Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: Prechod na 64bit OS

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    124

    Ahoj,
    kúpil som si 2x2 gb A-Data Vitesta 800 Mhz CL 5 Extreme Edition, až neskoro som zistil že môj win XP 32bit podporuje len 3gb ram. Preto sa pýtam:
    1, Oplatí sa prejsť na 64bit OS ? ak áno tak na aký (radsšj mam klasicky xp)
    2, Ak mam v PC obe ramky, tak mi zamrzne po 5-15 min prace, je chyba v OS alebo mam niečo nastaviť v biose ? (s jednou 2 gigovou ramkou to ide bezchybne)
    3, Podporuje Vista 32bit 4 Gb pamäte ram ?

    pri najhoršom predám jednu z tych ramiek....

    Procesor: AMD Athlon X2 5200+ EE Mainboard: ALiveNF6G-VSTA RAM: DDRAM2 2x2GB A-DATA Vitesta 800 CL5 - 4GB Vitesta Extreme Edition HDD 1: HITACHI 80GB Serial ATA II 7200ot. 8MB, 7K160 HDD 2: WD 320GB Serial ATA II 7200ot. 16MB, WD3200AAKS Grafická karta: Powercolor Radeon X1950GT 256MB PCIE GDDR3 TV-out DVI-I,PCI-E Zdroj: 350W Mercury DVD mechanika: Sony Nec AD-5170 OEM Monitor: LCD Samsung 2253LW piano black (22")
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Luoslav Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    kúpil som si 2x2 gb A-Data Vitesta 800 Mhz CL 5 Extreme Edition, až neskoro som zistil že môj win XP 32bit podporuje len 3gb ram. Preto sa pýtam:
    1, Oplatí sa prejsť na 64bit OS ? ak áno tak na aký (radsšj mam klasicky xp)
    2, Ak mam v PC obe ramky, tak mi zamrzne po 5-15 min prace, je chyba v OS alebo mam niečo nastaviť v biose ? (s jednou 2 gigovou ramkou to ide bezchybne)
    3, Podporuje Vista 32bit 4 Gb pamäte ram ?
    1)Podle me ano. Vista x64 je imho skvely operacni system (libovolna verze od home premium vejs)
    2)Pokud ti to ted pada, hrozi sance ze ti to bude padat i s 64b OS. Tohle nevypada jako SW chyba, zkontroluj pameti pomoci metestu a v biosu zkontroluj casovani
    3)Ne (pae nepocitam)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Žádný 32b operační systém, ať se postaví na hlavu jak chce, nebude standardně podporovat 4 GB RAM. 32b systémy podporují 4 GB paměti celkově, ale jedná se o veškerou pamět v PC, tedy veškeré cache ( disk, procesor a kdo ví, jaké tam jsou další ), grafická paměť, něco si sežere určitě čipset atd... Proto ti systém ukazuje 3 GB, zbylý 1 GB je rozložený v PC. To odpovídá na tvůj třetí dotaz - ano, 32b Vista stejně jako 32b XP podporuje 4 GB RAM - jen se k plným 4 GB nikdy nedostaneš.

    K tomu vskutku potřebuješ 64b OS. Vzhledem k tomu, že na 64 XP sotva spustíš Miny, doporučil bych 64b Vistu, s níž nemám nejmenší hardwarové problémy. Před koupí OS si u výrobců tvého HW, co máš ( včetně tiskáren, skenerů a takových věcí ) zjisti, jestli dodávají i ovladače pro 64b OS ( případně se přeptej, jestli 32b ovladače fungují i na 64 bitech ) a pokud odpověď bude kladná, není důvod Vistu nevzít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    124

    Čo sa týka časovaní s tým sa ešte pohrám zajtra.

    mám WinFast TV2000 XP Deluxe a tlačiareň HP psc 950, ani u jedneho z nich si niesom istý či na to existuju 64bit ovládače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Nevýhodou 64bitového systému je, že pokud nejsou programy napsány pro 64bitový systém běží v módu emulace a to i hry. Co se týče využití paměti tak to je zase o něčem jiném.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    V případě Windows ani ne tak v emulaci, jako spíš v jiném jádře. Říká se tomu WoW ( Windows on Windows ). Asi by se to jako emulace dalo chápat, ale není to přesné. Ve své podstatě Windows na svém 64b jádru provozuje ještě jedno jádro, 32b. Díky tomu dochází jen k minimálnímu zpomalení 32b aplikací, pokud vůbec nějakému. Jediné, co Windows dělá při běhu 32b aplikace navíc, je předávání instrukcí 64b jádru, které se pak postará o komunikaci s HW.

