Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Stare pc v novem kabate

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    57

    chci si zachovat svoji starou grafiku-g4800ti
    ale chtel bych k ni novou desku a procesor.
    desku msi nebo asus,procesor p4 d,
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od huky
    chci si zachovat svoji starou grafiku-g4800ti
    ale chtel bych k ni novou desku a procesor.
    desku msi nebo asus,procesor p4 d,
    Kolik máš k dispozici peněz na tuhle přestavbu PC?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    No, mohol by si napísať, čo všetko máš, čo si chceš z toho nechať, atď. Chce to viacej info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    57

    Mne staci kdyz si zachovam svoji puvodni gk Ti4800se.mechaniky zatim nemusim vymenit.Takze staci deska,procesor,pameti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od huky
    Mne staci kdyz si zachovam svoji puvodni gk Ti4800se.mechaniky zatim nemusim vymenit.Takze staci deska,procesor,pameti.
    Výborně a jaký že máš ten rozpočet?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    57

    asi tak 5-6tis.vic asi ne protoze to uz bzch mohl premyslet o celem novem komplu a to zatim neplanuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od huky
    asi tak 5-6tis.vic asi ne protoze to uz bzch mohl premyslet o celem novem komplu a to zatim neplanuji
    Ještě prosím napiš jakou máš teď konfiguraci PC a taky jakej máš zdroj?

    Jinak pro Tebe by to chtělo nějakou desku s AGP i PCI-E slotem pro možnost budoucího rozšíření, zkusím se po nějakém takovém řešení podívat...

    Edit: Tak tuhle srandu jsem našel jen jako desku postavenou na s.775 s Via Chipsetem, což není moc radostné řešení, ale alespoň nějaké je: http://www.agem.cz/default.aspx?nid=...ms=kod_id;4342

    Nezůstanou Ti DDR paměti ze staré desky? Zde se dají použít DDR i DDRII.
    Jen nevím, jaký zvolit procesor . Dal by se použít kvůli nízké ceně
    http://www.agem.cz/default.aspx?nid=...ms=kod_id;1010
    nebo i http://www.agem.cz/default.aspx?nid=...ms=kod_id;1013 ale jsou to "topidla"
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 18-11-2006 v 16:25
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    57

    ted mam zdroj 300,procesor1,3 atlon,pameti asi 300mb 133,zvuksb live.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od huky
    ted mam zdroj 300,procesor1,3 atlon,pameti asi 300mb 133,zvuksb live.
    takže paměti použít nemůžem a obávám se že ani zdroj. -Teda pokud nemáš Fortron, ten by na P4 stačil. Ale zamítáme tím pádem Pentium D820.

    Ne, že by to bylo řešení, které by se mi bůhvíjak líbilo, ale rámci daného rozpočtu bych to viděl takto:
    Deska: http://www.agem.cz/default.aspx?nid=...ms=kod_id;4342 1 470,-
    CPU: http://www.agem.cz/default.aspx?nid=...ms=kod_id;3862 2 220,- CZK
    (neznám ho z praktického života, ale za dané peníze by mohl posloužit dobře)
    RAM: Jakékolik DDRII 667MHz 512MB v jednom modulu. 1 450,-
    (nejlépe vzít rovnou 2x512MB, ale na to už Ti asi nevyjdou finance)
    Zdroj: http://www.agem.cz/default.aspx?nid=...ms=kod_id;3119 770,- CZK

    Co Ty (a ostatní) a tenhle návrh?

    Tohle má jednu velkou přednost, až Ti ta současná VGA nebude dostačovat, koupíš si slušnou kartu do PCI-E a pojedeš vesele dál (nejprve ale určitě RAMku). Chipset Via PT880 není moc radostné řešení, ale ani u AMD (neuvažuji s.754), ani u Intelu jsem nenašel jiné řešení s AGP i PCI-E. Ještě nedávno byl výběr větší, teď už ale není moc z čeho vybírat...
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 18-11-2006 v 16:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od boboco
    takže paměti použít nemůžem a obávám se že ani zdroj. -Teda pokud nemáš Fortron, ten by na P4 stačil. Ale zamítáme tím pádem Pentium D820.

    Ne, že by to bylo řešení, které by se mi bůhvíjak líbilo, ale rámci daného rozpočtu bych to viděl takto:
    Deska: http://www.agem.cz/default.aspx?nid=...ms=kod_id;4342 1 470,-
    CPU: http://www.agem.cz/default.aspx?nid=...ms=kod_id;3862 2 220,- CZK
    (neznám ho z praktického života, ale za dané peníze by mohl sloužit dobře)
    RAM: Jakékolik DDRII 667MHz 512MB v jednom modulu. 1 450,-
    (nejlépe vzít rovnou 2x512MB, ale na to už Ti asi nevyjdou finance)
    Zdroj: http://www.agem.cz/default.aspx?nid=...ms=kod_id;3119 770,- CZK

    Co Ty (a ostatní) a tenhle návrh?

