Vypíná se mi PC při hraní her
Ahoj
Pc se mi vypne cca 30min při hraní hry
mám amd 4200+x2
at x1950xt na ní tento chladič pasivní chladič Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2
3gb ram
zdroj 500w
ve speed fan mam tento výsledek viz. příloha 1 statistika je při spuštěném medal of honor airbone a druhý je za normálního chodu pc
díky moc za pomoc
Pc se mi vypne cca 30min při hraní hry
mám amd 4200+x2
at x1950xt na ní tento chladič pasivní chladič Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2
3gb ram
zdroj 500w
ve speed fan mam tento výsledek viz. příloha 1 statistika je při spuštěném medal of honor airbone a druhý je za normálního chodu pc
díky moc za pomoc
X1950 XT nemůžeš uchladit pasivně. Jádro a (hlavně) VRM hřejou hrozně.
Sleduj teploty VRM třeba v ATITool, podle mě to nedávají právě VRM.
To jádro sice ustojí kolem 100 stupňů, ale taky si s Accelerem asi libovat nebude.
Sleduj teploty VRM třeba v ATITool, podle mě to nedávají právě VRM.
To jádro sice ustojí kolem 100 stupňů, ale taky si s Accelerem asi libovat nebude.
a teploty teda mam dost vysoké ? kdyztak pls poslete linky na ty věci co bych potreboval na to díky moc
moje osobní věštkyně zrovna odjela na dovolenou a křišťálovou kouli si vzala s sebou
už bylo zmíměno atitool a na napájení to budem potřebovat model grafiky a nejlíp i její fotku
už bylo zmíměno atitool a na napájení to budem potřebovat model grafiky a nejlíp i její fotku
no hlavne tam ty teploty 127 °C to je podle me nejaky vadny cidlo, kamos ma desku od asusu a kupodivu spatne cidlo a kupodivu taky 127 °C nahoda? dej na accelero neco od noctuy a zlepsi AIR management case a bude líp
lol tak sem dal v ati tool find max core teplota jela na 83% pak se vyp pc takze je jisty ze je to tou teplotou
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tohle by mi mohlo stacit na uchlazení? a nebo ARCTIC Accelero X2 chladič (pro VGA ati 1800,1900)
stacit to bude je to poněkud hlucné a drahé, ono stačí i [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (když se zreguluje na 1000ot je i tichý)
PS: jestli nemáš ve skříni žádnej jinej větrák na odsávání vzduchu kup si i ten
[QUOTE=blackmouse;193553]
lol tak sem dal v ati tool find max core teplota jela na 83%[/QUOTE]
find max core grafiku přetaktuje musíš použít scan for artifacts a teplota se udávaá ve stupních ne v procentech
PS: jestli nemáš ve skříni žádnej jinej větrák na odsávání vzduchu kup si i ten
[QUOTE=blackmouse;193553]
lol tak sem dal v ati tool find max core teplota jela na 83%[/QUOTE]
find max core grafiku přetaktuje musíš použít scan for artifacts a teplota se udávaá ve stupních ne v procentech
Teplota GK je sice vysoká, ale řekl bych, že to vypíná spíše kvůli přehřátí procesoru. Jak ho chladíš? Jaké teploty ukazuje Core Temp?
Jak už tu někdo psal, dej fan na tu perforaci nad kartou (tohle bude stačit: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] pokud se tam vejde 120-ka)
Teď to funguje tak, že karta ohřeje vzduch, ten stoupá nahoru, připojuje se k teplému vzduchu z CPU a je nasáván zdrojem. Ten se po nějaké době přehřeje a vypne. To už jsme tu měli...
Teď to funguje tak, že karta ohřeje vzduch, ten stoupá nahoru, připojuje se k teplému vzduchu z CPU a je nasáván zdrojem. Ten se po nějaké době přehřeje a vypne. To už jsme tu měli...
jj vejde se tam, ae ted skusim tam dat puvodni chladic od ati bez accelero a namazu to znova pastou a uvidim jestli teploty budou lepsi a bude to stabilnější accelero bych nasadil az stim fan
Jestli to v týhle konfiguraci funguje, tak je to ono. Accelero pasivně posílá teplý vzduch do zdroje, ref. chladič ho vyfukuje ven...
vsechny teploty az na CPU se mi zdaji byti ponekud vysoke. davat vetrak na bocnici je ZLO, protoze je to pak strasne hlucny, jak se vzduch tahne pres ostry hrany mrizky.
ten zdroj taky vypada divne...
Dal bych 12 cm vetrak Nexus 1300 otacek normalne na to accelero zespodu, aby foukal do zeber a hotovo.
A koupil bych hlavne novou skrin, treba Yeon Yang Cetus 5601 a dozadu dat taky 12cm pomalobezny vetrak.
ten zdroj taky vypada divne...
Dal bych 12 cm vetrak Nexus 1300 otacek normalne na to accelero zespodu, aby foukal do zeber a hotovo.
A koupil bych hlavne novou skrin, treba Yeon Yang Cetus 5601 a dozadu dat taky 12cm pomalobezny vetrak.
Pro jistotu - perforací nad kartou jsem myslel tu perforaci, co je vidět na fotce nad kartou, tzn. outtake. Na bočnici se fan samozřejmě nedává (teda asi někdy někdo jo, ale to bych já nikdy nikomu neradil).
Značku zdroje neznám, cena je podezřelá, bůhví, jestli to není fake...
Značku zdroje neznám, cena je podezřelá, bůhví, jestli to není fake...
aha nevis jak bych zjistil jestli ten zdroj je v poho?
jinak grafika pri normalnim chodu pc má 69 stupnu tak snad je to ok
jinak grafika pri normalnim chodu pc má 69 stupnu tak snad je to ok
69°C v idle je schůdných. Otázka je, co na to pan Burn, když začneš hrát.
Jak otestovat zdroj ti nepovím. Asi by šlo o nějaká měření všeho možného. Mnohem jednodušší je koupit něco prověřeného (Enermax, Corsair, Seasonic). Ano, stojí to cca 3x tolik než ten tvůj, ale po 189-té: na zdroji se nešetří....!
Jak otestovat zdroj ti nepovím. Asi by šlo o nějaká měření všeho možného. Mnohem jednodušší je koupit něco prověřeného (Enermax, Corsair, Seasonic). Ano, stojí to cca 3x tolik než ten tvůj, ale po 189-té: na zdroji se nešetří....!