ze podobnych temat tu jiz par je, nechci odvadet konverzaci. Predem dik za kazdou radu.
Jeste by to chtelo nejake doplnujici informace, jako treba jak casto ho budes prenaset, jaky je pozadavek na vydrz baterie ...
... OS- Windows XP (v tom jsem zvykly neco delat, ale v nejhorsim pripade vista)... prenaseni bude caste, kvuli tomu notebook :D (ne kazdy den, ale tak jednou za 2-3 dny) a co se tyce baterie, tak nemam predstavu, snad alespon 3hod (vazne nevim kolik hodin je bezne)
Cca pred tydnem jsem si poridil tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a zatim spokojenost.. soucasti dodavky je i downgrade cd s xp
jj, na ten jsem uz koukal, vypada dobre, ma nejake nevyhody?
... jinak graf karta patri asi k tem vykonejsim???
... jinak graf karta patri asi k tem vykonejsim???
Taky bych asi šel do tý toshiby co jsem chtěl doporučut tak je dražší ... ale na grafiku bych šel spíš do stolního PC
tak nejsem zadny profesionalni grafik (spis zacatecnik) a potrebuju neco mobilnejsiho nez PC... A jaky je vas nazor na tu Toshibu?
Pas!k není blbý ( jen id!ot, ale to se vstřebá :-) ), nekoupil si ten notebook jen tak zbůhdarma. Je to opravdu za ty prachy hodně slibně vypadající volba. Jinak pokud jde o grafiku, karta je v notebooku v pohodě, namodeluje ti toho hodně, ale pokud budeš potřebovat věrné podání barev, displeje notebooků jsou snad to poslední, na co se dá spolehnout ( když nepočítám displeje kalkulaček ).
tak tam nebudu davat textury :D, ta cena je dobra, Toshiba- to zni celkem dobre :D vydrzi taky neco?
... A nevite nekdo, jestli nejak rapidne snizujou ceny po svatkach?
... Nakup pres internet, mate nejake zkusenosti?
... A nevite nekdo, jestli nejak rapidne snizujou ceny po svatkach?
... Nakup pres internet, mate nejake zkusenosti?
1) Toshibu mám více než rok v téměr neustálém provozu, zatím neškobrtla ani jednou. Největší její slabinou jsou tak akorát dva vadné subpixely na displeji...
2) Netuším, ničeho jsem si nikde nevšiml
3) Když budeš kupovat v osvědčených obchodech ( Alfa, Alza, CZC a možná pár jiných ), nic moc ti nehrozí. Vyvaruj se obchodů, o kterých nevíš lautr nic.
2) Netuším, ničeho jsem si nikde nevšiml
3) Když budeš kupovat v osvědčených obchodech ( Alfa, Alza, CZC a možná pár jiných ), nic moc ti nehrozí. Vyvaruj se obchodů, o kterých nevíš lautr nic.
Mam ho tyden takze jen par postrehu..
Oproti asusu co jsem mel je hodne ticha. a o dost min topi .. Na mem kusu neni jediny vadny pixel ani subpixel .. Jediny zapor co bych vytknul je na muj vkus opravdu strohy design :) ale s tim jsem ho kupoval a nevybiral sem ntb na vzhled ale na praci .. Vydrz pri beznem pouzivani se pohybuje nekde kolem 2,5 hodiny (Kancl, internet). Klavesnice je vynikajici..
Oproti asusu co jsem mel je hodne ticha. a o dost min topi .. Na mem kusu neni jediny vadny pixel ani subpixel .. Jediny zapor co bych vytknul je na muj vkus opravdu strohy design :) ale s tim jsem ho kupoval a nevybiral sem ntb na vzhled ale na praci .. Vydrz pri beznem pouzivani se pohybuje nekde kolem 2,5 hodiny (Kancl, internet). Klavesnice je vynikajici..
[QUOTE=pas!k;193092]Cca pred tydnem jsem si poridil tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a zatim spokojenost.. soucasti dodavky je i downgrade cd s xp[/QUOTE]
Dá se upgradovat grafické karta? Nebo je tam už na furt ta co tam je?
Dá se upgradovat grafické karta? Nebo je tam už na furt ta co tam je?
No ma to standard 1280x800 coz mel i ten starej asus a ma vetsina 15,4 notebooku proste si predstav ze delas na 19" monitoru a kus mas usmiklej .. dela se na tom dobre a nemam proti tomu vyhdar abych mel vetsi rozliseni musel bych vybrat i vetsi model nejakou 17 aby to melo smysl ale to zas nechci protoze chci zachovat co nejpohodlnejsi mobilitu (17 jsou tezke). Jinak s NTB jsem fakt spokojenej prijemne me prekvapila hlavne klavesnice .. o dost lepsi nez mel ten stary asus a taky minimum hluku co to vydava ...
BTW prikladam vysledky z 3Dmarku 06
BTW prikladam vysledky z 3Dmarku 06