-
10-12-2008, 20:34
Zdravim,
uz davnejsie som zachytil info o 10 -15% zvyseni cien elektroniky v buducom roku, teraz to pocuvam coraz castejsie.
Poculi ste nejake take hlasky aj vy, ak ano je to realita, alebo ide o nejake marketingove tahy pre zvysenie predajnosti v tomto obdobi pred sviatkami?
Diky. Milan
EDIT: davam to sem do zostav, dufam ze ma admini nesfuknu - zda sa mi to najvhodnejsie dat sem, kde da debatuje o komponentoch.
-
10-12-2008, 20:43
Starousedlík SHW
No něco akovýho jsem zatím neslyšel, jen zdražuje dolar. A tohle patří asi do volnejch témat! Takže tě admini asi sfuknu
-
11-12-2008, 11:47
Mám podobný dotaz jako Milan.b. Jsou současné ceny komponentů (mimo vlivu silnějšího dolaru) jen předvánočním výkyvem a v lednu částečně klesnou,nebo půjdou stále výše?Vím,že je to otázka pro kouzelnou kouli,ale zkuste ventilovat své názory.
-
11-12-2008, 11:52
Starousedlík SHW
Pokud vim tak intel chysta slevneni CPU, AMD/ATI ted slevnuje grafiky, A s prichodem novych Phenomu II, typuju slevy i cpu. A ted zase dolar klesa.
-
11-12-2008, 12:04
Čestný člen
Slevnění Intel CPU asi přijde, už jen kvůli Nehalemu a Phenomu II. Asi bych čekal i slevnění DDR3 pamětí, jakmile stoupne poptávka. Ale obecně je to věštění z koule. Zatím lidé peníze mají a kupují před vánocema jak prdlí. Jestli se se vyplní předpovědí doomsayerů a rok 2009 bude tak kritický, může se s cenama stát cokoli. Ale spíš moc stoupat nebudou, kromě výkyvů dolaru (jen můj názor).
-
11-12-2008, 14:57
Banned
Mimo to, že cena ropy klesá, se celosvětově sníží poptávka po elektronice, takže jasně musí jít ceny dolů. Ale distributoři a prodejci jsou schopni s tím udělat cokoli, viz elektřina, plyn - pravděpodobně poptávka klesne a i ropa půjde dál raketově dolů, ale RWE si zase najde výmluvu na to, aby mohli zdražit
-
14-12-2008, 15:12
Díky za odpovědi!Přesně tohle jsem čekal,jen v koutku duše jsem si přál něco jiného :-) Ale zázraky se dějí pouze ve filmech
Vlétě jsem měl nutkání koupit komp jen tak kvůli nízkým cenám,ale říkám si naco?! Nepotřebuju a do rezervy?To je blbost.A najednou jeden nový potřebuju a z cen komponentů se člověku točí hlava
-
26-01-2009, 13:51
Ten kdo koupil hardware v červenci 2008 tak neudělal chybu. Relativně výkonné komponenty byly v podstatě pod svou "přirozenou" cenou. Cenový vývoj posledních dnů absolutně nechápu. Asi nás ta krize ještě naplno nezasáhla, ale prodejci už mají strach. Dokud lidi kupují tak půjdou ceny nahoru.
-
26-01-2009, 14:08
Ceny pujdou nahoru i nadale. Staci se podivat na to jak vypadaji ekonomicka cisla (nase, EU a zamori). Krize vzdycky zacne ve Spojenych Statech, ty se relativne rychle oklepou, zatimco zbytek sveta se bude potacet s hlavou v dlanich jak po tezkem flamu. Za rok se muze klidne stat, ze euro bude na parite s dolarem, Americane budou po prekonane krizi nakupovat jak sileni (cimz zvysovat ceny) a my tady budeme mit hypoteku na procesor a zakladni desku.