Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: Asus A8V-XE

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    14

    Dobrý den, mám problém. Počítač mi nechce nálezt zvukovou kartu a v Biosu se také nedá nikde povolit. Mohl by mi někdo zkusit poradit co stím ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od DarK-X
    Dobrý den, mám problém. Počítač mi nechce nálezt zvukovou kartu a v Biosu se také nedá nikde povolit. Mohl by mi někdo zkusit poradit co stím ?
    Nemáte jakékoliv neznámé/nefunkční/zakázané zařízení ve správci zařízení?
    Zkoušel jste nainstalovat ovladače z CD bez správce zařízení?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    14

    Ano samozřejmě, že zkoušel a hlásí mi to že požadovaný hardware nebyl nalezen a ve správci to také není jako neznámí... Vůbec jí to nenachází. Podle sestavovatele by to mělo být v biosu jako AC97, ale za boha to tam nemohu nalézt a již sem zkoušel i flashovat Bios a to také nepomohlo :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od DarK-X
    Ano samozřejmě, že zkoušel a hlásí mi to že požadovaný hardware nebyl nalezen a ve správci to také není jako neznámí... Vůbec jí to nenachází. Podle sestavovatele by to mělo být v biosu jako AC97, ale za boha to tam nemohu nalézt a již sem zkoušel i flashovat Bios a to také nepomohlo :-(
    V BIOSu něco s názvem Azalia? Bohužel si nejsem jistý, jestli to neni jen na Intel platformě.

    Stahuju Váš manuál, ale server asusu je tragicky pomalý
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Tak v BIOSu žádná taková položka není, jediná věc na kterou jsem narazil je přidělení IRQ, které audio sdílí se SATA, USB2 a PCIslot2. Můžete se pokusit s tím IRQ hýbnout, ale pochybuju, že něčeho dosáhnete (já to v životě nedělal, takže se připravte na reset BIOSu).

    Nemáte něco v druhém PCI slotu nebo nějaké jiné problémy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    14

    Mám tam akorát grafiku i jsem kvůli tomu zkusil vyndat TV kartu a nepomohlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Tak zkuste změnit IRQ, ale silně pochybuju, že to pomůže. Jinak ještě prohledjte všechny jumpery na desce, jestli se tam nějaký s popisem AC97, Azalia, Onboard audio controller, Sound control apod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    14

    Mimochodem, jediné co jsem v BIOSu našel tak byl HDA Controller(High Definition Audio), ale ikdyž je povolený, tak se nic neděje

    Nemohl byste mi dát odkaz na ten manual ? Asus server mi téměř neodpovídá... děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od DarK-X
    Mimochodem, jediné co jsem v BIOSu našel tak byl HDA Controller(High Definition Audio), ale ikdyž je povolený, tak se nic neděje
    Hmm tak to je divný, co přeinstalování windowsů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    14

    Myslíte, že by to mohlo pomoci ? Já bych tomu moc nevěřil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od DarK-X
    Myslíte, že by to mohlo pomoci ? Já bych tomu moc nevěřil...
    Popravdě ne, ale opravdu už mně nenapadá nic jiného. Možná by to chtělo nějakým způsobem spustit detekci ovladačů stejně jako se spouští při instalaci windows .

    A zkoušel jste i jiné ovladače?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    14

    Zkoušel sem originál a AC97... Jaké jiné jsem bych měl vyzkoušet ? Teď sem koukal na základovku a jediné co jsem našel, tak že na plíšku který chrání vstupy na zvukovku a na ní je napsána firma Foxconn. Jinak nic jiného zázračného sem tam nenašel :/
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od DarK-X
    Zkoušel sem originál a AC97... Jaké jiné jsem bych měl vyzkoušet ? Teď sem koukal na základovku a jediné co jsem našel, tak že na plíšku který chrání vstupy na zvukovku a na ní je napsána firma Foxconn. Jinak nic jiného zázračného sem tam nenašel :/
    AC97 je jen kodek, mohou být desítky různých vzájemně nekompaktibilních ovladačů. A Foxconn vyrábí jen ten konektor. Podívej se na desku, měl by tam být čip s nápisem ADI AD1986A. To je zvukovka a ovladač pro tenhle čip bys měl hledat. Ten na CD nemusí být 100% v pořádku, i to jsem zažil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    14

    Nic takovýho sem tam nenašel... jedně že by to bylo malé a mé oko na to nevidělo. Už opravdu nvm co stím. Nevim kčemu bych tam měl instalovat drivery, když ten počítač ani nenajde podle asus softwaru, že tam ňáká zvukovka je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    14

    Myslíte že by šlo ňějak přesměrovat zvuk přes video výstup ? Ale nvm jestli přes něj jde i zvuk.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Budoucí sockety: ASUS X79 desky ukázány s plnou parádou (a nejen asi ASUS)!
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-11-2011, 15:08
  2. GeForce: ASUS ENGTX285 TOP versus ASUS ENGTX275
    Od mildante v sekci Grafické karty
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 16-06-2009, 15:25