    Tohle má jednu velkou přednost, až Ti VGA nebude dostačovat, koupíš si slušnou karu do PCI-E a pojedeš vesele dál (nejprve ale určitě RAMku)
    RAMka: 800MHz ramky stojí cca stejně http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35508
    Zdroj: teoreticky by stačil i 350W Eurocase, ale nedoporučuju. Jedině při opravdu akutním nedostatku financí. Rozhodně neber nic z levných zdrojů (Fortron, v nejhorším případě Eurocase; žádnej Mercury, KME, Q-Tec, MOREX a podobný "zdroje")
    CPU: neni špatnej za danou cenu, myslim, že ho ta 533MHz FSB moc brzdit nebude

    A AGEM je velkoobchod, malým zákazníkům neprodávaj (teoreticky).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od P@pi
    RAMka: 800MHz ramky stojí cca stejně http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35508
    Zdroj: teoreticky by stačil i 350W Eurocase, ale nedoporučuju. Jedině při opravdu akutním nedostatku financí. Rozhodně neber nic z levných zdrojů (Fortron, v nejhorším případě Eurocase; žádnej Mercury, KME, Q-Tec, MOREX a podobný "zdroje")
    CPU: neni špatnej za danou cenu, myslim, že ho ta 533MHz FSB moc brzdit nebude

    A AGEM je velkoobchod, malým zákazníkům neprodávaj (teoreticky).
    Eurocase je taky možnost, ale spíš 400 nebo 450W (ten dokonce mívá i PCI-E konektor) To 533MHz FSB jsem bral jako výhodu při možném OC Jasně, 800MHz DDRII není problém sehnat za podobné peníze, takže klidně ty. A z Agemu to vzít nemůže, to je fakt. Já tam jen rád dělám kalkulace, protože se mi tam nejlíp vyhledávají věci. Ale třeba CZC bere z Agemu, tak bys nejspíš mohl vzít vše klidně přes ně (pokud si nenapálej cenu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    57

    ses dobrej.Takovy rady jsou nad zlato.diky moc.Ta deska se mne moc nelibi.
    rozpocet byl jen info.zdroj bch samozrejmne koupil fortron.jelikoz me je jasne ze desek uz moc nenizkusme o trochu kvalitnejsiho a mozna lepsiho.zkusme tech 5000t rozdelit na procesor a dedku.co bys rekl na MSI 865 PE NEO3-V,nebo ASUS P5VDC-X a k tomu nejaky slusny cpu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od huky
    ses dobrej.Takovy rady jsou nad zlato.diky moc.Ta deska se mne moc nelibi.
    rozpocet byl jen info.zdroj bch samozrejmne koupil fortron.jelikoz me je jasne ze desek uz moc nenizkusme o trochu kvalitnejsiho a mozna lepsiho.zkusme tech 5000t rozdelit na procesor a dedku.co bys rekl na MSI 865 PE NEO3-V,nebo ASUS P5VDC-X a k tomu nejaky slusny cpu
    Tak ta MSI, to je těžce výběhovej typ. tu bych Ti doporučil možná před rokem a k socketu 478 pro kterej je ten chipset primárně navržen a ta ASUSka je jako ten AsRock, jen dražší a bez PCI-Express, takže opravdu ani jednu nedoporučuji! -Jinak pokud se Ti nezdá AsRock, je to dceřinná společnost Asusu, kvalita desek velmi dobrá, s ohledem na cenu bezkonkurenční. Rozhodně bych se ji nebál, na AsRocku (zpravidla AM2 nebo dříve s.754) stavím velmi často a jsou to výtečné desky.

    A pokud budeš mít více peněz, vezmi 2x512MB pro Dual Channel
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    57

    zkousel jsem icq asi nedoslo,tak znovu.dik ale zkus mne jeste trochu nakopnout.co rikas na sestavu asrock775dual a cpu915 2.8 800mgh presler.
    fortron,2x512MB pro Dual Channel.
    sice rozpocet prekrocim ale asi to jinak nepujde
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od huky
    zkousel jsem icq asi nedoslo,tak znovu.dik ale zkus mne jeste trochu nakopnout.co rikas na sestavu asrock775dual a cpu915 2.8 800mgh presler.
    fortron,2x512MB pro Dual Channel.
    sice rozpocet prekrocim ale asi to jinak nepujde
    V tom případě počítej s více než 350W zdrojem, i kdyby to byl fortron.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dotaz o novém PC! :)
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-06-2011, 22:35
  2. Problém s místem na novém HDD
    Od Holic1991 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-10-2010, 14:02
  3. Padání her na novém PC
    Od ThisisMartin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 03-01-2009, 16:53
  4. Hry na novém notebooku?
    Od Gulde v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 12-08-2008, 20:44
  5. Hláška o novém CPU po zapnutí pc
    Od bluenite38 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 18-07-2008, 01:26