    ( Takto jsem to alespoň pochopil z informací z doby poněkud dávnější, jestli se v něčem pletu, budu rád, když mě někdo opraví. )
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    124

    ja by som bol hlavne rad aby som mal 4gb pamäte a vsetky aplikacie a HW fungovali ako hodinky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ten problem s ram bude spis hw razu .. Pro klid duse bych udelal nasledujici..

    1. Zjisti jakou mas verzi biosu. (Verze se vypisuje po rtartu pc) k tve desce je posledni verze 2.20 tedy poku je to tahle deska.
    Pokud budes mit starsi bios rovnou bych tam dal ten posledni. (Pokud nevis jak na to radeji napis neodbornym zasahem s biosem tu desku muzes umrtvit).

    2. Az budes mit aktualni a nastaveny bios stahni si Goldmemory a udelej si bootovaci cd z nej goldmemory nabootujes a nechas nejlepe pres noc projet test na oba ram moduly tim zjistis jestli jsou nebo nejsou ok ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    124

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Ten problem s ram bude spis hw razu .. Pro klid duse bych udelal nasledujici..

    1. Zjisti jakou mas verzi biosu. (Verze se vypisuje po rtartu pc) k tve desce je posledni verze 2.20 tedy poku je to tahle deska.
    Pokud budes mit starsi bios rovnou bych tam dal ten posledni. (Pokud nevis jak na to radeji napis neodbornym zasahem s biosem tu desku muzes umrtvit).

    2. Az budes mit aktualni a nastaveny bios stahni si Goldmemory a udelej si bootovaci cd z nej goldmemory nabootujes a nechas nejlepe pres noc projet test na oba ram moduly tim zjistis jestli jsou nebo nejsou ok ...
    Bios mam verzie 1.8, ešte nikdy som neskušal aktualizovať, aky je postup ak sa smiem spytať ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Vzhledem k tomu, že na 64 XP sotva spustíš Miny ...
    Ak tým boli myslené klasické Míny vo Windows, tak na x64 Edition sú v menu Games a fungujú

    Ak môžem vyjadriť svoj názor k dileme, že na 32bit Windowse nebude využité celých 4GB RAM a preto
    by som mal ísť do x64, tak mám otázku či je ochotný investovať peniaze do nových Windows, ktorých cena v porovnaní s nevyužitými 1GB RAM je fakt "poriadna".
    Ak by uvažoval o reálnom využití viac ako 4GB RAM (teda nie ich iba mať v PC) tak by som išiel do x64. Na x64 nemusia fungovať niektoré staršie zariadenia (napr. skener Umax 4550, pre ktorý nie je driver)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    124

    ďakujem za typ, robil som pokusy s roznymi napätiami od normal až high (ultrahigh som sa už bal davať) stale to mrzne, tak isto som tie pokusy robil na slotoch 3 a 4. Vylúčiť mäžem aj to že každá z nich ide samostatne bez probolému.

    nemám niečo zmeniť aj na časovaniach ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Luoslav Zobrazit příspěvek
    nemám niečo zmeniť aj na časovaniach ?
    Najprv sem hoď, aké časovanie máš nastavené momentálne a na akej frekvencii tie ramky bežia.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    124

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Najprv sem hoď, aké časovanie máš nastavené momentálne a na akej frekvencii tie ramky bežia.
    momentalne všetko "auto"
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Postni sem screeny záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všech osazených slotů) z programu CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    124

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Postni sem screeny záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všech osazených slotů) z programu CPU-Z.
    dnes som nainstaloval vistu 64bit aby som zistil ci to je zalezitost OS, teraz mi win s tymi ramkami ani len nezapne (nenacita vistu). Zapne ho len ked použijem hociktoru z nich samotne.

    Takže niesom schopny spravit screen pre oba ramky, dam tu aspoň pre jednu...
    link: http://i34.tinypic.com/1z6d060.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-10-2013, 01:59
  2. přechod z 32bit na 64bit
    Od hanx v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-11-2011, 22:16
  3. Windows 7: WIN 7 64bit nebo WIN XP 64bit
    Od jilekk v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-09-2011, 21:14
  4. Software: přechod z 32 bit na 64bit
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-04-2008, 14:03
  5. Socket 754/939/940: 754 Athlon 64bit 3000+ vs Semrpon 64bit 2800+
    Od punkexploited v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-08-2006, 19:06